„Досиетата Панама”- най-мащабната офшорна схема в историята

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: „Досиетата Панама”- най-мащабната офшорна схема в истори

Мнениеот fcb_bg » 04 апр 2016 22:01

diplomat написа:Съгласен съм, че прекалено много се акцентира на участието на Путин и негови приближени в схемите, но иначе не виждам нищо ненормално в това разследване. Иначе само знаем да се оплакваме, ама като дойде време за действия - курец... Всеки се крие по мишите дупки. :roll:

Тук въпросът не трябва да е за Путин, а за всички нещастници от Запада, които участват в тези далавери, но са първи да ни четат морал. Майка ви да еба нагла, безочлива и алчна, за лекарства и погребения да ги дадете всичките тия пари! Разни там Месита, Джеки Чановци, всичките боклуци в редица и един по един да бъдат пребивани от бой! :evil: Не ми го побира умът как 1 фирма ще движи всичко това и чак сега се разбира. Просто съм бесен и ми е трудно да изразя чувствата си в няколко изречения...

Смешното е, че реално срещу Путин няма никакви доказателства. Обаче пък кат кажат паролата "Путин" и глей кво става. Ей тва световните медийни манджи без щипка "Путин" за нищо не стават на днешно време.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 04 апр 2016 22:03

sin4ec написа:
GA_ veliki написа:В разследването, за което писах, се говореше за Епъл и Гугъл(и не само за тях) с какви схеми крият данъци.Не виждам защо рашките да не се възползват от опита им. :lol: В големите пари, знаеш, няма националности.Все пак трилион евро си бая цифра и дебелогъзите чинивници ще гледат да прилапат некоя -друга стинка

А, и други разследвания има за офшорки. Но все пак, както казва Дойче банк: Офшорният бизнес е законен!
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1565158
By the way, Жорко Соросов нямаше ли дейно участие в изграждането на офшорната система преди години, или ме лъже паметта? :)

Водещата германска банка Дойче банк (Deutsche Bank) обяви, че офшорният бизнес е законен и потвърди, че е помагала на клиенти да открият фиктивни компании в чужбина

Седмичникът твърди, че са замесени и банките УниКредит (UniCredit) и Уби банка (Ubi Banka). УниКредит използвала Мосак Фонсека (Mossack Fonseca), за да управлява 80 офшорни компании, но се дистанцирала през 2010 година. Сега казва, че Мосак Фонсека, оказала се в центъра на скандала, не е била финансов консултант на групата.

Уби банк пък била свързана с 40 офшорни компании, регистрирани в Панама и на Сейшелите. Банката заяви, че няма подразделения или филиали в нито една от тези страни.

Най-голямата скандинавска банка Нордеа (Nordea) обяви в отговор на документите, които я свързват с панамската компания Мосак Фонсека, че не е помагала на богати клиенти да избягват данъци.

Шведската държавна телевизия, която е една от стоте медии, получили достъп до изтеклите документи за офшорни сметки, информира, че подразделението на Нордеа за частно банкиране в Люксембург е работело с Мосак Фонсека.
Нордеа подчерта, че спазва всички правила и разпоредби и не допуска да бъде използвана за укриване на доходи.

Финансовият регулатор в Швеция поиска разяснения за дейността на Нордеа в Люксембург, съобщи Франс прес.

Норвежката банка Де Ен Бе (DNB) заяви, че съжалява за оказаното съдействие на 40 клиенти при откриване на офшорни компании на Сейшелите с помощта на Мосак Фонсека. Според банката това, че е законно да се създават такъв вид компании, не означава, че е правилно да го прави за тези клиенти.

Индийският министър на финансите Арун Джайтлей, цитиран от АП, коментира, че индийците, които на са се възползвали от възможността, предоставена от правителството миналата година, да декларират незаконните си активи в чужбина, ще разберат, че "този авантюризъм ще им струва много скъпо".

Забележете как повечето се гърчат като безгръбначни твари в опитите си да оправдаят и обяснят действията си. Единно мнение няма и всички играчи сега се чудят как да завъртят нещата, че "балъците" да го изядат. Повръща ми се просто. Живеем в свят изпълнен само с лъжи и измами.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 04 апр 2016 22:05

fcb_bg написа:
diplomat написа:Съгласен съм, че прекалено много се акцентира на участието на Путин и негови приближени в схемите, но иначе не виждам нищо ненормално в това разследване. Иначе само знаем да се оплакваме, ама като дойде време за действия - курец... Всеки се крие по мишите дупки. :roll:

Тук въпросът не трябва да е за Путин, а за всички нещастници от Запада, които участват в тези далавери, но са първи да ни четат морал. Майка ви да еба нагла, безочлива и алчна, за лекарства и погребения да ги дадете всичките тия пари! Разни там Месита, Джеки Чановци, всичките боклуци в редица и един по един да бъдат пребивани от бой! :evil: Не ми го побира умът как 1 фирма ще движи всичко това и чак сега се разбира. Просто съм бесен и ми е трудно да изразя чувствата си в няколко изречения...

Смешното е, че реално срещу Путин няма никакви доказателства. Обаче пък кат кажат паролата "Путин" и глей кво става. Ей тва световните медийни манджи без щипка "Путин" за нищо не стават на днешно време.

Мен не ме интересува дали имат срещу Путин или не. Ясно е, че сме разделени пак на лагери и всеки трябва да си гледа своя собствен. Заради това неприязънта и яростта ми е насочена към нашите "добронамерени, честни и демократично настроени партньори". :evil:

Може ли някакво гномче да взима по 600 бона ЕВРО на седмица и да укрива данъци, да се занимава със схеми и пране на пари в офшорни зони? Някой може ли да ми го обясни това?
Последна промяна от diplomat на 04 апр 2016 22:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 04 апр 2016 22:06

fcb_bg написа:

Пич ,ти още влакове взривяваш...
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 апр 2016 22:22

Бригат го Путин 2 млрд долара...той частна армия направи, дето влезе в Крим, тука за кви жълти стотинки става дума!
Кой в РФ ще се впечатли от 2 млрд? Никой.
Данке, от амбасадата не дадоха ли опорни точки?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 04 апр 2016 22:24

Това само доказва, че най-богатите са най-алчни. Абе тези хора тези пари, за къде ги крият. За червеите няма да важат. Не им ли е кеф да направят някое добро и смислено с тези пари, които имат, вместо да ги крият. Може да зарадват толкова много същества на планетата с малки жестове и усмивка, а те крият за да имат, все едно ще станат нещо повече. Всички богати и влиятелни са боклук до боклук, но бедните балами са им фенове... Проблема в системата са парите и докато ги има, нищо няма да е наред. Ако изчезнат парите, хората ще станат хора, а не вълци.

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 04 апр 2016 22:27

Player написа:Това само доказва, че най-богатите са най-алчни. Абе тези хора тези пари, за къде ги крият. За червеите няма да важат. Не им ли е кеф да направят някое добро и смислено с тези пари, които имат, вместо да ги крият. Може да зарадват толкова много същества на планетата с малки жестове и усмивка, а те крият за да имат, все едно ще станат нещо повече. Всички богати и влиятелни са боклук до боклук, но бедните балами са им фенове... Проблема в системата са парите и докато ги има, нищо няма да е наред. Ако изчезнат парите, хората ще станат хора, а не вълци.

Изображение
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 04 апр 2016 22:35

GA_ veliki написа:
Player написа:Това само доказва, че най-богатите са най-алчни. Абе тези хора тези пари, за къде ги крият. За червеите няма да важат. Не им ли е кеф да направят някое добро и смислено с тези пари, които имат, вместо да ги крият. Може да зарадват толкова много същества на планетата с малки жестове и усмивка, а те крият за да имат, все едно ще станат нещо повече. Всички богати и влиятелни са боклук до боклук, но бедните балами са им фенове... Проблема в системата са парите и докато ги има, нищо няма да е наред. Ако изчезнат парите, хората ще станат хора, а не вълци.

Изображение

Ама може да оставят нещо добро. Всяко едно дете носи добро в себе си и иска всичко да навсякъде да е наред. Точно кога и защо като се случва обратното като станат големи и зрели хора и уж ''поумнели'' не знам. Всичко живее за да се кланя на парите.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 04 апр 2016 22:48

sin4ec написа:Бригат го Путин 2 млрд долара...той частна армия направи, дето влезе в Крим, тука за кви жълти стотинки става дума!
Кой в РФ ще се впечатли от 2 млрд? Никой.
Данке, от амбасадата не дадоха ли опорни точки?

Путин и да е участвал, това дело трябва на неговата глава да си стои и да си носи последствията, или пък не - слабо ме интересува. Ние тука да си видим нашите хубавци какво ще ги правим, че само на думи сме силни, но действията кристално ясно показват кой колко струва като човешко същество.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 04 апр 2016 22:59

GA_ veliki написа:
sin4ec написа:
GA_ veliki написа:В разследването, за което писах, се говореше за Епъл и Гугъл(и не само за тях) с какви схеми крият данъци.Не виждам защо рашките да не се възползват от опита им. :lol: В големите пари, знаеш, няма националности.Все пак трилион евро си бая цифра и дебелогъзите чинивници ще гледат да прилапат некоя -друга стинка

А, и други разследвания има за офшорки. Но все пак, както казва Дойче банк: Офшорният бизнес е законен!
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1565158
By the way, Жорко Соросов нямаше ли дейно участие в изграждането на офшорната система преди години, или ме лъже паметта? :)

Законен, ама всеки, който го свържат с офшорка бърза да отрича.

Ми, ето го, хипофизното джудже (Мечи) днес плаши с дела журналята. :lol: :lol:

Аз лично не виждам нищо срамно в офшорките, стига, разбира се, да говорим за легални пари и дейности, а не тъмни операции. И, разбира се, изключвам политиците - щом си политик и се представяш, че гониш благото на обществото и държавата, си длъжен да снасяш данъците си в нея. Всичко друго е лицемерие.

Но за спортисти, артисти и легални бизнеси, не виждам нищо лошо, всеки си гледа неговия интерес ..... да го духат бедните. :mrgreen:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”