vaskonti написа:Кашчей написа:vaskonti написа:Кашчей написа:vaskonti написа:А случайно да отчиташ факта, че картите си остават на същата цена, а годишната за метрото става даже по-евтина? Като не ти изнася цената на билета, купуваш си карта и си свиркаш!
А еднодневни и седмични карти ще има ли?
Има за брой пътувания. Такива хора, на които им се налага съвсем инцидентно да пътуват 3-4 пъти в годината няма да се набутат кой знае колко ако си купят билети. Във всички останали случаи картите са си изгодни дори при сегашните цени на билетите, а да не говорим след повишението. Та годишната карта пада от 500 на 360!
Пак е сложена каруцата пред коня, както обикновено правим у нас. Вдига се цената на услугата с големи обещания, а накрая остава едно нищо. Нормалното е първо да подобриш обслужването и след това да му вдигнеш цената. Много ми е любопитно как ще накарат двама контрольори тълпа от 7-8 цигани, без билети и карти, да си платят глобите!?
Лили фиданката вдигна цената на винетките, обаче пътищата ни, дори и магистралите, ще си останат жалки.
Какво им е на условията? Не знам дали знаеш, но София се напълни с нови автобуси със стандарт Евро 6. Точно така - шест. Проблемът с циганите няма връзка тук, това е съвсем отделен въпрос. А ако пък някой си търси оправдание за да пътува гратис, винаги ще намери. Ако пък не намери, винаги може да се учи от циганите.
Центърът за градска мобилност колко пари е дал за тези автобуси? Освен това, не се вдига цената само в автобусите, а и услугата включва в себе си спазване на график, което, бога ми, никога не е било силна черта на градския транспорт у нас.
Вдигането на цената и глобите, без да има гаранция за събираемост, е само....простотия. Лично мнение, важещо не само за София.