Мнениеот Rudeboy » 20 мар 2016 07:40
Чета коментарите и се питам - накъде отиваме и как стигнахме дотук. Не говоря за отбора, говоря за феновете.
Публиката на Левски винаги е поставяла високи цели и е изисквала много. Това се отнася най-вече и за юношите ни, от школата. Винаги сме искали дори отбора да пада, да покаже борба и дух. И преди години го виждахме и затова и пълнихме стадионите.
Сега, след всичките катаклизми около отбора, остана само едно ядро от 2500-3000 човека. Ако вали - наполовина. Не помня някога преди да ни е спирал дъжд. Камъни да падат, бяхме там. Виждал съм пространството между редовете с толкова сняг, че не се разбира къде е реда.
Само до преди година, феновете събирахме пари за лиценза. Бяхме затънали в дългове и дори "легендите" ни бягаха далече при призив да подпомогнат на клуба.
Никой не искаше да работи без заплащане макар и за оцеляването на Левски като клуб и институция. Единствен Гонзо се нави. Може и да няма идея как се върши тази работа, но дойде. По същия начин дойде и Стоев - когато всички бягаха далеч от Левски. Всичко започна когато УЕФА въведе финансовия мониторинг и вече Батков не можеше да отпуска кредити и заеми за издръжката, а трябваше да харчим колкото сме изкарали. Защото е лесно да направиш отбор когато някой друг плаща сметката, а като се видя дъното на касичката всички избягаха. Добре, че се падна и 100-годишнината тогава, та феновете да имат кауза около която да се обединят и да работят за спасяването на клуба.
Миналото лято Стоев започна подготовката с 13 играча. Първият дял на първенството, изкарахме с 16 картотекирани юноши. Нямаше пари за трансфери просто.
Тоя пълнеж от юноши и набързо скалъпения от Стоев отбор взе, че завърши полу-сезона, делейки първото място с отбора на "човека" завладял всяка сфера на родния футбол.
Миналото лято започнахме без цели, само за да се гради отбор и да ни има. На полу-сезона обявихме като цел Евро-турнирите. Сега, част от феновете псуват футболистите (повечето деца още) за това, че изпуснали титлата. С оглед изложеното, на какво основание?
Вчера и аз бях на стадиона и гледах същия мач. И на мен не ми беше приятен крайният резултат. С тази разлика, че не видях никой да се разхожда. Срещу нас всички излизат крайно мобилизирани и при повечето единоборства определено си ни влизат грубо. Срещу евреите видях, че и ние не отстъпваме вече. Момчетата гонеха докрай. Толкова време искахме това да гледаме, но сега вече трябва и резултата да е благоприятен. Стоев бил сгрешил отбора? Е кой трябваше да играе, то други няма? Медиите може да си повтарят колкото искат за милиони и за многото спонсори, но защо никога не довършват изречението и да напишат за колко години ще са тези милиони. И разделено колко ще останат за всяка една година. Много благодетели, много милиони, много спонсори, а на стадиона ходим на един срутен сектор! Как става така? Венци какво иска, да дойдат при него ли фирмите да рекламират, като е той и още 20 роднини?
Докато се чакаше да отворят след мача, слушам около мен как "хранят" Краев. Хора, какво ви става бе? На 18 год. какво искате повече да прави? След мача Краев убеждаваше останалите да дойдат да ни поздравят. Краев в момента, за годините си, изиграните мачове и отбелязаните голове задминава всички от 10-те топ голмайстори на Левски за всички времена, освен Соколето. На 18 год. легенди като Гунди, Сираков, Павел Панов, Емо Спасов, Патрата, Мишо Вълчев, Йовов, Гонзо не са имали по-добри показатели от него. А Краев дори не е нападател. Имайте малко повече уважение и търпение и един ден може да разказвате, че сте видели как се раждат легендарните играчи на Левски. Ако не се гледат резултатите в момента, със сигурност всеки ще открие и хубавите моменти в играта ни. Още са много малко, но ги има. Нашата работа е да подкрепяме и да имаме търпение и където е текло, пак ще тече.
Едно нещо няма да могат никога да победят - публиката на Левски.