Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Nuke » 26 мар 2016 11:50

dunavfc написа:Не може билетът в София да е 1 лв. и във Видин да е 1лв. но подобно увеличение, наистина е скандално...
Направи го по-нормалният начин. Например :
2014 - 1.10
2015 - 1.20
2016 - 1.30
2017 - 1.40
2018 - 1.50
И т.н. и т.н.

И с винетките същата работа. Вместо да увеличават услугата постепенно, те ги изпраскват изведнъж и се чудят, защо хората скачат.

Нормалният начин не включва ли освежаване на автопарка? За това ли да плащам 1.60???
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FxBSya-BE_Q[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PgXskln-TNk[/youtube]

Трябва да се въведе и съвсем нова система на таксуване. Тази беше идеална по времето на бай Тошо, но вече не върви. А тъй наречените "апарати за таксуване" не ща и да ги коментирам.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 27 мар 2016 02:46

Nuke написа:
dunavfc написа:Не може билетът в София да е 1 лв. и във Видин да е 1лв. но подобно увеличение, наистина е скандално...
2014 - 1.10
2015 - 1.20
2016 - 1.30
2017 - 1.40
2018 - 1.50
И т.н. и т.н.

И с винетките същата работа. Вместо да увеличават услугата постепенно, те ги изпраскват изведнъж и се чудят, защо хората скачат.

Нормалният начин не включва ли освежаване на автопарка? За това ли да плащам 1.60???

Трябва да се въведе и съвсем нова система на таксуване. Тази беше идеална по времето на бай Тошо, но вече не върви. А тъй наречените "апарати за таксуване" не ща и да ги коментирам.

http://www.monitor.bg/a/view/32149-270- ... 0%B8%D1%8F

270 нови автобуса тръгват в София

http://www.focus-news.net/news/2016/03/ ... obzor.html

300 нови автобуса тръгват в София до 2019 година

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Иначе, човек, ако си вземе карта му излиза страшно изгодно. 50 лв. струва картата за всички линии ( автобус, тролей, трамвай + метро ).
За апаратите и таксуването съм съгласен. Аз когато живях в София, едно 50 % от пътниците бяха гратсчии, няма да лъжа и аз много пъти съм бил такъв, защото системата го допуска.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 мар 2016 02:53

Nuke написа:
2014 - 1.10
2015 - 1.20
2016 - 1.30
2017 - 1.40
2018 - 1.50
И т.н. и т.н.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FxBSya-BE_Q[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PgXskln-TNk[/youtube]

В София сте единствените останали с безкондукторно таксуване, което не е учудващо на фона на всичко тъпо, което продължавате да държите!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 27 мар 2016 11:20

Кашчей, " братята роми", таксуват ли се при вас или си предпочитат дървените ферарита( въобще не се качват)
Питам те съвсем сериозно.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 мар 2016 11:58

FLANKER написа:Кашчей, " братята роми", таксуват ли се при вас или си предпочитат дървените ферарита( въобще не се качват)

По моят маршрут цигани не се движат, та няма как да имам наблюдения. Освен това рядко използвам градския транспорт. Тук абсолютно всички автобуси и тролеи са с кондуктор (понякога шофьорът или ватманът изпълняват тази длъжност), като билетите се издават по електронен път и всеки продаден билет се отчита директно в НАП. В колите на градския транспорт има и устройства, за безконтактни карти за пътуване. Много е трудно да минеш гратис в Русе в транспорта.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 27 мар 2016 12:19

Кашчей написа:
FLANKER написа:Кашчей, " братята роми", таксуват ли се при вас или си предпочитат дървените ферарита( въобще не се качват)

По моят маршрут цигани не се движат, та няма как да имам наблюдения. Освен това рядко използвам градския транспорт. Тук абсолютно всички автобуси и тролеи са с кондуктор (понякога шофьорът или ватманът изпълняват тази длъжност), като билетите се издават по електронен път и всеки продаден билет се отчита директно в НАП. В колите на градския транспорт има и устройства, за безконтактни карти за пътуване. Много е трудно да минеш гратис в Русе в транспорта.

Ако се назначи кондуктор във всеки автобус/трамвай/тролей в София, то разходите за заплати ще са по-големи от допълнителните приходи от гратисчиите.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 мар 2016 13:47

Tommi написа:
Кашчей написа:

Ако се назначи кондуктор във всеки автобус/трамвай/тролей в София, то разходите за заплати ще са по-големи от допълнителните приходи от гратисчиите.

Това вече си е ваш проблем. Тук общината се занимава само с електротранспорта-тролеите. Всички автобусни линии се обслужват от частни фирми.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 28 мар 2016 00:07

Tommi написа:
Кашчей написа:

Тук не мога да се съглася. На ден през автобус минават сигурно над 200 гратсчии и това е абсолютен минимум. Това са 200 лв. приходи. Колко е надника на един кондуктор ? 20-50-100 лв. ? Бил съм свидетел на десетки случаи в които от целият автобус 90 % от качващите се, нито се чекираха някъде, нито си перфорираха билети, всеки се качва, слиза, когато си иска, особено в по-късните часове на денонощието и още по-особено, когато има мач.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 28 мар 2016 00:20

Пич, ти наясно ли си, че транспортът в София се движи по график ??! Как кондуктор ще провери един претъпкан трамвай в 7.30 сутринта, че те хората трябва на опашка да се качват по спирките, еле па когато са и на самите улици, и колони от коли ще се образува. Къде ще седи тоя кондуктор, като всичко е фраш ??!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 28 мар 2016 00:24

Това си е проблем на София, ако имат повече автобуси, тролей и т.н. няма да ги има тия навалици от хора. А, как предполагаш, както викаш, като се засили тая навалица в трамвая да се чекира при положение, че вътре е фраш !? Какъв е стимула и да се чекира, като никой не може да ги провери после, понеже е гъч !? Аз ти го казвам и от личен опит. Десетки пъти съм се качвал на подобни автобуси без да си закупувам билет, поради ясната причина, че няма как да ме проверят, защото вътре е леш.
Пък, ако трябва ще бъдат и 2-ма кондуктори, нямам претенции, как трябва да бъде, но да чакаш хората да се чекират по съвест е доста утопично на нашите ширини...

Аз съм сигурен, че нормалният начин не чрез кондуктори, но със сигурност знам и, че в България много трудно се налагат някой правила, които са лесни за прилага в нормалният, цивилизован свят.

Върни се в “Свободна зона”