Мнениеот kalo_340 » 14 апр 2016 19:42
Здравейте!
Пиша първата си тема въобще във форумите на Гонг и ми се иска да подхванем тази тема отделно от публикациите за конкретни мачове.
Какво се случва с Барса? Какво се случва с любимия ни отбор? Аз лично не си спомням от 2010 г. насам тооолкова рязък спад в играта на футболистите. От паузата за националните отбори в края на март насам (изключвам мача с Виляреал, тъй като Барса все още беше що-годе ок към онзи момент, а Виляреал взеха равенството и с никак малко късмет) просто не мога да повярвам на очите си. Просто гледам някакъв тотално различен отбор, с тотално различна и противна игра. Къде отидоха магията, спонтанността, простотата, непринудеността? Къде се загуби удоволствието от играта, което Меси, Суарес и Неймар излъчваха с игровото си поведение?
Това, което се случи снощи, беше ужасно. Беше жалко да се гледа. Да, Атлетико бяха мощно "паркирали автобуса", обаче не са първия отбор, който излиза с тази тактика срещу Барса. Не за първи път и Диего Симеоне залага на тази тактика срещу Барса. На няколко пъти играчите на Луис Енрике можеха да отиграят атаките си къде-къде по-продуктивно и атрактивно. Един спонтанен пас - толкова е просто. Поне допреди 3 седмици беше.
Да, 3 седмици може да са малко за крайни заключения, но кризата си личи просто отвсякъде. От треньора, от футболистите.. Та, защо това се случва точно сега? Какви са вашите мнения? Преумора ли, нарочно се прави напук на някой ли, тото-мафия ли - каква може да е причината?
Накрая ще кажа следното: Може да звучи наивно, но аз гледам футбол заради удоволствието от играта и Барса, откровено казано, е единственият отбор, който ми носи (по принцип) истинска наслада от случващото се на терена. Изключително ми е тъпо да гледам мачове с така нареченото "тактическо надлъгване", в което всеки отбор чака грешка на другия и практически през цялото време топката се прави квадратна. И затова ми е два пъти по-болно, че Барса отпадна снощи по такъв начин и просто ми се иска да си дадем обяснение защо, както и как (или кога) ще се оправят нещата.
Благодаря предварително на всички, които ще участват в дискусията.
П.П.: Извинявам се за евентуални допуснати правописни, пунктуационни или граматически грешки. Моля също така да не се пишат хейт-коментари.