1982 написа:Кашчей написа:1982 написа:CTAHKO написа: И не видях да си отговорил на въпросите ми. Посочи ми един случай по соца на пребит от циганин пенсионер,
Откъде да ти го посоча, от "Работническо дело" или от "Отечествен фронт" ??

Там нали всеки ден описваха всяко престъпление.

Аз тогава циганин в центъра на голям град не виждах, нито пък каруца, но сигурно и това е от "Отечествен фронт" или "Работническо дело"

Имахме лозе, почти в края на града, и нямам спомен да е обирано
Аз пък виждах цигани и тогава.
За лозето ти не знам, ама ние сме били жертва на престъпността и предзи 1989-а, и след нея. Както споменах, на бащата 2 пъти му разбиваха колата заради радиото, пред блока, тогава живеехме в "Сухата река", блокът точно зад стадиона на Левски. След 1989-а пък ни разбиха апартамента (вече в "Красна поляна"). Така че сме "намазали" и преди, и след.

В центъра на София си виждал цигани, ама друг път. Тия сигурно са знаели кога аз ще идвам, та и един не видях за толкова години

Същото и тук, и в Пловдив. За Лясковец не мога да твърдя
Относно престъпността-тя е неизкоренима, също като хлебарките, защото е заложена в природата на човека. Само че на определени места, и при определени обстоятелства активността и е сведена до минимум.
Вчера слушах за Моленбек-квартал на Брюксел, който е бил работнически. В течение на времето започват да се заселват все повече матирани и оксидирани, и нормалните белгийци се изселват. Сега в квартала дори полиция рядко влиза. Нещо подобно на нашите Филиповци, Столипиново, Селяметя-капсуловани райони в града, които имат свои закони, но не се ограничават само в техните си рамки, а се опитват да ги наложат и на останалите.