Почина големият Йохан Кройф!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Почина незабравимият ЙОХАН КРОЙФ
Не го помня като играч, но като българин имам сантимент към него. Ако не беше Кройф Стоичков можеше да си остане за вътрешноведомствена употреба. А сега цял свят знае България, заради Стоичков, а не заради столицата ни. Мир на праха му!
Praemonitus – praemunitus (от латински: „Предупреденият е въоръжен”)
Иванков за първата тренировка в Бурса: 15 000 турци скандираха името ми, почувствах се като на "Герена".
Иванков за първата тренировка в Бурса: 15 000 турци скандираха името ми, почувствах се като на "Герена".
Лека му пръст...
Поредното доказателство, че всички сме тук за малко!!!
Поредното доказателство, че всички сме тук за малко!!!
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра

- Странджата
- Контакти:
Почивай в мир, Маестро! Няма друг, който да е променил футбола като Кройф! Няма играч, който да му съперничи за титлата най-добър, защото я заслужи и на терена, и край него!
Още помня как обърна мача след онова 2:0 в десетата минута - сам вземаше топката от вратаря и сам организираше всичко, за да се стигне до 3:3! Велик, най-велик! И след смъртта си ще бъде по-велик от другите!
Бог да го прости!
Още помня как обърна мача след онова 2:0 в десетата минута - сам вземаше топката от вратаря и сам организираше всичко, за да се стигне до 3:3! Велик, най-велик! И след смъртта си ще бъде по-велик от другите!
Бог да го прости!
Страхотен футболист, треньор и човек.
Без такива хора светът на футбола става скучен и сив.
Остават само спомените, а аз ще запомня Кройф, като скромен, ерудиран и културен мъж дал
началото за голямата кариера на Стоичков. Човекът, който остана в сянка, докато неговата Барса
се превръщаше в "отбор - мечта".
Мир на праха му.
Без такива хора светът на футбола става скучен и сив.
Остават само спомените, а аз ще запомня Кройф, като скромен, ерудиран и културен мъж дал
началото за голямата кариера на Стоичков. Човекът, който остана в сянка, докато неговата Барса
се превръщаше в "отбор - мечта".
Мир на праха му.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
- Captain Stottlemeyer
Каквото и да напиша за този великан, ще бъде слабо и недостатъчно. Имах привилегията да го гледам на живо като футболист, по-късно се възхищавах на треньорската му мъдрост. Почивай в мир, № 14. Благодаря ти, че те имаше.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Нямаше как да не се стигне до тук. За съжаление срещу белодробния рак никой няма шанс, но пък отиде си тялото Йохан Кройф, а това което е направил за футбола и е дал за футбола, няма как да си отиде. Той ще си остане легенда във футбола за всички времена. Такъв футболист и още повече треньор няма да има скоро. Това което даде на Барселона и докато беше жив даваше, никой няма да й го даде повече. Да почива в мир, а делата му ще останат живи.
-
- Контакти:
Легендарния № 14 се пресели в един, вероятно по - добър свят. Голям, уникален, неповторим. R.I.P.