1982 написа:Айде, бе, дали нямам други пример, искаш ли да проверим ?!![]()
http://www.blitz.bg/news/article/374727
Отдолу що пише, че е препечатано от списание, издавано през 1984, нали тогава тия работи са се криели и е имало информационно затъмнение?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
1982 написа:Айде, бе, дали нямам други пример, искаш ли да проверим ?!![]()
THE G.A.M.E написа:GOLEADOR написа:Имам чувството,че говоря на патагонски.Аз просто посочих причините защо хората изпитват носталгия по комунизма.Защото който не е живял през тошовизма се учудва на тази носталгия.Ако ти не си съгласен с изводите ми просто кажи какви са причините според теб.До тук един обясняваше носталгията с това,че българите са мързеливи и още един обяви,че е заради "жалба за младост".
Ами и ти си имаш мнение по-въпроса, и другите също си имат мнение.
Защо твоето да е най-правилното ?
Гледам назад се е посочило, че нещата съвсем не са били така, както са ни представяни преди 89-та.
Спокойствието е било фиктивно.
В периодът 86-та - 87-ма из Сливен вървеше мълва, че върлува банда, която отвлича деца и ги изкарва нелегално в чужбина, за органи.
После се чу, че в последствие бандата била разбита, но се потули кой-какво и защо, щото вероятно тая банда е действала с протекция от високо, такива ми ти работи ...
Така че, да, някъде сигурно е било спокойно, но 2,3,4,5, дори 10 области, не са цяла България.
Истината е, че в периода 44-та - 89-та живеехме в голямо, не, в огромно заблуждение !
Във всякакъв аспект.
Ако сега се приеме закон, чрез който се забраняват лошите новини в медиите, след има-няма 10-на - 15 години, цяло едно поколение ще израстне със съзнанието, че са живяли в рай на спокойствието, по-време на детството си.
Това да контролираш потока информация, който трябва да получава общественоста, е най-мощното оръжие.
HoUs4oOL написа:1982 написа:Айде, бе, дали нямам други пример, искаш ли да проверим ?!![]()
Отдолу що пише, че е препечатано от списание, издавано през 1984, нали тогава тия работи са се криели и е имало информационно затъмнение?
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
THE G.A.M.E написа:Междудругото, "случайност" или не, но страните, които изпитват най-малко носталгия по-соца, дръпнаха най-много и най-бързо в ЕС.
Няма нужда да се изброяват отново ...
Така че, явно "чипът" ( онзи, за който говореше Кобурга ) ... Е доста важен.
Четирите най-големи получатели в абсолютни числа са: Полша, Гърция, Португалия, Румъния. Четирите най-големи получатели на глава от населението са: Люксембург, Литва, Естония, Гърция Четирите най-големи получатели като пропорция от БВП са: Литва, Естония, Люксембург, Унгария.
1982 написа:Щото вече се е усещал полъхът на Перестройката, а, ако не знаеш, през перестройката недъзите на обществото лека-полека почваха да се прокрадват в медиите.
GOLEADOR написа:Както казах,през комунизма когато хванат мангала да краде го виждаш след 5 години като му изтече присъдата,до тогава е мирно и тихо.Сега е на свобода след 72 часа и тормози отново хората с престъпленията си.ако трябва да обобщим разликата между комунизма и днешното време : Преди престъпниците седяха зад решетките,сега ние седим зад решетките на прозорците си и гледаме през тях как престъпниците се разхождат на свобода".И така...
THE G.A.M.E написа:Носталгия имат и хората родени през 90-та.
А 90-те хич не бяха лесни... Аз макар тогава вече да бях тийн, въпреки всички трудности, най-вече финансови, са ми най-яките години.
А за соца имам ясни спомени от 85-та нататък.
Просто детските години са бурни и неповторими.
Има цяла наука на база на носталгията, която обеснява много неща.
Вярно е, че бедноста беше сведена до минимум, но на каква цена ?
Повече от 25 години минаха и соца продължава да тежи на развитието ни.
Предпочитам да бяхме пропуснали соца... По добре 50-на години крайна мизерия, но в последствие да сме "бяла" и нормална Държава.
Междудругото, "случайност" или не, но страните, които изпитват най-малко носталгия по-соца, дръпнаха най-много и най-бързо в ЕС.
Няма нужда да се изброяват отново ...
Така че, явно "чипът" ( онзи, за който говореше Кобурга ) ... Е доста важен.
HoUs4oOL написа:1982 написа:Щото вече се е усещал полъхът на Перестройката, а, ако не знаеш, през перестройката недъзите на обществото лека-полека почваха да се прокрадват в медиите.
Горбачов идва 1 година след въпросната статия, каква перестройка е имало тогава?
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
THE G.A.M.E написа:GOLEADOR написа:Както казах,през комунизма когато хванат мангала да краде го виждаш след 5 години като му изтече присъдата,до тогава е мирно и тихо.Сега е на свобода след 72 часа и тормози отново хората с престъпленията си.ако трябва да обобщим разликата между комунизма и днешното време : Преди престъпниците седяха зад решетките,сега ние седим зад решетките на прозорците си и гледаме през тях как престъпниците се разхождат на свобода".И така...
Съгласен съм, че правосъдието преди 89-та бе по-ефективно и строго.
Но тука вече говорим за една област, като правосъдната система и нейната ефективност.
Не мисля че даден строй влияе на правосъдието, сега също си ги имаме законите, те са хубави и справедливи, но не се прилагат.
Отделно, че повече от 25 години ние така и не успяхме да изградим реална демокрация.
Мисля, че с това ще се съгласиш ...
1982 написа:Либерализацията не е процес от днес за утре, ако си мислиш, че стартира с Горбачов, жестоко се лъжеш. Просто при него най-силно се усеща в средата и края на 80-те, но реално процесът започва още в началото на десетилетието. Разбира се, тогава е бил почти неусетен. Затова и не се е говорело за такъв. Но със сигурност не е Горбачов инициаторът на тези промени. Напротив, той е пробутан на власт точно от хората, които стоят зад тях.
Потребители, разглеждащи този форум: Bet_Expert, goshev и 9 госта