Ултраси и националисти готвят протест срещу Бог

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Ултраси и националисти готвят протест срещу Бог

Мнениеот sin4ec » 15 апр 2016 14:18

djd написа:О, на майка ти п...!
Не от мен, ти не можеш да научиш нищо от никого.
Каква ни е изконната религия викаш?

Това беше добро! :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 15 апр 2016 14:18

user108 написа:
djd написа:
user108 написа:
Мене пък въобще не ме кефят разни чели-недочели "авторитети", които не са способни да изкажат свое мнение, без да се подиграват на чуждото. Да беше се осведомил първо, че титлата на нашите владетели не е "хан", пък тогава да ръсиш мозък.
Продължавай да четеш, може и да ти влезе нещо в кратуната, юроде.

О, Sancta Simplicitas! От тебе мога само да науча как "дяволът чете библията". Но не се плаши, не си първият православен сектант, който изпада в ярост, когато му лъсне дупето. Цялата ви пропаганда е гола вода за мислещите хора, надарени с разум. Вие "преоткривате" българската история, титлите на владетелите ни, изконната ни религия, въобще колкото повече се отдалечаваме от събитията, толкова по-ясно ви се "разкриват" на вас, верните последователи на Божо Димитров.

О, на майка ти п...!

О, това го бях пропуснал. Мислех си, че все пак си проявил малко разум и се укротил гнева. Но не би. Извинявай, че не мога да слеза на твоето примитивно, християнско ниво.
Тази твоя реакция показва дали работи духовната ти практика. Както писах и преди малко, ти си самоправеден християнин, а не българин. Щом можеш заради религията си да се скараш, а в реалния живот предполагам физически да нараниш и дори убиеш, друг българин, заради религията му. Разбираемо, живели сме 500 години с джихадисти, няма как да не станете и вие джихадисти с кръст. Ако живееш с пияници ставаш пияница. Това обаче не са християнските ценности, каквито четем в библията и житията на християнските отци. Прости ми, ако съм те засегнал.

Извинен си, не се терзай.
Разбирам те и тебе, не ти е лесно. Интелектуалното ти развитие е толкова високо, че не си способен да водиш нормален разговор с някого, без да даваш непрекъснато оценки кой какъв е, какво всъщност е искал да каже, какви са му убежденията и какво би направил в еди си каква ситуация. Ти просто нямаш равностоен партньор за разговор.
Обаче не си прав за гнева. Не съм ядосан. Просто латински не разбирам, мислех, че това е поздрав. И на свой ред те поздравих по нашенски.
Ако искаш, знам и други поздрави.

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 15 апр 2016 14:23

user108 написа:Ами, всъщност не съм. Аз съм от "арийската група" :) . Защо не оставите пиринчо на мира да си отиде на събора, да даде 15 си лева за вход и да служи на Бога, както го разбира. Ние не разбираме мислите на другите, но защо трябва да ги нападаме заради тях. Това не е ли джихад? Иначе пийс аут, бро. Нямам нищо против теб. Нека някакви форумни спорове не създава врагове. Обменяме мнения и аз поне се опитвам да запазя цивилизован тон. Още веднъж, прощавай, и да, наистина не те познавам, сигурно си много приятен събеседник, извън маската на анонимния интернет потребител.

Аз с автора на темата досега не съм обелил нито дума.
Вчера само си казах мнението за неговите шоумени. Но не съм казвал кой да ходи, кой да не ходи, дали да носи килимавка или чалма. Това не ми пречи да имам определено мнение по разни въпроси.

Потребителски аватар
Emmanuel
Контакти:

Мнениеот Emmanuel » 15 апр 2016 14:30

парци написа:
obi4am_pirin написа:...Тези всичките,които наричате сектанти са напълно легитимни законово...

Щото не точно тия правят най-големите мизерии.

Я обясни, какви мизерии правим, че не знам?
Послепис: Евангелизма да не се бърка със Свидетели на Йехова, Мормони и техните производни!

Потребителски аватар
Маги Стралска

Мнениеот Маги Стралска » 15 апр 2016 14:49

малииий.... кви религиозни спорове се вихрят.... алоу.... 21-ви век е.... само малоумниците вярват в богове..... просто.... живейте за момента.... и се наслаждавайте на живота.... необременени с религиозни простотии..... :mrgreen:

Потребителски аватар
user108
Контакти:

Мнениеот user108 » 15 апр 2016 14:52

djd написа:
user108 написа:
djd написа:
user108 написа:
Мене пък въобще не ме кефят разни чели-недочели "авторитети", които не са способни да изкажат свое мнение, без да се подиграват на чуждото. Да беше се осведомил първо, че титлата на нашите владетели не е "хан", пък тогава да ръсиш мозък.
Продължавай да четеш, може и да ти влезе нещо в кратуната, юроде.

О, Sancta Simplicitas! От тебе мога само да науча как "дяволът чете библията". Но не се плаши, не си първият православен сектант, който изпада в ярост, когато му лъсне дупето. Цялата ви пропаганда е гола вода за мислещите хора, надарени с разум. Вие "преоткривате" българската история, титлите на владетелите ни, изконната ни религия, въобще колкото повече се отдалечаваме от събитията, толкова по-ясно ви се "разкриват" на вас, верните последователи на Божо Димитров.

О, на майка ти п...!

О, това го бях пропуснал. Мислех си, че все пак си проявил малко разум и се укротил гнева. Но не би. Извинявай, че не мога да слеза на твоето примитивно, християнско ниво.
Тази твоя реакция показва дали работи духовната ти практика. Както писах и преди малко, ти си самоправеден християнин, а не българин. Щом можеш заради религията си да се скараш, а в реалния живот предполагам физически да нараниш и дори убиеш, друг българин, заради религията му. Разбираемо, живели сме 500 години с джихадисти, няма как да не станете и вие джихадисти с кръст. Ако живееш с пияници ставаш пияница. Това обаче не са християнските ценности, каквито четем в библията и житията на християнските отци. Прости ми, ако съм те засегнал.

Извинен си, не се терзай.
Разбирам те и тебе, не ти е лесно. Интелектуалното ти развитие е толкова високо, че не си способен да водиш нормален разговор с някого, без да даваш непрекъснато оценки кой какъв е, какво всъщност е искал да каже, какви са му убежденията и какво би направил в еди си каква ситуация. Ти просто нямаш равностоен партньор за разговор.
Обаче не си прав за гнева. Не съм ядосан. Просто латински не разбирам, мислех, че това е поздрав. И на свой ред те поздравих по нашенски.
Ако искаш, знам и други поздрави.

По вашенски, по просташки ли е? Защото това е просташко и не правиш добра реклама на българина. А, че си ограничен откъм езиков запас и познания, няма проблем. Видя ти, че ти примигна любовно едно говедо за просташкия "поздрав" и веднага да му запърха с мигли с "тарикатска" реплика. Хайде, да спрем с наддумването, че аз затъпявам от такова общуване. Ако няма да обсъждаме нещо цивилизовано, да си жив и здрав и сполай ти!

Потребителски аватар
user108
Контакти:

Мнениеот user108 » 15 апр 2016 14:55

Маги Стралска написа:малииий.... кви религиозни спорове се вихрят.... алоу.... 21-ви век е.... само малоумниците вярват в богове..... просто.... живейте за момента.... и се наслаждавайте на живота.... необременени с религиозни простотии..... :mrgreen:

От жени и още по-малко от леки жени, съвети за живота не искам. Някои се наслаждаваме на живота по религиозному и това не ни обременява, а ни издига. ;)

Потребителски аватар
Маги Стралска

Мнениеот Маги Стралска » 15 апр 2016 14:59

user108 написа:
Маги Стралска написа:малииий.... кви религиозни спорове се вихрят.... алоу.... 21-ви век е.... само малоумниците вярват в богове..... просто.... живейте за момента.... и се наслаждавайте на живота.... необременени с религиозни простотии..... :mrgreen:

От жени и още по-малко от леки жени, съвети за живота не искам. Някои се наслаждаваме на живота по религиозному и това не ни обременява, а ни издига. ;)

издигай си се.... щом те кефи.... не ми пречиш.... то си е за твоя сметка..... се пак е жалко.... беше ми симпатичен.... преди да се проявиш като предубеден сексист.... :)

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 15 апр 2016 15:00

damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 апр 2016 15:18

obi4am_pirin написа:

Станко друг си се изказвал подготвен.Сега ти личи как го караш на лозунги.Кога позна Бога,кога чете словото му,кога почна да го разбираш та започна и да определяш кой какъв е.В общи линии това е България...пълно е със специалисти по всичко.Ако аз и моята църква сме секта,то значи и православните са секта по начина по които явно ти си ги разбираш нещата.И последно...живеем в свободна държава в коята съм свободен да вярвам и говоря както сметна за добре.[/quote]

И аз съм на мнение, че заглавието е подвеждащо и некоректно, тъй като това е протест срещу еретическо вероизповедание, а не е срещу Бог. Няма как да определяш подобен протест срещу Бог, при положение, че самите Евангелистки Църкви и другите еретически течения са срещу установените от Христовата Църква Тайнства, срещу ръкоположените от самият Христос Апостоли и чрез тях ръкоположените свещенослужители, ръкополагане предадено и достигнало до наши дни. Не сам ли Христос казва на апостол Петър, „Блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри, а Моят Отец, Който е на небесата; и Аз ти казвам: ти си Петър, (на гръцки камък), и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят (Мат. 16:14-18). Как би трябвало да бъдат наречени тези, които не признават Църквата, която Христос е основал, не би ли трябвало да бъдат наречени Антихристи и Богоборци и ако са такива, то протеста за който пишеш не може да се определя срещу Бог, а срещу Богоборци.
Така, че заглавието би трябвало да е "Ултраси и националисти готвят протест срещу Богоборци".

А конкретно по темата, Странджата правилно цитира молитвата за живи, където се казва, "отстъпилите от православната вяра и заслепените от гибелни ереси и секти просвети със светлината на Твоето познание и присъедини към Твоята света, апостолска съборна Църква", наистина Православната Църква и ние Православните всеки ден се молим чрез тази молитва за отпадналите от Църквата и заслепените от гибелни ереси и секти, като също така трябва и да им показваме с доводи несъстоятелността на изповядваната ерес, както отклонението и отстъплението ѝ от Христовата Църква и това няма да стане с протести, а с изобличаване, чрез Светото Писание, което ги изобличава най-силно. А за да се получи, би трябвало и да сме запознати с него.[/quote]
В оригиналния текст Петър е определен не като скала, а като камъче от скалата Христос.Христос е онзи крайъгълен камък върху който се гради и който ще смаже всеки който го пренебрегне.Евангелските църкви имат уважение към всички христови деноминации,но в никой случай не може православната църква да си припише правото само тя да се нарече Христова.
1 Коринтяни 3:
Защото и досега сте плътски. Защото, докато между вас има завист и кавги, и разцепления, не сте ли плътски и не постъпвате ли по човешки? 4Защото, когато един казва: Аз съм Павлов, а друг: Аз съм Аполосов, не постъпвате ли по човешки? 5Какво е тогава Аполос и какво – Павел? Служители, чрез които повярвахте, и то, както Господ е дал на всекиго. 6Аз посадих, Аполос напои, но Господ даде растежа. 7И така, нито този, който сади, е нещо, нито този, който напоява, а Господ, който дава растеж. 8И така, този, който сади, и този, който напоява, са едно, но всеки ще получи своя собствена награда според своя собствен труд. 9Защото сме съработници на Бога; вие сте Божия нива, Божи строеж. 10Според дадената ми Божия благодат, като мъдър майстор-строител аз положих основа, а друг гради на нея. Но всеки нека да внимава как гради на нея. 11Защото никой не може да положи друга основа освен тази, която е положена, която е Иисус Христос.
Така че Христос е основата.Всички ние сме работници на нивата.Разбира се че има авторитети както казва Словото на едни се даде да бъдат апостоли,други благовестители,пастири,учители.
Отностно неща които ми цитираш...В Библията ясно е записано,към нея никой да не добави и една йота.Така,че истинския извор е Библията и нищо друго.[/quote]

То към Билията никой не е прибавил нищо, освен протестантите, които прибавят, преиначават и изваждат неща, които ги опровергават и трудно биха обяснили на принадлежащите към дадено течение и така са я изопачили. Твърдението ти, че Петър е определен не като скала, а като камъче от Христос е точно такова изопачение, а още по интересно ще е да обясниш, къде е този оригинал и как е достигнал до създателя на това течение и последователите му, след над 10 века единна Църква, в която Писанието е еднакво и на запад и на изток и на всички преведени езици? Как е стигнало това определение до някой си, след повече от хилядолетие. Та нали самото наименование Петър означава Канара и защо ще му казва, че на тази Канара ще изгради Църквата си и портите адови няма да надделеят. Защо му е на Христос камъче, ако той е искал да определи себе си като канара и защо ще определя Петър като такова, а не и другите апостоли?

Православната Църква не се самоопределя за единствената Христова Църква, а нея я определят освен Св. Писание и Св. Предание, което вие не приемате. Но ще говоря само чрез Св. Писание, което за вас е всичко, не тами ли е казано, че "там където са двама или трима в Мое име и аз съм посред тях", не Христос ли казва на апостолите да остана в Ерусалим, докато не получат Св. Дух, за да могат да говорят чужди езици и Дух Свети да говори чрез тях, не там ли пише, че те чрез ръкополагане са давали от този дух на други и са ги поставяли за Епископи и свещенослужители, които протестантите не признавате. Но и там точно за изопъчителите на Християнството е казано, че "Затова казвам ви: всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости на човеците; и ако някой каже дума против Сина Човечески, ще му се прости; но ако някой каже против Духа Светаго, няма да му се прости ни на този, ни на онзи свят." (Мат. 12:31-32). А каква по-голяма хула от това да не се признава Христовата Църквата изградена, от Апостолите чрез обещаният и изпратен от Христос Дух Свети. Как може хора, отричащи свещенството и въобще тайнствата установени от тези, които са направлявани от СВ. Дух, да се определят като Христови. Защото сам той казва, че „Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. И тъй, от плодовете им ще ги познаете. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В оня ден мнозина ще ми рекат: Господи! Господи! Не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име извършихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие” (Матей 7:15-23).

Точно за изопъчителите се отнасят тези думи и най-вече "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В оня ден мнозина ще ми рекат: Господи! Господи! Не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име извършихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие”. Защото няма как да отричаш Христовата Църква, Тайнствата ѝ и да казваш, че си Христов, и заради това го е казал, че "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство", без значение какви дела е вършил в Негово име, ако не вършат волята на Отца Му и че, на тях ще заяви Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие”.

Колкото до основата, за която пишеш, сам изобличаваш протестантството, защото Ако Христос е основата, то Апостолите и другите след тях градят върху нея и така се надгражда постепенно, а какво прави протестантството бута изграденото за над хилядолетие и се поставя върху основата. Все едно да поставиш покрив върху основа и правите това, което е казал, че "никой не може да положи друга основа освен тази, която е положена, която е Иисус Христос", защото ако Той е основата, а апостолите и тези след тях са работниците които градят или садят и поят и така изграждат Христовата Църква, кои сте вие, които отричате и бутате изграденото, чрез непризнаване на Христовите работници и по този начин не правите ли опит да "положите друга основа"?

Всяко нещо, което се гради има последователност на изграждането, докато протестантите не градите върху основата Христос, защото това което градите няма връзка с нея и с работниците градили над хлядолетие върху нея, а идва от друго място и следователно е друга основа.

Върни се в “Свободна зона”