Някога на "Малчика" в Пловдив, до прелеза, имаше заведение, което беше известно като "Слънчев кът". Там бумбарът беше по-хубав, отколкото в Бумбарника. Имаше такива времене - порция бумбар с бира струваше тогавашен един лев. Но, както са казал Хераклит - "Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει" -
"Всичко тече и нищо не остава"...
Днес иманяколко рецепти за домашен бумбар, но аз съм резервиран към чичко Гугъл, затова питам - случайно някой да знае рецепта, покоятоправи бумбар, и да предполага (поне), че той че е като онзи в Слънчев кът?
П.С. Моля да си спестите коментарите по отминалото време - естествено е, че то е незаменимо, защото там остана детството и младостта ни - а това задава оптиката, останалото е вторично и добива геронтофилно-инфантилен смисъл, а значенията са недостъпни поради това, че не знаем всички факти.
Жалба по младост и молба
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Странджата
- Контакти:
Re: Жалба по младост и молба
Това бумбар ядене ли е или пиене ?
ЕМИЛ написа:Това бумбар ядене ли е или пиене ?
Нещо като кървавица или бахур но е малко по различно
- Странджата
- Контакти:
"порция бумбар с бира" мисля , че казва, но има някои, за които бирата е само разредител 
Да бях бай Ганьо, да бих възкликнал - ех, бумбар, бумбар - живи да ви оплача

Да бях бай Ганьо, да бих възкликнал - ех, бумбар, бумбар - живи да ви оплача

-
- Контакти:
Не съм първа младост,но нямам спомен за такова мезе,а пък и бирата я пиехме на другия ден с агнешка или шкембе чорба с много оцет за изтрезняване
.Вечер наблягахме на Слънчев бряг или Плиска с кока кола,за 5лв. си готов
....Сега погледнах какво е бумбар,по нашия край му казват бахур или кървавица,ама той върви повече с домашно вино.

Последна промяна от peliforewer на 02 апр 2016 12:47, променено общо 1 път.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
ЕМИЛ написа:Това бумбар ядене ли е или пиене ?
Емиле, Емиле, готвач си

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
- Странджата
- Контакти:
Re: peliforewer
Различно е за мене
.Бахур е едно, кървавица е съвсем друго - тя е без ориз и най-често се пече на скара, бумбарът е трето - може да се каже междинно 

Последна промяна от Странджата на 02 апр 2016 16:12, променено общо 1 път.
Бахурът си е бахур и не е като бумбара. Бахурът май не се пече, а се вари

CTAHKO написа:ЕМИЛ написа:Това бумбар ядене ли е или пиене ?
Емиле, Емиле, готвач сиПрави се от агнешки дреболии с ориз и разни подправки на вкус. Можеш и някакви зеленчуци по твой вкус и избор да си добавиш. Обикновено се прави когато се върти чеверме (не че не можеш да си го направиш и вкъщи, но не е същото). Дреболиите се нарязват на ситно, смесват се с ориза и лука, подправят се, пълнят се в шкембето или червата ( по различните краища е различно) и се заравят под жарта. Като е готово чевермето, готов е и бумбара. Добре направен, бих казал че е перфектното мезе за биричката
Три рецепти прочетох в интернет за бумбар и трите нямаше нищо агнешко ...
ЕМИЛ написа:CTAHKO написа:ЕМИЛ написа:Това бумбар ядене ли е или пиене ?
Емиле, Емиле, готвач сиПрави се от агнешки дреболии с ориз и разни подправки на вкус. Можеш и някакви зеленчуци по твой вкус и избор да си добавиш. Обикновено се прави когато се върти чеверме (не че не можеш да си го направиш и вкъщи, но не е същото). Дреболиите се нарязват на ситно, смесват се с ориза и лука, подправят се, пълнят се в шкембето или червата ( по различните краища е различно) и се заравят под жарта. Като е готово чевермето, готов е и бумбара. Добре направен, бих казал че е перфектното мезе за биричката
Три рецепти прочетох в интернет за бумбар и трите нямаше нищо агнешко ...
Ами добре. Обади се на някой твой колега - стар майстор на чевермета да ти каже рецептата (не може да не познаваш), пък нека да няма нищо общо с агнешкото