Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Тема за политика - България

Мнениеот GOLEADOR » 03 апр 2016 12:50

THE G.A.M.E написа:
GOLEADOR написа:Разбира се,че през комунизма се живееше много по-спокойно.Не разбирам защо има хора които не намират доблест да признаят истината.Все ще излезне някой Матросов който да се хвърли на амбразурата с мантрата ,че хората през комунизма били мързеливи или носталгията е заради отминалата младост.Каква жалба за младост има в желанието на хората децата им да работят в България,а не да ходят немили-недраги в чужбина?

Човек, ако преди 89-та пътуванията в чужбина бяха масово разрешени, как мислиш, България щеше ли да е 9 млн. ?
Или ти си на мнение, че трябва да има рестрикции и да сме като конц. лагер, никва чужбина, всички тука на 300 лв. заплата, дет няма къде и по-какво да си я похарчиш. :roll:

Интересно, с този хубав соц, що хората взеха веднага да бягат, след падането му ?
Как така 45 години е било цветя и рози и 2 месеца след "падането" на соца, 1 млн. българи хукнаха по-чужбина ?
Ще получа ли адекватен отговор на този въпрос, който задавам вече сигурно за 20-ти път ? :?

Имам чувството,че говоря на патагонски.Аз просто посочих причините защо хората изпитват носталгия по комунизма.Защото който не е живял през тошовизма се учудва на тази носталгия.Ако ти не си съгласен с изводите ми просто кажи какви са причините според теб.До тук един обясняваше носталгията с това,че българите са мързеливи и още един обяви,че е заради "жалба за младост".
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 03 апр 2016 12:58

THE G.A.M.E написа:
1982 написа:
fcb_bg написа:
1982 написа:Назад дадох и банков обир в Хасково от 80-те. ;)

Колко примера ще дадеш бе, пич? Колкото и да се пънеш, не мойш стигна показателите след 89-та.

Що, пречат ли ти примерите, май нещо разбиват илюзията как през соца се живеело спокойно и без престъпност ??!

Носталгиците да отговорят на още едно питане: Колко затвора са построени у нас след 89-та и колко, в периода 44-та 89-та ? :lol:
Мисля, резултатът ще е, че затворите в България на 98 % са построени преди 89-та.
И то има някои доста големички, странно, за кой ли са били построени тези мастодонти, след като престъпноста е била малка ? :? :mrgreen:

Това вече го коментирахме.През комунизма като те хванат в престъпление си го лежиш,сега те пускат в пробация.То за това и престъпността бе толкова малка през комунизма.Математически в един малък град има около 20-30 човека които крадат и създават криминални проблеми.ако ги вкараш в затвора престъпността в градчето спада до минимум.Скоро даваха поредното село което цигани беха ограбили и изнасилили старица.Познай дали мангалите имаха висящи дела?Толкова ли е трудно да признаеш,че през комунизма имаше сигурност?Това е толкова очевиден факт,че даже е жалко да водим такъв спор.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 апр 2016 12:59

THE G.A.M.E написа:Хич няма да споменавам лагерите, в които са попадали хората с иновативно мислене.
Лагери с капацитет от по няколко хиляди души, всеки ...

Да, това беше друг "лукс" на хубавия социализъм ...... нямаше право да мислиш различно от партията-майка, ти, всъщност, нямаше право въобще да мислиш, само да опъваш каиша и да чакаш за Нова година да ти отпуснат малко банани и портокали, докато Батето, примерно, порка марково уиски през вечер и яде чер хайвер.

Тъжно е, че има хора, на които им липсват оковите на онова време ...
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 апр 2016 12:59

GOLEADOR написа:Имам чувството,че говоря на патагонски.Аз просто посочих причините защо хората изпитват носталгия по комунизма.Защото който не е живял през тошовизма се учудва на тази носталгия.Ако ти не си съгласен с изводите ми просто кажи какви са причините според теб.До тук един обясняваше носталгията с това,че българите са мързеливи и още един обяви,че е заради "жалба за младост".

Ами и ти си имаш мнение по-въпроса, и другите също си имат мнение.
Защо твоето да е най-правилното ?

Гледам назад се е посочило, че нещата съвсем не са били така, както са ни представяни преди 89-та.
Спокойствието е било фиктивно.
В периодът 86-та - 87-ма из Сливен вървеше мълва, че върлува банда, която отвлича деца и ги изкарва нелегално в чужбина, за органи.
После се чу, че в последствие бандата била разбита, но се потули кой-какво и защо, щото вероятно тая банда е действала с протекция от високо, такива ми ти работи ...
Така че, да, някъде сигурно е било спокойно, но 2,3,4,5, дори 10 области, не са цяла България.

Истината е, че в периода 44-та - 89-та живеехме в голямо, не, в огромно заблуждение !
Във всякакъв аспект.
Ако сега се приеме закон, чрез който се забраняват лошите новини в медиите, след има-няма 10-на - 15 години, цяло едно поколение ще израстне със съзнанието, че са живяли в рай на спокойствието, по-време на детството си.
Това да контролираш потока информация, който трябва да получава общественоста, е най-мощното оръжие. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 апр 2016 13:03

GOLEADOR написа:Защото който не е живял през тошовизма се учудва на тази носталгия.

Аз съм живял, макар и малко, и нямам грам носталгия към онзи гнусен строй. Както и доста други хора, живяли дори повечко от мен, също нямат никаква носталгия. ;)

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 апр 2016 13:06

GOLEADOR написа:Това вече го коментирахме.През комунизма като те хванат в престъпление си го лежиш,сега те пускат в пробация.То за това и престъпността бе толкова малка през комунизма.

Това е абсолютно невярно също. ;)

И през комунизма лежаха обикновените хора, а тези, "необикновените", пак бяха безнаказани. Неслучайно ви дадох примерите с малкия Фатик, който прегази 2 момичета, както и Гиби, направил катастрофа на Орлов мост, пиян до козирката. Това е истината, пак не бяхме равни пред закона и на онези, "по-горе", им се разминаваше, както им се разминава и сега. ;)

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 03 апр 2016 13:08

1982 написа:
GOLEADOR написа:Да виждаш някой да отрича дефицита на стоки при соца?Никой.Приеми просто,че за българите възможността да живееш спокоен и сигурен живот стои пред шоколадовото яйце и мерцедеса.Никой не си е представял,че за да може да кара мерцедес ще плати с изнасилване на баба си или дядо си от мургавите ни сънародници.Никой не си е и помислял,че децата му ще ходят да слугуват на гърци или италианци,а внуците ще трябва да пази и възпитава той щото иначе няма пари за дъвки турбо.Никой не си е представял,че няма да има къде да работи и ще трябва да изостави близките си за да може да осигури хляба на масата им.Никой не си е представял,че даже и да работиш тежък труд ще си останеш беден като църковна мишка и ще се налага да се биеш за 5 кила кренвирши с други твои колеги щото купоните дето ти ги дава работодателя важат за магазин в който има само рафтове.За това иде реч,а не да ми обясняват,че баба и дядо били мързеливи и за това имали носталгия по комунизма.Сякаш ако в България имаше ред,работа и достойно заплащане на труда някой би се сетил за онова време.

Айде, стига с тия изнасилвания, неслучайно ти пуснах линка за Жоро Павето, изнасилвания и убийства имаше и тогава, просто всичко се криеше и ние не разбирахме, затова живееш с илюзията как тогава нямало престъпност. ;) ;)

А децата днес бягат, просто защото вече границите са отворени, не ми ги пробутвай тия, щеше масово да се бяга и в онези години, ако не живеехме затворени като животни в клетка. То до границата беше трудно да идеш, трябваха разрешителни и други такива глупости, какво остава да я пресечеш.

Кажи, като живеехме толкова добре, що сума вечери вечеряхме на свещи, като у банановите републики ??! Щото и тоя комунистически "лукс" съм го преживял.

Говорим за различни неща и за 100-тен път обяснявам,че поста ми бе за огромната носталгията по комунизма сред хората.Жоро Павето е психопат,това е болен човек и такива винаги ще има.Знам,че нямаш друг пример и си се отказал от обирджиите в Хасково,но вината за това е изцяло на комунизма.Там хванат ли те да обираш банка или да извършваш зверско убийство се прощаваш с живота си.В случая с Жоро Павето - пращат го в психиатрична клиника и до там.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 03 апр 2016 13:11

1982 написа:
GOLEADOR написа:Защото който не е живял през тошовизма се учудва на тази носталгия.

Аз съм живял, макар и малко, и нямам грам носталгия към онзи гнусен строй. Както и доста други хора, живяли дори повечко от мен, също нямат никаква носталгия. ;)

"Свободата е по-важна от евтиното сирене. Който не го разбира, заслужава да изгуби и двете."
Всички,които не успяха да се адаптират към новото време,които изгубиха привилегията да са партийни членове.
Още преди 89г Иван Радоев в една своя пиеса постави под въпрос"прочутото българско трудолюбие"
В Германия не видях парите да падат от небето или растат по дърветата.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 апр 2016 13:12

GOLEADOR написа:Жоро Павето е психопат,това е болен човек и такива винаги ще има.Знам,че нямаш друг пример и си се отказал от обирджиите в Хасково,но вината за това е изцяло на комунизма.Там хванат ли те да обираш банка или да извършваш зверско убийство се прощаваш с живота си.В случая с Жоро Павето - пращат го в психиатрична клиника и до там.

Айде, бе, дали нямам други пример, искаш ли да проверим ?! ;)

http://www.blitz.bg/news/article/374727

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 апр 2016 13:16

Носталгия имат и хората родени през 90-та.
А 90-те хич не бяха лесни... Аз макар тогава вече да бях тийн, въпреки всички трудности, най-вече финансови, са ми най-яките години.
А за соца имам ясни спомени от 85-та нататък.
Просто детските години са бурни и неповторими.

Има цяла наука на база на носталгията, която обеснява много неща.

Вярно е, че бедноста беше сведена до минимум, но на каква цена ?
Повече от 25 години минаха и соца продължава да тежи на развитието ни.
Предпочитам да бяхме пропуснали соца... По добре 50-на години крайна мизерия, но в последствие да сме "бяла" и нормална Държава.

Междудругото, "случайност" или не, но страните, които изпитват най-малко носталгия по-соца, дръпнаха най-много и най-бързо в ЕС.
Няма нужда да се изброяват отново ...
Така че, явно "чипът" ( онзи, за който говореше Кобурга ) ... Е доста важен.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”