Пътуване в София
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Пътуване в София
В софийски градски транспорт само метрото си оправдава цената, дори и 1.60 да е. От известно време взимам маршрута Надежда - Младост и без метрото щеше да ми се отели вола, а сега кеф ти точно разписание, без значение от дъжд, пек, сняг и мъгла, чакаш си на топличко през зимата и хладно през лятото, стигаш за по-малко от половин час (само с личен хеликоптер ше ти е по-бързо) и това всичкото за 35 лв на месец. Просто няма и една точка в полза на градско шофиране при мен.
Направят ли билета 1,60 лева ще се увеличат още гратисчиите .Ясно е .
- trokadero_
- Контакти:
За цяло семейство най-добре автомобил и най евтино. И не само в София.
- ndrangheta
- Контакти:
sin4ec написа:По работа и за лични нужди минавам средно 500 км на месец в София. При 11/100 разход това са 55 л газ, или около 50 лева по днешни цени. Слагам и 5-10 лева за бензин, заради паленето. 60 лева на месец бива, вие си ползвайте градския транспорт!
Приемам, но не си калкулирал разходите по самата кола.
Аз съм фен на градския транспорт като идея, иначе е ясно че софийският градски транспорт не е добър и не е адекватна конкуренция на личния автомобил. За масата ползватели на градския също сме на едно мнение, но какво да се прави, такъв народ сме.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."
Мноого странни коментари има тук. Само един човек се е изказал за основния проблем в града (по-скоро е загатнал за него). Имам чувството, че всеки живее в някаква собствена си София. Основният проблем е ПАРКИРАНЕТО в централната част на града, а тук всеки се бие в гърдите, че ходел с кола на работа. Една доста сериозна част от живущите в София и околията работят на СИНЯ или ЗЕЛЕНА зона. За НЕпросветените ще кажа, че това е ПЛАТЕНО и лимитирано във времето паркиране (до 4 часа). Колко от калкулиращите тези изчисления плащат 1 или 2 лв. НА ЧАС за паркинг? Я пак сметнете! Колко излиза? 50 лв. на месец ли? НЕЕ, дооста повечко. Не всеки работи на места със свободно паркиране или служебни паркинги. Естествено, че най-нормалния начин на придвижване е градкски транспорт. И не, той не е само за ученици и пенсионери, не е само и за цигани. Той е за нормалните жители, които биха желали нормално предвижване между точка А и точка Б в града. Надземният транспорт в града е абсолютно под всякаква критика и дори и 1 лв. билет не отговаря на качеството на услугата. За метрото не мога да кажа същото - по-голямо удобство и облекчение за трафика в един град все още не е измислено. И дори и да има една групичка "изключително съобразителни" тарикати, които си мислят че е по-добре да ходят с личен автомобил на работа, все пак благоприятния ефект от метрото е неоспорим (дори и за гр. София). Много правилно е разсъждението, че таксуването в София е объркано - прекалено голям процент гратисчии (естествено основно цигани, но ако трябва да сме честни има и доста "бели" хорица, които са си БАШ тарикати). Защо няма зониране на градския трабспорт? Не се мисли и за таксуване в зависимост от дистанцията. Мисли се изключително на дребно - дай да вдигнем билета с 60%, те нещата ще се наредят!?! Много глупаво. Това е може би най-глупавото и слабо решение на кметицата (не че тя го е измислила, но тя е лицето или гъза на столицата).
И моля, спрете с тези комплексарщини за големите софиянци, столичани и шопи и останалите "мизерни провинциалисти"! Живеем в едно време, дооста по-различно от това, в което се връщате вие!
И моля, спрете с тези комплексарщини за големите софиянци, столичани и шопи и останалите "мизерни провинциалисти"! Живеем в едно време, дооста по-различно от това, в което се връщате вие!
ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ В НАШИТЕ СЪРЦА!!!
- Лимонадения Джо
- Контакти:
Наскоро четох, че по данни на НОИ, хората получаващи инвалидни пенсии са около 993хил. Интересно колко от тях живеят в София и получават безплатна карта за градски транспорт, а някои имат право и на безплатна карта за придружител? Нямам нищо против хората с увреждания, техните привилегии са оправдани и нужни. Какво правим с лъжеинвалидите, които всички ги виждаме, а нищо не се случва с тях. А те освен безплатна карта имат право на винетка, билети от БДЖ и още куп облекчениия. Кой ги плаща тези облекчения?
- milen.hristov
- Контакти:
Както и преди съм го писал проблемите с трафика в София имат елементарно решение, хората трябва да слязат от колите и да се насочат точно към градският транспорт. Това е лесно осъществимо, правих общественият транспорт БЕЗПЛАТЕН, и виж как хората масово ще пътуват с него.
Купи си велосипед или ползвай градския транспорт с карта , за картите няма увеличение.
И аз мисля, че само един много тъп и ограничен комплексар може да се хвали с това, къде е роден. Сякаш има някаква заслуга за това... Така че - шнур за всички идиоти, които се хвалят, че са родени в София. Сега да тръгна да се хваля ли с това, за което нямам никаква заслуга? Както и да е. Тъй като съм обиколил света, ще споделя опит. Миналата седмица се връщам от Мюнхен, ползвах им градския транспорт. Метрото ти е на 2 минути, стига до всяка точка на града. Картата ти за цял ден е изключително изгодна, автобусите и трамваите минават на 2 минути. Изключително удобно и си заслужава да платиш цената на билета. Със сигурност спестяваш време, отколкото ако си с личен автомобил. А в София какво е? Изпуснеш си автобуса, следващият е след половин час. Имам един приятел в Красна поляна, до тях се стига само с култовия автобус 77. Ако го изпуснеш на метрото, после го чакаш 30-35 минути. Отделно като се качиш, вътре смърди на умрели мангусти и е пълно с тях. Като си продупча билет, дори ми се смеят и ме гледат като изкопаемо. Тях дали ги брига, че билетът е примерно 15 лв. дори? Като никой не ги пипа, дори 1 стотинка няма да платят. И, да, много добре знам, че мога да не си дупча билет във въпросния рейс 77, защото посмъртно няма да се качи контрольор, особено в тази част. Но го правя, защото за разлика от другите родени на пъпа на София тарикатчета, си плащам за това, което ползвам. Но! Ако някой не се е качвал в рейс по линия 77, само ще му кажа, че голямата част от тях са едни мерцедеси, които са произведени през 1971 г. Видях няколко такива в Щутгарт... в музея. А тук още се движат! Отделно, че вътре, както ви казах, смърди на умряло, не е чистено от памтивека, на седалките има нови форми на живот, а мангалите вътре крещят, натискат се, дори закачат нормалните хора. Само си представям да тръгвам за работа от Красна поляна с този рейс, като после ще трябва да се кача и на тъпканицата в метрото... Язък ми на цялото къпане и парфюмиране, язък ми на чистите, прани и колосани дрехи, защото всичко ще стане на г*з само за 1-2 спирки в рейса. А после смръдливците в метрото ще те окъпят в собствения им сос и айде, отиде у киреча... Та, затова ли да плащам 1.60 за билетче? За да мога да покрия на малоумната даскалица по руски загубите от миризливите мангали, които не си плащат билета? Е да ме хване за шнура тая герберастка свиня! Само Командира ще ни оправи държавата, ама и на него му писна да се занимава с малоумни олигофрени!
ndrangheta написа:sin4ec написа:По работа и за лични нужди минавам средно 500 км на месец в София. При 11/100 разход това са 55 л газ, или около 50 лева по днешни цени. Слагам и 5-10 лева за бензин, заради паленето. 60 лева на месец бива, вие си ползвайте градския транспорт!
Приемам, но не си калкулирал разходите по самата кола.
Аз съм фен на градския транспорт като идея, иначе е ясно че софийският градски транспорт не е добър и не е адекватна конкуренция на личния автомобил. За масата ползватели на градския също сме на едно мнение, но какво да се прави, такъв народ сме.
350 лева Каско и ГО, 50 лева преглед, 120 лева данък-станаха 520, или 45 грубо на месец. Така сметката става 105 на месец-но аз я ползвам и за извънградско. С ремонт и поддръжка-грубо 150 на месец. Аз работя с нея, така че подобна сума е съвсем поносима и приемлива.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]