Странджата написа:Ако не можеш да намериш свестен аргумент, не подменяй темата като "а вие защо биете циганите". Ще дадеш ли библиографска справка за тази кбига, която си сканирал, и ще посочиш ли поне съдържанието й - навярно можеш да сканираш още една страница, даже и накриво.
Колкото до калайджийството - то не е кой знае колко непрестижно от обработката на кожи, с което сме били известни под турско. А дали някой е ретрограден или не си личи не от декларациите му, а от манталитета му.
Хех, що аз трябва да намирам аргументи. Дайте ми вие аргументи, защо трябва да се изхвърлят Вазов, Ботев, Каравелов и т.н, а да се учи Курбан Байрам

Пък циганите вие си ги бийте, колкото си искате, само не ни поучавайте ние как да бием нашите

Та в общи линии, вашите методи на водене на дискусия са от типа "а вие защо биете негрите". Та в поста ти не видях никакъв конкретен отговор на въпроса ми, защо да се учи Курбан Байрам, а да не се учи калайджиството и Банго Васил

Нали сте много загрижени някой да не ви помисли за ретроградни расисти и нацисти

Дай да видим, защо авторите на учебника дискриминират циганското малцинство

Наясно ли си, че ако тръгнем по тази плоскост, накрая няма да остане място за литературни произведения в учебник по Литература

Ето ти учебника, ето ти и авторите, само межш да си провериш съдържанието
автори : Албена Хранова, Инна Пелева, Нелида Перянова