22 Март 1970г , Берое-Левски

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Re: 22 Март 1970г , Берое-Левски

Мнениеот Вал » 23 мар 2016 17:47

greenlandia написа:Много ясно,че ще е днес пусната ,все пак сме 22 Март.

Добре е да им го напомниш за 1970, но сега нещата не са по-различни. Сега изгониха Литекс заради тях. Сега пак държавата опрости на БТК 300 млн за да може приватизаторът да не се напряга да плаща. Сега на същия просто са му подшушнали да се отчете в касичката на Левски с определа сума на година. Все пак не трябва да прекаляваме с критиките защото все пак в момента са Втори отбор на Берое.

Георг
Контакти:

Мнениеот Георг » 23 мар 2016 19:07

Ало Цървули,този който е писал пасквила,вероятно не е бил роден тогава!Със сигурност обаче нещата са му разказвани от местен шовинист?!Той обаче е пропуснал две неща :Първото е че Берое дължи единствената си шампионска титла на "Левски".Пуснаха им равен в София с цел прецакване на Чорбата/цеца/!
Второто е обаче доста по -важно,че "100 год.Берое" е абсолютна лъжа!!Берое не е на 100 год.!Да в Ст.Загора има от 100г.организиран футбол ,но няма от 100г.Берое?!Освен това отбора воден от Хубчев ,отдавна не е приемник на стария клуб!До колкото знам такъв е отбора на Камилата-Олимпик Тетевен или нещо подобно! БФС мълчат ,те не са от тук!Всеки сам си приписва каквото му е угодно към историята си?!Еле пък комплексарите!Да,генно обременен комплексари с ментални увреждания на психиката в резултат на подчертан провинциален манталитет и чувство за малоценност! :lol:

Mirosvel
Контакти:

Мнениеот Mirosvel » 23 мар 2016 19:29

Георг написа:Ало Цървули,този който е писал пасквила,вероятно не е бил роден тогава!Със сигурност обаче нещата са му разказвани от местен шовинист?!Той обаче е пропуснал две неща :Първото е че Берое дължи единствената си шампионска титла на "Левски".Пуснаха им равен в София с цел прецакване на Чорбата/цеца/!
Второто е обаче доста по -важно,че "100 год.Берое" е абсолютна лъжа!!Берое не е на 100 год.!Да в Ст.Загора има от 100г.организиран футбол ,но няма от 100г.Берое?!Освен това отбора воден от Хубчев ,отдавна не е приемник на стария клуб!До колкото знам такъв е отбора на Камилата-Олимпик Тетевен или нещо подобно! БФС мълчат ,те не са от тук!Всеки сам си приписва каквото му е угодно към историята си?!Еле пък комплексарите!Да,генно обременен комплексари с ментални увреждания на психиката в резултат на подчертан провинциален манталитет и чувство за малоценност! :lol:

Цървул си ти и цървул е бил този (най-вероятно баща ти или батко ти) , който ти е разказвал , че Берое дължи единствената си титла на Левски, който е пуснал на Берое равен( мача завърши 3:2 за Берое) за да прецака Чорбата (прецакания беше Ботев Пд). Настоящия Левски (или Динамо, или Спартак, или Левски-Спартак или Витоша) има точно толкова общо с Левски от 1914, колкото и Берое с футболния клуб на Ст. Загора създаден през 1916. Ако иска питай цървула (баща си или брат си, а може да е и тъпкача ти), който е явно вещ по футбилна история на БГ!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 23 мар 2016 19:34

Ето и една друга гледна точка (от друг форум) относно събитията преди 46 години:
"В статията майсторски са преплетени верни факти и лъжливи тълкувания. Гледах мача на стадиона и много добре си спомням как бяха нещата: - нямаше 50 000 зрители, най-много 20-30. - не се казва как предния ден "Ботев" "легна" на ЦСКА - "Берое" през целия мач ритаха като магарета. Въобще атмосферата на мача бе крайно напрегната. "Неизвестно" защо заралии играха все едно, че играят последния мач в живота си! Чия ли поръчка изпълняваха? Защото на тях точки не им трябваха. - Съдията бе уплашен и не знаеше къде се намира. Той не свири поне две дузпи за "Левски" от страх. Футболистите и особено треньорите на "Берое" нагнетиха обстановката напълно съзнателно, а с това заразиха и публиката. - Във въпросната ситуация съдията трябваше за секунда да вземе решение: След реверансите които цял мач правеше на домакините и нажежената обстановка той не посмя да отмени гола. Дали имаше фал? Бе от онези положения, за които се казва 50:50. Вратарят скочи, пред него имаше футболисти на "Левски". В един момент той разбра, че не може да я хване или отбие и падна на земята издавайки силен вик. Вратарски трик, който и днес е актуален. Това е другият прочит на ситуацията. Дори да е имало фал едва ли може съдията да е упрекван, че така е преценил на секундата. - От там огорчените футболисти и треньори, изтървавайки сериозните премии (по слухове) от ЦСКА се нахвърлиха като животни върху левскари и съдии. Публиката взе да хвърля камъни и бутилки (стъклени) срещу левскарите. Започна саморазправа и срещу малцината сини, които имаха смелостта да се идентифицират като такива на стадиона (тогава нямаше сектори за гости). Нямаше как органите на реда да не поемат нещата в свои ръце. Тогава разбрахме, че министърът бил на стадиона. Толкова озверели хора не съм виждал. Тълпата щеше да ме смачка. Никой не гледаше, че съм дете. Откъснаха ме от баща ми и добре, че ме изхвърлиха отстрани, че един милиционер ме заведе зад едно дърво и ми каза: Не мърдай от тук! Аз ще намеря баща ти! Само който не знае какво стана на този мач, може да пише, че изгонването на "Берое" е било несправедливо!"

http://www.sportal.bg/news.php?news=402198

Както се казва в такива случаи - дума срещу дума. ;) А истината както винаги е някъде по средата... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 23 мар 2016 19:45

Вал написа:

Добре е да им го напомниш за 1970, но сега нещата не са по-различни. Сега изгониха Литекс заради тях. Сега пак държавата опрости на БТК 300 млн за да може приватизаторът да не се напряга да плаща. Сега на същия просто са му подшушнали да се отчете в касичката на Левски с определа сума на година. Все пак не трябва да прекаляваме с критиките защото все пак в момента са Втори отбор на Берое.

От такива лъжци като теб дето изкривяват истината тръгват лъжливите истории, които след 30-40 години се повтарят от недоразбралите комплексирани фенчета . Левски никога не е гонил Литекс от А група, те сами се изгониха с напускането на терена. Лъжци като теб не могат да гледат реално на нещата. Сигурен съм, че лъжеш (или някой ден ще лъжеш) децата си най-нагло с изкривените си лъжливи истории. 8-)
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 23 мар 2016 19:58

От 1954 година досега „Левски” и „Берое” са изиграли в София общо 48 мача за първенство на „А” РФГ. Статистиката от тези срещи е:
- „Левски” – 35 победи
- „Берое” – 3 победи
- равни мачове – 10
- голова разлика – 117:38 (+79) в полза на „Левски”
В последните 5 мача в София:
- „Левски” – 3 победи
- „Берое” – 1 победа
- равен мач – 1
- голова разлика – 6:1 (+5) в полза на „Левски”

http://levskisofia.info/team/1004110-be ... ra-zagora/
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
veselinsk
Контакти:

Мнениеот veselinsk » 24 мар 2016 02:35

Все повече си мисля,че дядото над мен всъщност е Румен Пайташев, все гледа да изпъкне с някоя статистика :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 24 мар 2016 13:42

korteneca написа:
Вал написа:

От такива лъжци като теб дето изкривяват истината тръгват лъжливите истории, които след 30-40 години се повтарят от недоразбралите комплексирани фенчета . Левски никога не е гонил Литекс от А група, те сами се изгониха с напускането на терена. Лъжци като теб не могат да гледат реално на нещата. Сигурен съм, че лъжеш (или някой ден ще лъжеш) децата си най-нагло с изкривените си лъжливи истории. 8-)

Кое не е вярно? Профанската декларация на Георги Иванов? Или че Бедоя не беше провокаторът за ексцесиите и картоните? Колко наказаха Бедоя? Виваком не ви ли се отчита с пратие, спестени за покупката на БТК?

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 24 мар 2016 13:54

Вал написа:
Кое не е вярно? Профанската декларация на Георги Иванов? Или че Бедоя не беше провокаторът за ексцесиите и картоните? Колко наказаха Бедоя? Виваком не ви ли се отчита с пратие, спестени за покупката на БТК?

Ти явно някой друг мач си гледал или си пишеш ей така от омраза и комплекс. Бедоя бил провокаторът, Боже, Боже... И двата пъти Бедоя беше по-скоро жертва на играчите на Литекс отколкото провокатор. В единия случай освен, че извършват нарушение срещу него, но и го сритват допълнително. Да не говорим, че Йонсен ли какъв беше също тръгна на саморазправа. Явно това не го виждаш или по-скоро се правиш, че не виждаш за да има какво да лъжеш. При втория картон Бедоя не извърши нарушение срещу вратаря, че онзи така да се тръшка (повторенията го доказаха) и какво направи? Отиде да потърси обяснение от съдията зад вратата и получи хващане за гърлото и поваляне на земята. Червени картони както и да го погледнеш. Свали малко зелените очила покрити с злоба и гледай реално. Както ти казах някой ден само ще лъжеш и вредиш на децата си с това ограничено мислене. А онзи горе гледа и такива като теб все някой ден си го получават. :oops: Колкото до Виваком, направо са се скъсали да наливат пари в Левски и правим селекции за милиони. Друго си е държавата да ти плаща всичко. 8-)
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 24 мар 2016 14:18

korteneca написа:
Вал написа:

Ти явно някой друг мач си гледал или си пишеш ей така от омраза и комплекс. Бедоя бил провокаторът, Боже, Боже... И двата пъти Бедоя беше по-скоро жертва на играчите на Литекс отколкото провокатор. В единия случай освен, че извършват нарушение срещу него, но и го сритват допълнително. Да не говорим, че Йонсен ли какъв беше също тръгна на саморазправа. Явно това не го виждаш или по-скоро се правиш, че не виждаш за да има какво да лъжеш. При втория картон Бедоя не извърши нарушение срещу вратаря, че онзи така да се тръшка (повторенията го доказаха) и какво направи? Отиде да потърси обяснение от съдията зад вратата и получи хващане за гърлото и поваляне на земята. Червени картони както и да го погледнеш. Свали малко зелените очила покрити с злоба и гледай реално. Както ти казах някой ден само ще лъжеш и вредиш на децата си с това ограничено мислене. А онзи горе гледа и такива като теб все някой ден си го получават. :oops: Колкото до Виваком, направо са се скъсали да наливат пари в Левски и правим селекции за милиони. Друго си е държавата да ти плаща всичко. 8-)

За 99-ти път трябва да ти кажа. Едно е да си отбор на Държавата, друго е да си отбор на Правителството. Пак не искам да съм много зъл защото все пак сте наши хора - нашият Б отбор.

Върни се в “Берое”