Ултраси и националисти готвят протест срещу Бог

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Re: Ултраси и националисти готвят протест срещу Бог

Мнениеот djd » 15 апр 2016 15:21

user108 написа:По вашенски, по просташки ли е? Защото това е просташко и не правиш добра реклама на българина. А, че си ограничен откъм езиков запас и познания, няма проблем. Видя ти, че ти примигна любовно едно говедо за просташкия "поздрав" и веднага да му запърха с мигли с "тарикатска" реплика. Хайде, да спрем с наддумването, че аз затъпявам от такова общуване. Ако няма да обсъждаме нещо цивилизовано, да си жив и здрав и сполай ти!

Просташко е, но е контрапункт. :)
Един спор, за да бъде цивилизован и за да не прераства в поздрави :), просто трябва и двете страни да се придържат към темата, да си казват, каквото мислят, но без да се дават оценки нито на противника, нито на неговото мнение.
ОК. Край. Извини ме. Жив и здрав. :)

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 15 апр 2016 15:25

Тая зала я построихме за някакви религиозни фанатици ли? 10 000 души щяло да има, ако дойдат 500 трябва да ги черпят шоколадова торта с портокалов сок. Трагедия :lol: .

Потребителски аватар
Emmanuel
Контакти:

Мнениеот Emmanuel » 15 апр 2016 15:53

soccerav написа:Тая зала я построихме за някакви религиозни фанатици ли? 10 000 души щяло да има, ако дойдат 500 трябва да ги черпят шоколадова торта с портокалов сок. Трагедия :lol: .

Знаеш ли, че Skillet са религиозни фанатици :P Шегата настрана вярващи евангелисти са, затова имат песни като Спасението(Salvation), Моята религия (My religion) и т.н. Общо взето пеят за Христос, а ако си свалиш и техен концерт и разбираш английски ще чуеш че между песните си говорят за Христос. Имат бая клипчета в нета:
https://www.youtube.com/watch?v=fYS5PinCjps
https://www.youtube.com/watch?v=D_kaloGPvgs
Така че... слушаш християнска музика, не си далече от истината :P :P :P :roll:

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 15 апр 2016 16:05

MoNteSo написа:Ти некъв сектант ли си ?

Сектите са малки групи от хора,обединени около конкретен водач,приемащи всяко божествено тълкувание,само и единствено от страна на този водач. Християнската общност също започва като секта около Иисус Христос,преди да прерастне в религия. А всяка религия си има разклонения. Християнството има около 2000 варианта,като "източноправославието" и "католицизма" са само два от всички тях. Исляма има по-малко разклонения , но пак не е единна религия. За хиндуизма пък да не говорим,че там е "море".... Пиша всичко това,защото е добре да сме коректни. Все пак така наречените евангелски или протестантски църкви са наследник на Великата Реформация в Западна Европа,която заедно с Великите географски открития дава началото на прогреса в Европа и Америка. Просто история.

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 15 апр 2016 16:08

obi4am_pirin написа:Кое му е некоректното?Провежда се конференция на която ще се разисква за Жвия Бог и групи ултраси и националисти скачат против!Нещо да съм излъгал?

"Скачат" понеже са отсъствали от часовете по "История и цивилизация" и "Философия".

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 15 апр 2016 16:11

v.r.s. написа:
obi4am_pirin написа:

Станко друг си се изказвал подготвен.Сега ти личи как го караш на лозунги.Кога позна Бога,кога чете словото му,кога почна да го разбираш та започна и да определяш кой какъв е.В общи линии това е България...пълно е със специалисти по всичко.Ако аз и моята църква сме секта,то значи и православните са секта по начина по които явно ти си ги разбираш нещата.И последно...живеем в свободна държава в коята съм свободен да вярвам и говоря както сметна за добре.

И аз съм на мнение, че заглавието е подвеждащо и некоректно, тъй като това е протест срещу еретическо вероизповедание, а не е срещу Бог. Няма как да определяш подобен протест срещу Бог, при положение, че самите Евангелистки Църкви и другите еретически течения са срещу установените от Христовата Църква Тайнства, срещу ръкоположените от самият Христос Апостоли и чрез тях ръкоположените свещенослужители, ръкополагане предадено и достигнало до наши дни. Не сам ли Христос казва на апостол Петър, „Блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри, а Моят Отец, Който е на небесата; и Аз ти казвам: ти си Петър, (на гръцки камък), и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят (Мат. 16:14-18). Как би трябвало да бъдат наречени тези, които не признават Църквата, която Христос е основал, не би ли трябвало да бъдат наречени Антихристи и Богоборци и ако са такива, то протеста за който пишеш не може да се определя срещу Бог, а срещу Богоборци.
Така, че заглавието би трябвало да е "Ултраси и националисти готвят протест срещу Богоборци".

А конкретно по темата, Странджата правилно цитира молитвата за живи, където се казва, "отстъпилите от православната вяра и заслепените от гибелни ереси и секти просвети със светлината на Твоето познание и присъедини към Твоята света, апостолска съборна Църква", наистина Православната Църква и ние Православните всеки ден се молим чрез тази молитва за отпадналите от Църквата и заслепените от гибелни ереси и секти, като също така трябва и да им показваме с доводи несъстоятелността на изповядваната ерес, както отклонението и отстъплението ѝ от Христовата Църква и това няма да стане с протести, а с изобличаване, чрез Светото Писание, което ги изобличава най-силно. А за да се получи, би трябвало и да сме запознати с него.[/quote]
В оригиналния текст Петър е определен не като скала, а като камъче от скалата Христос.Христос е онзи крайъгълен камък върху който се гради и който ще смаже всеки който го пренебрегне.Евангелските църкви имат уважение към всички христови деноминации,но в никой случай не може православната църква да си припише правото само тя да се нарече Христова.
1 Коринтяни 3:
Защото и досега сте плътски. Защото, докато между вас има завист и кавги, и разцепления, не сте ли плътски и не постъпвате ли по човешки? 4Защото, когато един казва: Аз съм Павлов, а друг: Аз съм Аполосов, не постъпвате ли по човешки? 5Какво е тогава Аполос и какво – Павел? Служители, чрез които повярвахте, и то, както Господ е дал на всекиго. 6Аз посадих, Аполос напои, но Господ даде растежа. 7И така, нито този, който сади, е нещо, нито този, който напоява, а Господ, който дава растеж. 8И така, този, който сади, и този, който напоява, са едно, но всеки ще получи своя собствена награда според своя собствен труд. 9Защото сме съработници на Бога; вие сте Божия нива, Божи строеж. 10Според дадената ми Божия благодат, като мъдър майстор-строител аз положих основа, а друг гради на нея. Но всеки нека да внимава как гради на нея. 11Защото никой не може да положи друга основа освен тази, която е положена, която е Иисус Христос.
Така че Христос е основата.Всички ние сме работници на нивата.Разбира се че има авторитети както казва Словото на едни се даде да бъдат апостоли,други благовестители,пастири,учители.
Отностно неща които ми цитираш...В Библията ясно е записано,към нея никой да не добави и една йота.Така,че истинския извор е Библията и нищо друго.[/quote]

То към Билията никой не е прибавил нищо, освен протестантите, които прибавят, преиначават и изваждат неща, които ги опровергават и трудно биха обяснили на принадлежащите към дадено течение и така са я изопачили. Твърдението ти, че Петър е определен не като скала, а като камъче от Христос е точно такова изопачение, а още по интересно ще е да обясниш, къде е този оригинал и как е достигнал до създателя на това течение и последователите му, след над 10 века единна Църква, в която Писанието е еднакво и на запад и на изток и на всички преведени езици? Как е стигнало това определение до някой си, след повече от хилядолетие. Та нали самото наименование Петър означава Канара и защо ще му казва, че на тази Канара ще изгради Църквата си и портите адови няма да надделеят. Защо му е на Христос камъче, ако той е искал да определи себе си като канара и защо ще определя Петър като такова, а не и другите апостоли?

Православната Църква не се самоопределя за единствената Христова Църква, а нея я определят освен Св. Писание и Св. Предание, което вие не приемате. Но ще говоря само чрез Св. Писание, което за вас е всичко, не тами ли е казано, че "там където са двама или трима в Мое име и аз съм посред тях", не Христос ли казва на апостолите да остана в Ерусалим, докато не получат Св. Дух, за да могат да говорят чужди езици и Дух Свети да говори чрез тях, не там ли пише, че те чрез ръкополагане са давали от този дух на други и са ги поставяли за Епископи и свещенослужители, които протестантите не признавате. Но и там точно за изопъчителите на Християнството е казано, че "Затова казвам ви: всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости на човеците; и ако някой каже дума против Сина Човечески, ще му се прости; но ако някой каже против Духа Светаго, няма да му се прости ни на този, ни на онзи свят." (Мат. 12:31-32). А каква по-голяма хула от това да не се признава Христовата Църквата изградена, от Апостолите чрез обещаният и изпратен от Христос Дух Свети. Как може хора, отричащи свещенството и въобще тайнствата установени от тези, които са направлявани от СВ. Дух, да се определят като Христови. Защото сам той казва, че „Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. И тъй, от плодовете им ще ги познаете. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В оня ден мнозина ще ми рекат: Господи! Господи! Не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име извършихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие” (Матей 7:15-23).

Точно за изопъчителите се отнасят тези думи и най-вече "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В оня ден мнозина ще ми рекат: Господи! Господи! Не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име извършихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие”. Защото няма как да отричаш Христовата Църква, Тайнствата ѝ и да казваш, че си Христов, и заради това го е казал, че "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство", без значение какви дела е вършил в Негово име, ако не вършат волята на Отца Му и че, на тях ще заяви Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие”.

Колкото до основата, за която пишеш, сам изобличаваш протестантството, защото Ако Христос е основата, то Апостолите и другите след тях градят върху нея и така се надгражда постепенно, а какво прави протестантството бута изграденото за над хилядолетие и се поставя върху основата. Все едно да поставиш покрив върху основа и правите това, което е казал, че "никой не може да положи друга основа освен тази, която е положена, която е Иисус Христос", защото ако Той е основата, а апостолите и тези след тях са работниците които градят или садят и поят и така изграждат Христовата Църква, кои сте вие, които отричате и бутате изграденото, чрез непризнаване на Христовите работници и по този начин не правите ли опит да "положите друга основа"?

Всяко нещо, което се гради има последователност на изграждането, докато протестантите не градите върху основата Христос, защото това което градите няма връзка с нея и с работниците градили над хлядолетие върху нея, а идва от друго място и следователно е друга основа.[/quote]
Нищо не е бутнато.Бутаме само измислените икони,за които може би ще ми извадиш текст от Светото писание...Къде се говори да се покланяме и молим на икони?Сигурно ще ми посочиш и къде Христос говори за курбани и други такива жертвоприношения?
За камъчето Петър ти давам един линк
http://forum.abv.bg/index.php?showtopic ... id=1737691
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 15 апр 2016 16:16

Георг написа:Подкрепямн подобен протест !Какво значи законен сектант?!Нон-сенс?!Закон наложен от соросоидите!Виждам ,че има коментари на неграмотни пикльовци кое било демократично и либерално и кое не?!България е пълна с боклуци от всякакъв род!Ние сме нормален православен народ и е естественно да останем такъв!

1.Проучи какво е секта и какво църковна общност.
2.Проучи корените на евангелските църкви в България и ролята им в българското Възраждане например.
3.А ако мислиш,че сме православен народ,поразходи се из Русия,Украйна,Гърция,че дори и Румъния , направи сравнение с нас и пак кажи,че сме православни християни. Разликата в духовното поведение в църкви , около църкви,манастири,свети места,празници,делнични служби,религиозно мислене като цяло,е огромна. Ние друже сме неверници с езически обреди за разните празници.

Потребителски аватар
Emmanuel
Контакти:

Мнениеот Emmanuel » 15 апр 2016 16:28

action66 написа:
Георг написа:Подкрепямн подобен протест !Какво значи законен сектант?!Нон-сенс?!Закон наложен от соросоидите!Виждам ,че има коментари на неграмотни пикльовци кое било демократично и либерално и кое не?!България е пълна с боклуци от всякакъв род!Ние сме нормален православен народ и е естественно да останем такъв!

2.Проучи корените на евангелските църкви в България и ролята им в българското Възраждане например.
3.А ако мислиш,че сме православен народ,поразходи се из Русия,Украйна,Гърция,че дори и Румъния , направи сравнение с нас и пак кажи,че сме православни християни. Разликата в духовното поведение в църкви , около църкви,манастири,свети места,празници,делнични служби,религиозно мислене като цяло,е огромна. Ние друже сме неверници с езически обреди за разните празници.

Изключително точно обобщение!

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 15 апр 2016 16:46

action66 написа:

Обаче трябва и да се проучи какво е отблъснало хората. Примерно да се започне с Фанариотите и как са драли народа. Има цели села, които са приели исляма, за да се отърват от грабежите на гръчките попове. Най-голямото опошляване на църквата е именно по това време. Вселенският патриарх се е назначавал от султана, като постът е струвал 150 000 жълтици. Тези пари патриархът е разпределял на владиците - техният пост е струвал 4000 жълтици. Всеки е можел да стане поп, стига да плати на владиката. И след това следват всякакви такси. Ако даденото село откаже да плати, се вика аскера.

Mariana74abvbg
Контакти:

Мнениеот Mariana74abvbg » 15 апр 2016 17:21

Няма значение как се казва Бога дали Христос, GOD или Аллах важното е, че бог е един за всички, просто фанатиците от мюсюлманите, Християните и Евреите измислят разлики. Но истинските вярващи знаят, че бог е един за всички. Бог ни създаде различни народи и раси за да се опознаваме и да е интересно. Не ви ли прави впечатление, че животните и птиците са с различни цветове и видове и те изглеждат много хубави и интересни защото са различни. Бога не обича расистите.

Върни се в “Свободна зона”