1982 написа:Кюрдите са същите лайна, като повечето мюсюлмани - щом и те ходят и се самовзривяват, за да убиват невинни хора, айде, сиктир, ега ги избиват в по-големи количества. Въобще, огромната част от мюсюлманите по тея региони са пълна измет, това не са хора, а фанатизирана сган ..... млада жена, смисълът на живота й бил да иде и да се самовзриви някъде ..... бати олигофренията.
И аз не оспорвам, че са ми противни като цяло. Не само заради камикадзетата, имам и преки впечатления и въобще дълга и широка защо не ги обичам. Но е факт, че се биха непрекъснато, дори когато изглеждаше, че просто няма начин да оцелеят. Наистина, те нямаха и голям избор, но все пак наистина бяха непримирими.
Би било справедливо, защото освен всичко Ердоган така ще им плати за топлите си връзки с ИД. Асад от своя страна е добре да оцени, че тяхната непримиримост изигра голяма роля в това ИД да не успее да се концентрира напълно върху него. В известен смисъл им се явява длъжник.
И накрая: турците си позволяват да налазват в Ирак, точат лиги за Сирия; една кюрдска държава, поддържаща добри отношения с Ирак и Сирия би приковала вниманието на Ердоган. Особено ако населени с кюрди територии останат част от Турция. А турците са такъв съсед, че предпочитам да зяпат някъде другаде, не насам.