Пътуване в София
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Пътуване в София
София е един добър град за професионална реализация и печелене на добри пари.За съжаление не е добро място за живеене вече.Задъхва се столицата отвсякъде.Не трябва разбира се да се дели Държавата на Столичани и Провинция.Всеки трябва да работи и живее където се чувства наи добре.Въпреки че хората от провинцията биват иронизирани и осмивани във София.....на морето през лятото обаче няма по мръсни и елементарни хора от Софиянци.Единствено по високите доходи донякъде им дава основание за самочувствие....умствено обаче и там се забелязва изключително ниската култура и отдавна липсващо възпитание.
Последна промяна от Вълчан на 31 мар 2016 20:46, променено общо 1 път.
- damyanov1963
bobo_13 написа:Това с деленето на София и провинция е пълна простотия залегнала още от комунизма с онова софийско жителство......Както викаше баба ми,която м/у 1940-1950 г. е живяла в София и после се върнала в Търново -"По-голямо село не съм виждала. Кал до колене, фъшкии от конете, волове по центъра". В крайна сметка всички сме българи и щом ние се делим на такива и онакива.....няма смисъл
Аз лично се движа с метрото. Ползвам карта за цялата градска мрежа(осигурена от работодателя), когато по работа се наложи да пътувам из града ползвам служебни ваучери за такси. В рамките на града почти не давам пари за транспорт, с изключение на случаите, когато замръкна някъде и си взема такси. Да не забравяме, че все ще се намери някоя колежка или колега с кола да ме метне до вкъщи или ме вземе от там. Преди да си продам колата ми беше писнало постоянно да мисля откъде да мина, къде няма да е задръстено(а то се оказва, че всички са мислели като мен и от там са минали), къде да паркирам и т.н....да не говоря, че живея на 200 метра от метро-станция и паркингите около нас се използваха от почти цяла Младост(преди да открият новата отсечка до Бизнес парк-а) и на моменти се стигаше до бой да си паркираш колата след работа някъде
Мога смело да заява, че от както слязох от колата отивам на работа усмихнат, ведър и с кеф. По-рано все някой ме засякъл, отнел ми предимство, някой пешеходец ми върви на парад на пешеходната, капе ми масло, не пали......а и вече не почвам деня с 2 лв назад(данъка + каското на година)
Като се наложи да си пътувам до Търново има фейсбук групи за споделено пътуване, а и все някой приятел се прибира....има и атробуси....в краен случай има и коли под наем.....
И баба ти е имала същите комплекси от София, като тебе но и ти като нея дойде да живееш в София.
http://novinar.bg/news/chuzhdentcite-za ... 0OQ==.html
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
- damyanov1963
Вълчан написа:София е един добър град за професионална реализация и печелене на добри пари.За съжаление не е добро място за живеене вече.Задъхва се столицата отвсякъде.Не трябва разбира се да се дели Държавата на Столичани и Провинция.Всеки трябва да работи и живее където се чувства наи добре.Въпреки че хората от провинцията биват иронизирани и осмивани във София.....на морето през лятото обаче няма по мръсни и елементарни хора от Софиянци.Единствено по високите доходи донякъде им дава основание за самочувствие....умствено обаче и там се забелязва изключително ниската култура и отдавна липсващо възпитание.
Айде бе! Представи си че и ние ходим на море и виждаме, кои са елементарни и с ниско възпитание. Ако съдиш по отделни индивиди, това показва само едно - колко си елементарен
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
- damyanov1963
ticha i vladislav написа:Стига селски комплекси,много бързо забравихте Белчо и Сивушка
Е как да ги помниме, като не сме ги виждали, а ти даже и имената им знаеш
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Fester написа:И още малко по темата за разделение на София и провинция. Наистина само нещастен и ограничен компексар може да дели хората по този начин. Имам супер много приятели от прованса, които са дошли да живеят тук, само защото нямат такива възможности в родните си места. Да не мислите, че и те не искат да живеят в родния си град, в бащината си къща? И идват в София от хубаво? В един малък град какво можеш да работиш? Нормално е затова да дойдеш в София, където има много повече опции. Но спокойно, гражданьето! Повечето качествени хора се изнасят от България и няма да пречат на съзерцателите през джама на тролея, които се притесняват, че новодошлите "селяни" ще засекат ценните им трошки. Всичко това ви го пише софиянец, на който му е писнало останалите му съграждани, родени на пъпа на София, но които са най-големите и прости селяни, да говорят и да се отнасят по този начин с прекрасните хора и приятели от провинцията! Точка по темата и сори за офтопика!
Какво да се прави в малкия град ли?
Ще лОпате бе, Фестъре, ще кОпате!!!!
Всички дето продадохте нивите само и само да станете СофЕанци и да ревере колко е гадно в София докато си хеърляте боклука през балкона...циврейки, че вече няма истЕнски доматЬе като на село!!!
Търновеца и той-колега да го закарал, фейсбук групи да се прибере и да си вземе туршията!!!
Само да те светна, че работя във фирма със седалище в прованса с офиси на доста места и като обикалям из тези градчета виждам доста млади хора, които си живеят с кеф по родните места и не мрънкат, че нямашо с какаво да се занимават...
Обаче е по-лесно да дойдеш в София и да почнеш да мърмориш давайки си задника за цълти стотинки, да живееш като скот с още 5 човека в квартира за двама, ама на село да те знаят, че си СТОЛИЧНИН...в повече!!!
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра

- damyanov1963
1palq4o1 написа:Fester написа:И още малко по темата за разделение на София и провинция. Наистина само нещастен и ограничен компексар може да дели хората по този начин. Имам супер много приятели от прованса, които са дошли да живеят тук, само защото нямат такива възможности в родните си места. Да не мислите, че и те не искат да живеят в родния си град, в бащината си къща? И идват в София от хубаво? В един малък град какво можеш да работиш? Нормално е затова да дойдеш в София, където има много повече опции. Но спокойно, гражданьето! Повечето качествени хора се изнасят от България и няма да пречат на съзерцателите през джама на тролея, които се притесняват, че новодошлите "селяни" ще засекат ценните им трошки. Всичко това ви го пише софиянец, на който му е писнало останалите му съграждани, родени на пъпа на София, но които са най-големите и прости селяни, да говорят и да се отнасят по този начин с прекрасните хора и приятели от провинцията! Точка по темата и сори за офтопика!
Какво да се прави в малкия град ли?
Ще лОпате бе, Фестъре, ще кОпате!!!!
Всички дето продадохте нивите само и само да станете СофЕанци и да ревере колко е гадно в София докато си хеърляте боклука през балкона...циврейки, че вече няма истЕнски доматЬе като на село!!!
Търновеца и той-колега да го закарал, фейсбук групи да се прибере и да си вземе туршията!!!
Само да те светна, че работя във фирма със седалище в прованса с офиси на доста места и като обикалям из тези градчета виждам доста млади хора, които си живеят с кеф по родните места и не мрънкат, че нямашо с какаво да се занимават...
Обаче е по-лесно да дойдеш в София и да почнеш да мърмориш давайки си задника за цълти стотинки, да живееш като скот с още 5 човека в квартира за двама, ама на село да те знаят, че си СТОЛИЧНИН...в повече!!!
Какъвто е тоя ФЕСтер
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Темата стана софиянци да си мерят пишк@те кой е по софиянец.Хвърляли им били боклук през терасите и им цапали града.Утре ще ви постна нЕкоя снимка като си бяхте само софиянци и имаше софийско жителство, та да си видите кви лайна бяхте на младини та такива сте и сега.Ама търсите проблема в хората от "провинцията"
Като казах провинция, още чакам някой да даде определение на тази дума СПЕЦИАЛНО за България.
Работат стана, че диви селяндури дошли от майната си, се имат за по софиянци от кореняците.
И ако ще и на пъпа на Париж да си роден, като си див селяндур, ще си хвърлиш фаса през прозореца и боклука през балкона.
Като казах провинция, още чакам някой да даде определение на тази дума СПЕЦИАЛНО за България.
Работат стана, че диви селяндури дошли от майната си, се имат за по софиянци от кореняците.
И ако ще и на пъпа на Париж да си роден, като си див селяндур, ще си хвърлиш фаса през прозореца и боклука през балкона.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:Темата стана софиянци да си мерят пишк@те кой е по софиянец.Хвърляли им били боклук през терасите и им цапали града.Утре ще ви постна нЕкоя снимка като си бяхте само софиянци и имаше софийско жителство, та да си видите кви лайна бяхте на младини та такива сте и сега.Ама търсите проблема в хората от "провинцията"
Защо утре?
Постни сега та да видим!
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра

.....каза софиянеца от Поибрене.damyanov1963 написа:[offtopic][/offtopic]bobo_13 написа:Това с деленето на София и провинция е пълна простотия залегнала още от комунизма с онова софийско жителство......Както викаше баба ми,която м/у 1940-1950 г. е живяла в София и после се върнала в Търново -"По-голямо село не съм виждала. Кал до колене, фъшкии от конете, волове по центъра". В крайна сметка всички сме българи и щом ние се делим на такива и онакива.....няма смисъл
Аз лично се движа с метрото. Ползвам карта за цялата градска мрежа(осигурена от работодателя), когато по работа се наложи да пътувам из града ползвам служебни ваучери за такси. В рамките на града почти не давам пари за транспорт, с изключение на случаите, когато замръкна някъде и си взема такси. Да не забравяме, че все ще се намери някоя колежка или колега с кола да ме метне до вкъщи или ме вземе от там. Преди да си продам колата ми беше писнало постоянно да мисля откъде да мина, къде няма да е задръстено(а то се оказва, че всички са мислели като мен и от там са минали), къде да паркирам и т.н....да не говоря, че живея на 200 метра от метро-станция и паркингите около нас се използваха от почти цяла Младост(преди да открият новата отсечка до Бизнес парк-а) и на моменти се стигаше до бой да си паркираш колата след работа някъде
Мога смело да заява, че от както слязох от колата отивам на работа усмихнат, ведър и с кеф. По-рано все някой ме засякъл, отнел ми предимство, някой пешеходец ми върви на парад на пешеходната, капе ми масло, не пали......а и вече не почвам деня с 2 лв назад(данъка + каското на година)
Като се наложи да си пътувам до Търново има фейсбук групи за споделено пътуване, а и все някой приятел се прибира....има и атробуси....в краен случай има и коли под наем.....
И баба ти е имала същите комплекси от София, като тебе но и ти като нея дойде да живееш в София.
http://novinar.bg/news/chuzhdentcite-za ... 0OQ==.html
За твое сведение, моят род е от София, и поради факта, че прадядо ми е бил финансов министър при Малинов, народната власт след '44-та изселва баба ми с родителите и от къщата срещу сегашното Народно събрание във Велико Търново......
Последна промяна от bobo_13 на 31 мар 2016 22:57, променено общо 1 път.
Интериорни врати - Врати хармоника