Мнениеот g3_ev2 » 28 мар 2016 22:06
Момчета, ще кажете, че пак се нареждам на опашката от многознайковци (ако изобщо ми обръщате внимание), но знаете как стават нещата в милата ни Татковина! Ако чакаме първо да се подобрят базите, подготовката с подрастващите, финансирането на клубовете и т.н., ще има приказки и заклинания много, но нищо няма да стане, а и да стане, ще е грешно - докато го "проектираме", ще е остаряло, светът се развива бързо!
За мен истината е една - обединение на футбола ни в нац. отбор около няколко ефективни играчи, на първо време - нямаме нито възможност, нито поле, нито ресурси за игра, която пълни душата. Трябват резултати и класиране, да се опияни народа от "хайде наш'те" и тогава да видите как и пари ще има, и терени, и треньори и т.н., защото това ще носи гласове на политиците и пазар за бизнеса.
Така сме се оправяли винаги. След 1966 г. бяхме в криза - блесна Аспарухов, Хр. Бонев, Пената помъдря и заигра голям футбол, Чико от Пловдив побъркваше противника с рейдове, имаше един Митков - Шопа, нямаше кой да му хване финтовете, даже и самият той не можеше да ги повтаря - и отборът възкръсна. След 1974 г. имаше продължителна криза - появиха се Ники Илиев, Гибона, Наско Сираков, Пл. Гетов, Г. Димитров, най-после признаха Н.Арабов, много пъргав и точен защитник от Сливен, и т.н., Вуцата се развихри на "кормилото". След 1986 г. - пак криза, но се появиха момчетата на Гочето от Етър, на Пената от ЦСКА, Петьо Хубчев от Левски (преди това от Кърпачев Лч), Златко Янков от Нефтохимик (Бс) - и видяхте какво стана в САЩ.
Това ни е на нас рецептата - да се открият няколко силни единици, не само с умение, но и с характер, които да поведат останалите. И това ни е футбола на нас - хладнокръвна защита и контри. Ама Барса играела не знам как си, ама германците не знам как си - когато сме били добри, сме убивали темпото и на най-добрите и сме им разрушавали и най-изпипаните тактически схеми. Когато сме добри в нашата игра, няма треньор в света, който да е сигурен срещу България. Сега много ни се разми стила, копираме, подражаваме, изгубихме си ценностите в играта и станахме ... Баби!