Пътуване в София

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: Пътуване в София

Мнениеот Der Schmarotzer » 31 мар 2016 22:52

Вълчан написа:София е един добър град за професионална реализация и печелене на добри пари.За съжаление не е добро място за живеене вече.Задъхва се столицата отвсякъде.Не трябва разбира се да се дели Държавата на Столичани и Провинция.Всеки трябва да работи и живее където се чувства наи добре.Въпреки че хората от провинцията биват иронизирани и осмивани във София.....на морето през лятото обаче няма по мръсни и елементарни хора от Софиянци.Единствено по високите доходи донякъде им дава основание за самочувствие....умствено обаче и там се забелязва изключително ниската култура и отдавна липсващо възпитание.

Момко, нормалните софиянци отдавна не ходят на българското Черноморие (лично аз не съм ходил там от десетина години, но инфото ми е от хора, собственици на туроператорски фирми). Там ходят обикновените прошляци, шесторките от бившите мутри, немските бабички и английските дрогирани тинейджъри. Обслужването в повечето хотели е на ниво "ден година храни". Познай защо българското Черноморие стана клоака и потокът от хора се измести в няколко други посоки.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 31 мар 2016 23:03

bobo_13 написа:
damyanov1963 написа:[offtopic]
bobo_13 написа:Това с деленето на София и провинция е пълна простотия залегнала още от комунизма с онова софийско жителство......Както викаше баба ми,която м/у 1940-1950 г. е живяла в София и после се върнала в Търново -"По-голямо село не съм виждала. Кал до колене, фъшкии от конете, волове по центъра". В крайна сметка всички сме българи и щом ние се делим на такива и онакива.....няма смисъл

Аз лично се движа с метрото. Ползвам карта за цялата градска мрежа(осигурена от работодателя), когато по работа се наложи да пътувам из града ползвам служебни ваучери за такси. В рамките на града почти не давам пари за транспорт, с изключение на случаите, когато замръкна някъде и си взема такси. Да не забравяме, че все ще се намери някоя колежка или колега с кола да ме метне до вкъщи или ме вземе от там. Преди да си продам колата ми беше писнало постоянно да мисля откъде да мина, къде няма да е задръстено(а то се оказва, че всички са мислели като мен и от там са минали), къде да паркирам и т.н....да не говоря, че живея на 200 метра от метро-станция и паркингите около нас се използваха от почти цяла Младост(преди да открият новата отсечка до Бизнес парк-а) и на моменти се стигаше до бой да си паркираш колата след работа някъде
Мога смело да заява, че от както слязох от колата отивам на работа усмихнат, ведър и с кеф. По-рано все някой ме засякъл, отнел ми предимство, някой пешеходец ми върви на парад на пешеходната, капе ми масло, не пали......а и вече не почвам деня с 2 лв назад(данъка + каското на година)
Като се наложи да си пътувам до Търново има фейсбук групи за споделено пътуване, а и все някой приятел се прибира....има и атробуси....в краен случай има и коли под наем.....
[/offtopic]
И баба ти е имала същите комплекси от София, като тебе но и ти като нея дойде да живееш в София.
http://novinar.bg/news/chuzhdentcite-za ... 0OQ==.html
.....каза софиянеца от Поибрене.
За твое сведение, моят род е от София, и поради факта, че прадядо ми е бил финансов министър при Стамболов, народната власт след '44-та изселва баба ми с родителите и от къщата срещу сегашното Народно събрание във Велико Търново......

Т.е. прадядо ти яко се е нагушкал, защото правителствата на Стамболов са едни от най-корумпираните, начело с патрона си, а паричните потоци минават през финансовия министър. Така, министри на финансите при Стамболов са били следните: Григор Димитров Начович, от Свищов; Иван Петров Салабашев, от Стара Загора; Георги Атанасов Живков, от Търново; Христо Минчев Белчев от Търново. т.е. няма нито един софиянец от тях. Ако е истина, това, което казваш, най-вероятно си наследник или на Георги Живков, или на Христо Белчев, т.е. не са ги изселили, а културно са им предложили да се върнат по родните им места.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 01 апр 2016 09:53

bobo_13 написа:
damyanov1963 написа:[offtopic]
bobo_13 написа:Това с деленето на София и провинция е пълна простотия залегнала още от комунизма с онова софийско жителство......Както викаше баба ми,която м/у 1940-1950 г. е живяла в София и после се върнала в Търново -"По-голямо село не съм виждала. Кал до колене, фъшкии от конете, волове по центъра". В крайна сметка всички сме българи и щом ние се делим на такива и онакива.....няма смисъл

Аз лично се движа с метрото. Ползвам карта за цялата градска мрежа(осигурена от работодателя), когато по работа се наложи да пътувам из града ползвам служебни ваучери за такси. В рамките на града почти не давам пари за транспорт, с изключение на случаите, когато замръкна някъде и си взема такси. Да не забравяме, че все ще се намери някоя колежка или колега с кола да ме метне до вкъщи или ме вземе от там. Преди да си продам колата ми беше писнало постоянно да мисля откъде да мина, къде няма да е задръстено(а то се оказва, че всички са мислели като мен и от там са минали), къде да паркирам и т.н....да не говоря, че живея на 200 метра от метро-станция и паркингите около нас се използваха от почти цяла Младост(преди да открият новата отсечка до Бизнес парк-а) и на моменти се стигаше до бой да си паркираш колата след работа някъде
Мога смело да заява, че от както слязох от колата отивам на работа усмихнат, ведър и с кеф. По-рано все някой ме засякъл, отнел ми предимство, някой пешеходец ми върви на парад на пешеходната, капе ми масло, не пали......а и вече не почвам деня с 2 лв назад(данъка + каското на година)
Като се наложи да си пътувам до Търново има фейсбук групи за споделено пътуване, а и все някой приятел се прибира....има и атробуси....в краен случай има и коли под наем.....
[/offtopic]
И баба ти е имала същите комплекси от София, като тебе но и ти като нея дойде да живееш в София.
http://novinar.bg/news/chuzhdentcite-za ... 0OQ==.html
.....каза софиянеца от Поибрене.
За твое сведение, моят род е от София, и поради факта, че прадядо ми е бил финансов министър при Малинов, народната власт след '44-та изселва баба ми с родителите и от къщата срещу сегашното Народно събрание във Велико Търново......

Не колега, за твое съжаление и аз и родителите ми сме родени във вече бившият "Майчин дом" на около 200 м. от Централна гара.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 01 апр 2016 10:01

ivan56 написа:Темата стана софиянци да си мерят пишк@те кой е по софиянец.Хвърляли им били боклук през терасите и им цапали града.Утре ще ви постна нЕкоя снимка като си бяхте само софиянци и имаше софийско жителство, та да си видите кви лайна бяхте на младини та такива сте и сега.Ама търсите проблема в хората от "провинцията"
Като казах провинция, още чакам някой да даде определение на тази дума СПЕЦИАЛНО за България.
Работат стана, че диви селяндури дошли от майната си, се имат за по софиянци от кореняците.
И ако ще и на пъпа на Париж да си роден, като си див селяндур, ще си хвърлиш фаса през прозореца и боклука през балкона.

По-спокойно със злобата, ако обичаш. Лайната, които си изхвърляха боклуците по време на "софииското жителство" от балконите и прозорците бяха именно дивите селяндури, дошли в София. Няколко пъти съм имал път до ватманските общежития и трябваше да минавам по съседната улица, защото тази до блоковете им беше цялата задръстена с над един метър боклук. А сега едни други лайна с несофийски номера паркират колите си където им падне, с оправданието, че не са от тук и не знаят къде се паркира.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 01 апр 2016 10:23

Мистри написа:Като сте толкова "отворени", плащайте на "тъмнозелените" безплатния транспорт. :mrgreen:
А малко мисъл, а не само злоба.
Надали някой помни, че билетчето в София струваше 2 стотинки.Щото повечето "майтапчии" сте пришълци. :mrgreen:

Кога билетчето е било 2 стотинки че не се сещам наборе.Аз го помня 4.

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 01 апр 2016 10:26

Най хубавото в София е табелката за Пловдив.

manoll
Контакти:

Мнениеот manoll » 01 апр 2016 10:47

sin4ec написа:
Captain Stottlemeyer написа:Въпрос на гледна точка, като тук изобщо не става въпрос за пари. Лично на мен ми е много по-приятно да се возя в нов тролейбус (примерно по линия № 5), който има климатик, изобщо не е фрашкан с хора, а и българинът вече свикна да се къпе. ;) Седя си, зяпам навън през прозореца - пролет, хубав свят, мисля си мои неща, релаксирам, ако искам - мога да почета. Не стоя на тръни, защото всеки един момент някой джигит или някое младо говедо без книжка, което се прави на мъж пред приятелката си, може да ме изненада неприятно и фатално... 8-)

Фандъкова, ти ли си? Само завършен олигофрен може да постне подобно лайно. Че и романтика-седял си в тролея с климатик, полупразен, чете възвишени книжки и чат-пат поглежда навън, да види свят, пролет, релакс...
Олигофрен! Не стоял на тръни-айде, бе...по всяко време три мангала могат да се качат и да ти наритат неолиберастката морда, та се оглеждаш като плъх в брашно.

Айде стига ръси простотии бе, от коя пещера си излязъл ? Не можеш ли да кажеш нещо без да псуваш като последния каруцар? Хвани си някое гадже най-после и се разкарай

Потребителски аватар
Fester
Контакти:

Мнениеот Fester » 01 апр 2016 10:55

damyanov1963 написа:
1palq4o1 написа:
Fester написа:И още малко по темата за разделение на София и провинция. Наистина само нещастен и ограничен компексар може да дели хората по този начин. Имам супер много приятели от прованса, които са дошли да живеят тук, само защото нямат такива възможности в родните си места. Да не мислите, че и те не искат да живеят в родния си град, в бащината си къща? И идват в София от хубаво? В един малък град какво можеш да работиш? Нормално е затова да дойдеш в София, където има много повече опции. Но спокойно, гражданьето! Повечето качествени хора се изнасят от България и няма да пречат на съзерцателите през джама на тролея, които се притесняват, че новодошлите "селяни" ще засекат ценните им трошки. Всичко това ви го пише софиянец, на който му е писнало останалите му съграждани, родени на пъпа на София, но които са най-големите и прости селяни, да говорят и да се отнасят по този начин с прекрасните хора и приятели от провинцията! Точка по темата и сори за офтопика!

Какво да се прави в малкия град ли?
Ще лОпате бе, Фестъре, ще кОпате!!!!
Всички дето продадохте нивите само и само да станете СофЕанци и да ревере колко е гадно в София докато си хеърляте боклука през балкона...циврейки, че вече няма истЕнски доматЬе като на село!!!
Търновеца и той-колега да го закарал, фейсбук групи да се прибере и да си вземе туршията!!!
Само да те светна, че работя във фирма със седалище в прованса с офиси на доста места и като обикалям из тези градчета виждам доста млади хора, които си живеят с кеф по родните места и не мрънкат, че нямашо с какаво да се занимават...
Обаче е по-лесно да дойдеш в София и да почнеш да мърмориш давайки си задника за цълти стотинки, да живееш като скот с още 5 човека в квартира за двама, ама на село да те знаят, че си СТОЛИЧНИН...в повече!!!

Какъвто е тоя ФЕСтер :lol:

Тука се объркА! И аз съм роден в Майчин дом, ама голЕма работа. С какво ме прави това повече от всички останали жители на София? Само, защото съм роден на центъра на София, трябва да имам право да обиждам хората на селяни ли? Еми извинявайте, гражданѝето, нямам такова намерение. Като и оня пенсионер Дамянов, дето ми вика, че съм бил Фес. Мизерник! Само защото си спомнял кога билетчето било по 2 ст'инки и вече започна да квалифицира хората... Заради такива като него софиянци не ни обичат по малките градове. Не си види нас*ания г*з, но иначе самочувствие до небето. Разберете, че за месторождението си човек няма никаква заслуга и да се гордееш с него, е смешно. Все едно да се гордееш, че днес е слънчево и да тролиш хората на други места, където е облачно. Такава ви е логиката. Пък и на всички корените ни са от майна си райна. Преди да стане столица, София е имала население от една шепа хора и само тези, които са им преки наследници, имат право да се наричат Софеанце. Останалите имат я прабаба, я прадядо или дядо от Куртово Конаре, но сега внуците им са големите аристократи с черно под ноктите! Айде, стига!

MJ23
Контакти:

Мнениеот MJ23 » 01 апр 2016 11:39

Тотално прее*ахте темата, която е много по-важна от това кой къде се е пръкнал и защо това е повлияло толкова много върху умственото му развитие и потенциала му.

Честит първи април на всички! Повечето коментари са напълно достойни за този празник :)
ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ В НАШИТЕ СЪРЦА!!!

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 01 апр 2016 12:53

Fester написа:
damyanov1963 написа:
1palq4o1 написа:
Fester написа:И още малко по темата за разделение на София и провинция. Наистина само нещастен и ограничен компексар може да дели хората по този начин. Имам супер много приятели от прованса, които са дошли да живеят тук, само защото нямат такива възможности в родните си места. Да не мислите, че и те не искат да живеят в родния си град, в бащината си къща? И идват в София от хубаво? В един малък град какво можеш да работиш? Нормално е затова да дойдеш в София, където има много повече опции. Но спокойно, гражданьето! Повечето качествени хора се изнасят от България и няма да пречат на съзерцателите през джама на тролея, които се притесняват, че новодошлите "селяни" ще засекат ценните им трошки. Всичко това ви го пише софиянец, на който му е писнало останалите му съграждани, родени на пъпа на София, но които са най-големите и прости селяни, да говорят и да се отнасят по този начин с прекрасните хора и приятели от провинцията! Точка по темата и сори за офтопика!

Какво да се прави в малкия град ли?
Ще лОпате бе, Фестъре, ще кОпате!!!!
Всички дето продадохте нивите само и само да станете СофЕанци и да ревере колко е гадно в София докато си хеърляте боклука през балкона...циврейки, че вече няма истЕнски доматЬе като на село!!!
Търновеца и той-колега да го закарал, фейсбук групи да се прибере и да си вземе туршията!!!
Само да те светна, че работя във фирма със седалище в прованса с офиси на доста места и като обикалям из тези градчета виждам доста млади хора, които си живеят с кеф по родните места и не мрънкат, че нямашо с какаво да се занимават...
Обаче е по-лесно да дойдеш в София и да почнеш да мърмориш давайки си задника за цълти стотинки, да живееш като скот с още 5 човека в квартира за двама, ама на село да те знаят, че си СТОЛИЧНИН...в повече!!!

Какъвто е тоя ФЕСтер :lol:

Тука се объркА! И аз съм роден в Майчин дом, ама голЕма работа. С какво ме прави това повече от всички останали жители на София? Само, защото съм роден на центъра на София, трябва да имам право да обиждам хората на селяни ли? Еми извинявайте, гражданѝето, нямам такова намерение. Като и оня пенсионер Дамянов, дето ми вика, че съм бил Фес. Мизерник! Само защото си спомнял кога билетчето било по 2 ст'инки и вече започна да квалифицира хората... Заради такива като него софиянци не ни обичат по малките градове. Не си види нас*ания г*з, но иначе самочувствие до небето. Разберете, че за месторождението си човек няма никаква заслуга и да се гордееш с него, е смешно. Все едно да се гордееш, че днес е слънчево и да тролиш хората на други места, където е облачно. Такава ви е логиката. Пък и на всички корените ни са от майна си райна. Преди да стане столица, София е имала население от една шепа хора и само тези, които са им преки наследници, имат право да се наричат Софеанце. Останалите имат я прабаба, я прадядо или дядо от Куртово Конаре, но сега внуците им са големите аристократи с черно под ноктите! Айде, стига!

Първо, селянче такова, ти си най-красноречивия пример за селяните-софиянци, второ, ако наистина си роден в майчин дом, значи и ти си горе-долу на моята възраст, но щом не знаеш откога майчин дом не изпълнява тази си функция значи си поредния селянин, който се чуди как да плюе по София, правейки се на софиянец. Никой не отрича, че и м/у софиянците има боклуци, но да ги слагаш всичк под един знаменател и да казваш, че всички от провинцията са прекрасни хора говори достатъчно, че си завистлив СЕЛЯНДУР!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Върни се в “Свободна зона”