„Досиетата Панама”- най-мащабната офшорна схема в историята

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HardWork
Контакти:

Re: „Досиетата Панама”- най-мащабната офшорна схема в истори

Мнениеот HardWork » 04 апр 2016 18:26

sin4ec написа:
DANS написа:
sin4ec написа:Офшорките не са забранени от закона, или поне аз не знам. Това " журналистическо разследване ", което Сорос дори не крие, че е проведено от неговите организации( макар пишманавторчето умишлено да е пропуснало да спомене този маловажен детайл), има една единствена цел. Но няма да го огрее. Напънала се планината и родила мишка.

Ох Сорос, ох морос, егати първосигналния индивид си! Къде го чукаш, къде се пука?! Смешен и жалък си в съжденията си!

За твое сведение, медиен партньор в БГ на това разследване е вестник "24 часа", който е по-скоро анти-соросиден, отколкото соросоиден!

Недъгав пиндосовец, не стига , че си прост, ами си и тъп като галош! Я виж кои са организациите, провели разследването! Я виж тук:
"Центърът за разследване на организираната престъпност и корупцията заяви предварително, че ще пусне до края на тази вечер доклад по медиите, който ще е бомба срещу Путин.
От центъра се заканиха, че разкритията ще бъдат такива, че „светът буквално ще се преобърне и хората ще започнат да гледат на Русия по различен начин. Какви ще са разкритията, никой не знае. Подозира се, че ще бъде пуснат някой добре изработен компромат с претенции за пълна истинност.
Центърът за разследване на организираната престъпност OCCRP е проект, който е финансиран щедро от „Отворено общество“. Организацията е на милиардера Джордж Сорос, известен с омразата си към Русия и всички страни, които не искат да играят по свирката на САЩ. Пари за соросоидния център OCCRP дават и Американската агенция за международно развитие, както и швейцарското правителство."
Ами какво ли е това заглавие?
http://www.budnaera.com/201602f/1602000595.html
Или това?
Появи се световното разкритие: Офшорки за над 2 млрд. долара водят към Путин
Състоянието на руския президент Владимир Путин надхвърля 2 милиарда долара. Голяма част от средствата са в офшорни компании в Панама, съобщава slon.ru. Това става ясно от данните, изнесени в разследване на Международния консорциум за разследваща журналистика (ICIJ) и други организации, спонсорирани от Сорос,
Къде си тръгнал , бе, шушлек? Където те хвана, там ще те завирам, където трябва! Айде бегай в амбасадата за инструкции!

Цитираш ни сайт budnaera :mrgreen: :lol: ... болем мозък :shock:

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 апр 2016 19:21

HardWork написа:Цитираш ни сайт budnaera :mrgreen: :lol: ... болем мозък :shock:

Който и сайт да цитирам, а тези ги копнах на случаен принцип, участието на Сорос е споменато. То не се и крие , дори от самият него. Нещо за Съливан и Департамента, или е кофти въпросче?
Евтина пикня е това панамско досие, при това с неприкрита цел. Но Сорос не е толкова тъп( като тукашните му последователи, които гледам дрискат в темата), затова смятам следното: това в момента е просто информационна димка, която прикрива нещо друго. Какво-предстои да видим.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 04 апр 2016 19:22

Преди време имаше подобно разследване на офшорки.С интервюта на бивши счетоводители от големи компании.Говореха обобщено, защото ги беше страх от съдебни дела и финансови снакции.Имаше снимки на офисите на компании, които се занимават с офшорните компании.Нещата не са толкова прости, колкото искат да ги изкарат в "панамското" разследване.Та от тези журналисти се разбра, че ЕС губи около трилион евро годишно от скрити данъци през офшорки.И това го разкриха двама или трима журналисти.Това разследва май ще да е пушилка да скрие нещо друго.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 апр 2016 19:39

GA_ veliki написа:Преди време имаше подобно разследване на офшорки.С интервюта на бивши счетоводители от големи компании.Говореха обобщено, защото ги беше страх от съдебни дела и финансови снакции.Имаше снимки на офисите на компании, които се занимават с офшорните компании.Нещата не са толкова прости, колкото искат да ги изкарат в "панамското" разследване.Та от тези журналисти се разбра, че ЕС губи около трилион евро годишно от скрити данъци през офшорки.И това го разкриха двама или трима журналисти.Това разследва май ще да е пушилка да скрие нещо друго.

Естествено, че не са никак прости нещата, а гледам си съгласен с мнението ми, че това е димка за заблуда. Просто офшорките са стара и предъвкана тема, както си споменал, а и много трудно се доказват тези неща. Нещо ми се губят в разследването и американските компании, ползващи офшорки-или те са ангели небесни? ( може и да не съм видял,де-не съм чел всичко, но наистина американци не видях да се споменават). Все пак ако Сорос не беше автор, спонсор и вдъхновител на акцията, предполагам, щеше да се приеме по друг начин.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 апр 2016 19:46

Твърде много смърди и тоз Съливан, щедро финансиран от Департамента...инак личното ми мнение е, че управляващите елити навсякъде заделят по някой лев за стари години. И няма лошо да се разследва и да се види кое откъде и какво е, ала реални доказателства, пак лично мнение, няма да се намерят.
Проблемът тук е, че тази кампания е финансирана и провеждана от човек, чиито организации бяха забранени в РФ. И пословично мразещ РФ. Участие има и Департамента. С което безпристрастността отива на кино и всичко олеква. Дори и да е истина...именно това олекване е част от нещата, които ме карат да смятам, че е димка!

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 04 апр 2016 19:56

sin4ec написа:
GA_ veliki написа:Преди време имаше подобно разследване на офшорки.С интервюта на бивши счетоводители от големи компании.Говореха обобщено, защото ги беше страх от съдебни дела и финансови снакции.Имаше снимки на офисите на компании, които се занимават с офшорните компании.Нещата не са толкова прости, колкото искат да ги изкарат в "панамското" разследване.Та от тези журналисти се разбра, че ЕС губи около трилион евро годишно от скрити данъци през офшорки.И това го разкриха двама или трима журналисти.Това разследва май ще да е пушилка да скрие нещо друго.

Естествено, че не са никак прости нещата, а гледам си съгласен с мнението ми, че това е димка за заблуда. Просто офшорките са стара и предъвкана тема, както си споменал, а и много трудно се доказват тези неща. Нещо ми се губят в разследването и американските компании, ползващи офшорки-или те са ангели небесни? ( може и да не съм видял,де-не съм чел всичко, но наистина американци не видях да се споменават). Все пак ако Сорос не беше автор, спонсор и вдъхновител на акцията, предполагам, щеше да се приеме по друг начин.

В разследването, за което писах, се говореше за Епъл и Гугъл(и не само за тях) с какви схеми крият данъци.Не виждам защо рашките да не се възползват от опита им. :lol: В големите пари, знаеш, няма националности.Все пак трилион евро си бая цифра и дебелогъзите чинивници ще гледат да прилапат некоя -друга стинка
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 апр 2016 20:02

GA_ veliki написа:В разследването, за което писах, се говореше за Епъл и Гугъл(и не само за тях) с какви схеми крият данъци.Не виждам защо рашките да не се възползват от опита им. :lol: В големите пари, знаеш, няма националности.Все пак трилион евро си бая цифра и дебелогъзите чинивници ще гледат да прилапат некоя -друга стинка

А, и други разследвания има за офшорки. Но все пак, както казва Дойче банк: Офшорният бизнес е законен!
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1565158
By the way, Жорко Соросов нямаше ли дейно участие в изграждането на офшорната система преди години, или ме лъже паметта? :)

Потребителски аватар
teerr
Контакти:

Мнениеот teerr » 04 апр 2016 20:33

Значи според "обективните и надеждни" (западни) източници, Путин е имал през:
Февруари 2015 - 200 милиарда долара
Януари 2016 - 40 милиарда долара (тогава изтече инфото, уж пък според данни от 2007-ма)
Април 2016 - 2 милиарда долара
Г.Ганчев:Душата ми е люлякова,сърцето оранжево.......- Никога няма да напусна Литекс......

https://www.youtube.com/watch?v=BLd0kDXPuHI

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 апр 2016 20:43

DANS написа:Синчец, "умнико", сигурно атаката срещу бащицата ти(Путин), върви и като атака към Давид Камерън и Петро Порошенко!? Много "логично"! :lol: 8-) :) :lol: :mrgreen:

Умниче, точно като такава атака беше рекламирана тая сензация. Виж се, дори и дума не обелваш за българските фирми и лица в списъка, но за Путлер си първа кипра.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”