Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот ЕМИЛ » 04 апр 2016 13:02

gzagorov написа:Според мен, много от недоволните осъзнават, че максимумът този сезон е и винаги е бил 2-рото място. Само дето искат това да стане след бой над всичко и всички, включително и в Разград. Е да, обаче ако "Левски" побеждаваше всеки, който хване, щеше да е шампион, а реалността и класата на отбора не отговарят на това.
Както в държавата - хората знаят, че сме в криза вече не знам колко години, обаче искат докато сме в криза, заплатите да са високи. Е, няма как да се случи, защото двете хипотези са взаимно изключващи се.

Просто искаме отбори като Монтана и Пирин да си ги бием с разлика , а не както е до сега да нямат респект от нас ....

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 04 апр 2016 13:08

Нивото на Левски: Сан шанжмон
От Желю Станков , "Тема: Спорт"
Стойчо Стоев изплю камъчето
За Стойчо Стоев мачът с Берое бе първият от серията двубои, в които трябваше да докаже, че може да направи нещо интересно от този отбор. Като под нещо интересно се разбира да раздвижи играта, да размърда футболистите, да им освежи мозъците и някак си, ако може, всичко това да доведе до промяна в играта, а оттам и до резултатите на отбора. В навечерието на този двубой треньорът на сините получи нещо като задача, нещо като ултиматум, нещо като добро пожелание, нещо като пробен период, за да се разбере дали той ще остане да работи на „Герена" и след лятото. Независимо от това, че той има договор за още една година - факт, с който не бяха запознати няколко собственици и няколко от членовете на Управителния съвет на Левски. Но това последното е за сметка на реномето и нивото на УС.

Точно преди мача с Берое Стоев отговори на Управителния съвет по своя си начин - с усмивка и непринудени изречения, без ни най-малко умишлено да злепостави началниците си. Той нито потвърди, нито отрече, че има договор за още една година. А и няма как да отрече - в БФС има депозиран контракт с ясни срокове и параметри. Важно в случая бе друго - наставникът отсече, че вече има достатъчно опит, за да трябва да се доказва пред някого. Опааа, ето го камъчето. Без да иска, Стойчо Стоев го изплю. Него никой не го кара да се доказва като треньор, на практика той има лиценз, значи наистина е такъв. Случаят обаче е друг. Него го карат, или - не, приканват го да докаже, че има капацитет и потенциал да си върши работата специално в Левски. Сега, на момента, точно при тези обстоятелства! А той пита журналистите малко йезуитски - ама според вас дали ми отива да се доказвам. Ами да, категорично да! Едно е да си треньор някъде, друго е да си треньор на Левски. Лудогорец, с всички забележки, е някъде, Академик (Свищов) е някъде, Монтана е някъде, Миньор също е някъде. Всеки друг клуб на света е някъде. Но Левски е съвсем, съвсем различна бира. Ако някъде напрежението пречи, в Левски напрежението е задължително. Много треньори като са били някъде, са плували в плитки води и са се радвали на спокойствие и топла храна. В Левски спокойствие няма и храната е приготвена набързо и се яде на крак. Има огромна разлика от това да се доказваш дълги години където и да било до това да направиш от Левски добър и печеливш отбор.

И тъй като явно на Стойчо Стоев нещата на „Герена" дo този момент не се получават, се стигна go някои особени дискусии и спекулации през последните дни. И във всичко това бе включен и Георги Иванов в ролята на спортен директор.

Преди мача с Берое двамата по един или друг начин, къде пред подбрани медии за Иванов, къде по заобиколни пътища, дадоха да се разбере, че ако единият си тръгне, другият ще го последва солидарно. Тоест Стойчо Стоев и Георги Иванов в момента са скачени съдове и са с по един крак извън Левски след края на сезона. Мачът с Берое започна при ето такива обстоятелства и при много тиха обстановка поради наказание на Левски да играе при закрити врати.

Началото бе тихо и на терена. Много предпазлива игра, битка в средата на терена и почти нищо интересно пред двамата вратари. Интересно стана, когато в един момент на тревата бяха изпопадали голям процент от футболистите, та игрището заприлича на бойно поле, с много ранени. По тревата хвърчаха носилки, лекари, масажисти, а футболисти махаха нервно, за да искат още и още лекарска помощ по пистата забръмчаха линейки. Само след 2 минути един играч бе сменен, двама превързани, трима бинтовани и изобщо това никак не приличаше на футболен мач. Само можем да си представим как би изглеждало всичко това, ако мачът се играеше пред публика, която щеше допълнително да вдигне напрежението на терена. Появиха се и първите шеги и закачки, като една от тях гласеше, че няма как в някой сайт да не се появи информация, че Гриша Ганчев е платил на Левски да наритат играчите на Берое преди полуфинала за Купата с ЦСКА.

От фургона на босовете, който е ситуиран на два метра от журналистическата зона, също имаше избухвания. Веднъж когато франсис Нар от добра позиция прати топката високо над гредата и още веднъж, когато Божидар Краев не успя да уцели с глава топката след отлично центриране отдясно. Георги Иванов се разтропа и каза нещо „майката". Това бе ясен знак, че напрежението е стигнало и до високите етажи. А при дузпата, отсъдена за Левски, спортният директор пак повиши тон, пак нещо „майката", след като видя, че Венци Христов взема топката, за да я постави на бялата точка. Може би Гонзо е очаквал, че дузпите в отбора ще се бият от обичайните изпълнители Прохазка и Бедоя. Тук ще отворим една голяаама скоба. Венци Христов съвсем не е любим футболист на Георги Иванов, защото на два пъти играчът отказа да премине в Левски, като последния път подведе Гонзо в последния момент и отиде да рита в Албания. Но директорът е стиснал зъби и е направил компромис и като осъществил прищявката на треньора Стойчо Стоев. А в тази скоба ще припомним нещо друго - на същата врата преди 7-8 години един футболист пак взе топката от ръцете на свой съотборник, за да бие дузпа. И пропусна, с което не успя да прати Левски в орбитата на Шампионската лига, а от там на друго финансово и организационно ниво. Мачът бе срещу БАТЕ (Борисов), футболистът, който взе топката от ръцете на Николай Димитров - Хичо се казва Георги Иванов. Същият Гонзо, който сега имаше претенции защо Венци Христов ще бие дузпата срещу Берое. Затваряме скобата. Не че нещо се заяждаме, защото Георги Иванов (уж) не чете вестници, само изтъкваме и припомняме фактите. Венци Христов вкара, което би трябвало да свали напрежението при сините за второто полувреме.

Нищо подобно не се случи. Левски продължи да играе някакъв странен футбол, а Берое се стараеше да не остава по-назад. Двата тима продължаваха да играят на границата между твърдото и грубото. Съдията се опита да остави малко толеранс, но както много пъти се случва, един компромис води до следващ и от там ситуацията излиза извън контрол. Безумно влизане с бутоните напред на Бурабия в половината на Берое мина само с жълт картон. Винаги е било интересно какви болки в главата трябва да имаш, за да направиш зверско влизане при безобидна ситуация, и то на повече от 60 метра от собствената ти врата. Само след 7-8 минути същият Бурабия реши да припомни, че наистина му има нещо и повтори упражнението, пак далеч от вратата си, без да прекъсва опасна атака за Берое или пък да спре откъсващ се играч. Ей така, решава да вдигне противников играч във въздуха и го прави. И отива да се изкъпе по-рано от всичко.

След десетина минути червен картон получава и Веселин Пенев. След което на терена останаха десет на десет и се започна голямото шоу. Нивото на футбола падна до ниво А областна група. Един кюска, друг блъска, трети рита настрани, четвърти нависоко. Куче влачи рейс. Берое натиска да изравни, но без идея как, а Левски иска да устиска, също без идея как. Последните 10 минути на този мач трябва да бъдат записани и показвани на лекции със заглавие „Как не трябва да се играе футбол". В този епизод от двубоя обаче се видя колко добре физически са подготвени играчите на Берое. Те видимо имаха сили да изиграят поне още едно полувреме, докато за сините не бихме казали нещо подобно.

В крайна сметка първият от мачове, в които Стойчо Стоев трябваше да покаже, че може да подобри играта на Левски, мина. С оглед обстоятелствата, че през седмицата той нямаше на разположение всичките си футболисти, вероятно никой от УС няма да му се сърди, че сините не са показали нещо различно от досега. Очакваме следващите тестове. Напрежение относно второто място и класиране за зона Европа вече няма. Другото напрежение обаче си остава. Нивото на Левски си остава sans changement, което е добре познатото от БНР за нивото на река Дунав в сантиметри „сан шанжмон", или преведено на български - без изменения.

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 04 апр 2016 14:15

gzagorov написа:Според мен, много от недоволните осъзнават, че максимумът този сезон е и винаги е бил 2-рото място. Само дето искат това да стане след бой над всичко и всички, включително и в Разград. Е да, обаче ако "Левски" побеждаваше всеки, който хване, щеше да е шампион, а реалността и класата на отбора не отговарят на това.
Както в държавата - хората знаят, че сме в криза вече не знам колко години, обаче искат докато сме в криза, заплатите да са високи. Е, няма как да се случи, защото двете хипотези са взаимно изключващи се.

Абе резултатите не са най-важното...играта, играта я няма. Няма го тоя нападателен футбол, красиви комбинации. Стоев мъчи футболистите изключително много. Най-голямата глупост за мен е поставянето на Прохазка на бека и позицията на Краев на крилото. Оттам ти се разбалансира целия състав и отбора почва да играе слабо...Не е логично за мен с по-добри футболисти, изключвам Живко, отбора да играе по-слабо от есента.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 апр 2016 14:19

Ае, няма как да не са важни резултатите. Поне откъм тях, донякъде, се стабилизирахме, въпреки някои изнервящи грешки. Но си мисля, че има как да показваме по-добър футбол, а не да се мъчим с Монтана и Пирин.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

askold

Открита тренировка!?

Мнениеот askold » 04 апр 2016 16:59

Периодично на сайта на клуба се появява съобщение за открита тренировка...с уточнението, че журналистите могат да присъстват през първите 15 минути. За обикновените привърженици не е ясно. Мислите ли, че всичко това е нормално за клуб като ЛЕВСКИ - отборът на НАРОДА? Извинявайте но за мен това е абсурд! Това е част от гонзовщината! Защото той нареди да затворят входа от към бул. "Вл. Вазов" и от неговото директорстване започна силното ограничаване на достъпа до отбора. Няма ли някой от тръста ли от клуба на привържениците ли или от не знам къде да му каже: "Абе майна, не става така, ние сме Левски, не се крием по Панчерево а тренираме пред нашите фенове"?
Аз не съм съвременник на Гунди, който е тренирал пред стотици и даже хиляди фенове, но преди Гонзо, на тренировка на Герена си ходехме по 50-100 човека. Ама сега сякаш се крием...Мисля че за 4 години при Мъри не е имало повече от 4 закрити тренировки.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 04 апр 2016 20:05

rhaegar написа:Ае, няма как да не са важни резултатите. Поне откъм тях, донякъде, се стабилизирахме, въпреки някои изнервящи грешки. Но си мисля, че има как да показваме по-добър футбол, а не да се мъчим с Монтана и Пирин.

За какво са важни резултатите?
За
класиране в ЕКТ?
А там?
И какво стабилизирахме в играта? От полувреме на полувреме хаосът става все по-неорганизиран.
Или и ти си на мнение, че с отнемането на точки на отбора вече не му се играело-нямал мотивация, а второто място било сигурно?
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
comorad
Контакти:

Мнениеот comorad » 04 апр 2016 20:13

bilyaletdinov написа:

Абе резултатите не са най-важното...играта, играта я няма. Няма го тоя нападателен футбол, красиви комбинации. Стоев мъчи футболистите изключително много. Най-голямата глупост за мен е поставянето на Прохазка на бека и позицията на Краев на крилото. Оттам ти се разбалансира целия състав и отбора почва да играе слабо...Не е логично за мен с по-добри футболисти, изключвам Живко, отбора да играе по-слабо от есента.

Да няма резултати, няма и игра. Защо не сложи Лукин от дясно и да пусне Макс в средата, а Прохи да си играе по крилото. Защо беше този кански рев за крила, от времето не Муслин играем с една и съща схема. Ами да му е... майката, като нямаш играчи да тази схема СМЕНИ Я. Играй с ромб в средата и двама нападатели, играй с тима зашитници и 5 в средата. Ама не съм аз човек да му давам съвети. Стоев има тапия да измисли нещо. С тази игра и Куртово Кунаре не можем да надиграем с повече от 1-0. Голяма мъка. И отново с нападателите, голяма драма цяла зима а сега това момче с 40+ гола в Нигерия влиза за по 5 минути. Направо ме боли да ги гледам, и всеки път се заричам, че ми е за последно и всеки път пак ставам в 5 сутринта да пусна телевизора/хайде с Берое беше по обед при мен/.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 04 апр 2016 20:19

TristaNNN написа:
korteneca написа:
TristaNNN написа:Проумейте веднъж завинаги, че Тръста е организация от доброволци, които действат за благото на Левски, без да търсят материална изгода от това, и стига сте се връзвали на разни интригантски намеци и други фишеци. Ясно е, че клубът не е цъфнал финансово - делата на Бащицата ще ни потежат още известно време. Ясно е, че организационно също куцаме в някои отношения - няма как да стигнем нивото на големите в Европа за два-три месеца. Ясно е също така, че с тази фенска маса ПФК Левски има огромен потенциал, който тепърва трябва да се използва правилно, но досега - нцъ. Е, Тръста действа полека - лека по всички проблеми, които са наболели повече или по-малко, нещата се казват на УС, дискуират се, предлагат се разни идеи, гласуват се, има някаква отчетност, отговорности и всичко това се прави доброволно от членовете. Съветвам ви да повярвате, че все още не всичко в тая България е прогнило от корупция и не винаги водещото при някаква дейност се свежда само и единствено до келепира. Стига с тая мнителност, баси...

Според мен е напълно нормално да имаме такива помисли и съмнения когато хората представляващи феновете излизат и казват, че в Левски не може без живите легенди. Сякаш са абонирани за ръководни постове без значение дали разбират от работата си. Не може ли да искаме способни хора, които да вършат работата за която са назначени? Не е ли по-добре да имаме например спортен директор, който няма да прави всеки полусезон нова селекция? Не знаех, че е задължнително да си жива легенда за да заемаш подобен пост в клуба... Ще ти кажа моето мнение. Аз предпочитам в клуба да има кадърни хора с нещо в главата и да работят наистина за благото на Левски. Ако ще да са бивши кадри на онези. Стига да работят съвестно и да правят всичко възможно клуба да върви нагоре нямам претенции да са живи легенди. 8-)

Всеки има право на мнение, съмнение, недоумение, умиление, съжаление и т.н., НО проблемът е, че никой не предлага алтернатива на нищо. Аз също споделям написаното от теб по отношение на ръководните постове в Левски, ама пак не виждам конкретно предложение. Всеки вика Гонзо - вън, Стоев - вън, Тонев - вън, феновете - вън, всикчи - вън! Ама никой не казва, кой би трябвало да замени Гонзо - Доналд Тръмп ли, Наско Сираков ли, Мис Малко Коте ли, Бай Дамян домоуправителя на блок 123 ли? Всички искаме можещи и амбициозни хора, но както виждаш няма опашка пред офисите на стадиона.

E колко пъти да ги пиша тези неща. Не веднъж съм писал за предложенията ми. Разбира се никой не може да е напълно сигурен в успеха на новите, но пък е напълно сигурно, че с тези няма как да се получи, 6 години мисля, че са напълно достатъчни като доказателство.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 апр 2016 20:23

Мистри написа:
rhaegar написа:Ае, няма как да не са важни резултатите. Поне откъм тях, донякъде, се стабилизирахме, въпреки някои изнервящи грешки. Но си мисля, че има как да показваме по-добър футбол, а не да се мъчим с Монтана и Пирин.

За какво са важни резултатите?
За
класиране в ЕКТ?
А там?
И какво стабилизирахме в играта? От полувреме на полувреме хаосът става все по-неорганизиран.
Или и ти си на мнение, че с отнемането на точки на отбора вече не му се играело-нямал мотивация, а второто място било сигурно?

Е па кво, да си бяхме стояли шести ли? Тогава какъв вой щеше да е, а? Сегашните резултати не са оптималните, но поне са нещо, на фона на положението от преди година.

Не съм казал, че сме стабилизирали играта. Напротив, на мнение съм, че играем доста по-лошо, отколкото през есента.

И все от някъде трябва да се почне. Класирането в ЕКТ е задължителен минимум. Как ще се представим там, зависи от много неща, които има да се случват до първите мачове през лятото. Да, до тях няма много време, а най-вероятно в клуба предстоят промени. Ако не греша, стартираме на 30.06, което значи, че дори и нови играчи няма да можем да привлечем, поне за първия мач. Дай Боже до тогава нещата в Левски да изглеждат по-добре, отколкото са сега.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 04 апр 2016 20:25

comorad написа:Да няма резултати, няма и игра. Защо не сложи Лукин от дясно и да пусне Макс в средата, а Прохи да си играе по крилото. Защо беше този кански рев за крила, от времето не Муслин играем с една и съща схема. Ами да му е... майката, като нямаш играчи да тази схема СМЕНИ Я. Играй с ромб в средата и двама нападатели, играй с тима зашитници и 5 в средата. Ама не съм аз човек да му давам съвети. Стоев има тапия да измисли нещо. С тази игра и Куртово Кунаре не можем да надиграем с повече от 1-0. Голяма мъка. И отново с нападателите, голяма драма цяла зима а сега това момче с 40+ гола в Нигерия влиза за по 5 минути. Направо ме боли да ги гледам, и всеки път се заричам, че ми е за последно и всеки път пак ставам в 5 сутринта да пусна телевизора/хайде с Берое беше по обед при мен/.

Aз се чудя що не пробва нещо от типа 3-5-2, ама откъде ти такова въображение...ти сега, ако не изпробваш нещо ново, когато играта ти не върви кога ще стане? Напълно съм съгласен и за нигириеца. Венци Христов да си играе зад него както правеше с Мапуку в Берое, а Адениджи да играе таран, ама нейсе. Има толкова неща, които може да се пробват при това решено първенство, ама Стоев не го прави...
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Върни се в “Левски”