g3_ev2 написа:Чудя се откъде се намират толкова аргументи за безличието на "играещите за здраве" отбори от В-група? По същия начин безлични изглеждат и противниците на Барса в испанското първенство и причината не е, че са слаби. Нашата В- група далеч не е на такова голямо отстояние от еднообразната и предсказуема А- група. ЦСКА изграждат отлично структуриран физически състав, при това обиграват всички в отбора и понятието резерва там е условно. А и много ми е интересно кои точно юнаци от скучния в атака Берое ще смачкат играчи като Момчил Цветанов, Павел Головодов, Преслав Йорданов, да не говорим за възродения Галчев. ЦСКА играе много разнообразно и раздвижено в защита и имат доста добър преход от защита в атака. При това, в мачовете във В-групата, играят много леко и непринудено и, ако противниците им изглеждат безпомощни, поне според мен, това се дължи не толкова на индивидуалната разлика в класите, а на разнообразието и ансамблостта, които червените, за мен неочаквано, демонстрират в играта - вижте само колко модерни и съвременни неща опитват в защита (не винаги успешно), които в А-група дори не се опитват (там в защита ръчкане и ръгане му е майката).
С това не искам да кажа, че ЦСКА непременно ще спечели, Берое, за нашите стандарти, не е лесен отбор, а и ЦСКА в момента гради един модерен стил в играта си и не може да се прецени от базата В- група дали са достигнали достатъчно ниво, за да преодоляват "класното" бутане, ръгане и силово надбягване на А- групата, с демодирани и трудно сглобяеми в една модерна ансамблова игра прийоми и техники, особено в защита и при прехода. Всичко е възможно в този мач и Берое би спечелил, според мен, единствено, ако футболният продукт ЦСКА на Пл. Марков, Хр. Янев и Вл. Манчев още не е достигнал достатъчно развитие, при цялата ми симпатия към отбора от Стара Загора!
Много точен анализ и коментар ! Всички се чудим какъв е този еднотипен , грозен и страхлив футбол който играят в решено първенство като А група !? Вместо да излезнат и да играят освободено, то става едно блъскане, изритване по крилата, еднакви тактически схеми и преди всичко стабилна защита ! Който вкара първи гол, той в 95 % от случаите печели. То бива страх и безсилие ама такава скука и посредственост не съм виждал.
ЦСКА със сигурност ще загуби мача, само ако почнат да играят играта на Берое. За да спечелят, трябва да играят своя стил - разнообразие, преса и присъствие в противниковото наказателно поле и топки по тревата.
Единственото предимство за Берое в мача в Стара Загора ще е физическата подготовка. Всичко друго - от вратаря до последния "червен" привърженик е в полза на ЦСКА !