Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други

Мнениеот MCMXIII » 07 мар 2016 10:38

Аз също мисля, че го оревава заради нещо конкретно. После се усеща, че се излага пред над осемдесе иляди и се поспира :) Дано малкият си го премести, т.е. да е перде!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 07 мар 2016 17:39

MCMXIII написа:Аз също мисля, че го оревава заради нещо конкретно. После се усеща, че се излага пред над осемдесе иляди и се поспира :) Дано малкият си го премести, т.е. да е перде!

Като му гледам физиномията на Кимих в стил - " след няма и три месеца всичко дето го приказваш отива в Recycle Bin " , дали много му дреме ;)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 09 мар 2016 10:26

Дофтор Робен отсекъл за Бавареца: "Само кожа и кости е, затова не се контузва."

Голем диагностик е, дано само не го урочаса!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 09 мар 2016 17:06

[center]Сампаоли: Байерн е единственият тим, който може да ме развълнува[/center]

Бившият селекцинер на Чили Хорхе Сампаоли обсипа с похвали играта на Байерн и работата на треньора Пеп Гуардиола. 55-годишният специалист, спряган за едни от най-добрите отбори в света, заяви в интервю за сайта Goal.com, че Байерн е единственият тим, чиято игра може да го развълнува.

„Гуардиола е треньорът с най-голямо въображение във футбола“, смята Сампаоли. „И успява да го реализира, като кара играчите си да изпитват удоволствие в мачовете. Удоволствието е свързано с креативност. Креативността да накараш Робен и Дъглас Коста да играят на крилото в един мач и в атака в следващия, и да направиш така, че да разберат причината. Пеп разменя крила и нападатели, използва Лам като халф или централен защитник, и играчите нямат проблем с това да излязат и да играят успешно там, където им каже. Гуардиола има ясна концепция, която футболистите разбират и не я смятат за вманиаченост.

На мен лично футболът рядко ми носи удоволствие и когато искам да се отпусна, гледам филм. Единственият отбор, който може да ме развълнува, е може би Байерн. Индивидуален талант виждам в много мачове, но няма тимове, които да ме заинтригуват. Не гледам много футбол, гледам мачове, но не и футбол. Глобализацията дава възможност да гледаш по 7 часа мачове, в които почти няма футбол. По-вероятно е докато гледам филм да ми хрумне идея, която да използвам в тима си.“

Аржентинецът, който миналата година спечели Копа Америка с Чили, не за първи път споделя публично възхищението си от Байерн. „Между Байерн и останалите отбори има една съществена разлика. Другите играят, за да си подават, а в Байерн си подават, за да играят“, каза Сампаоли преди няколко месеца в тв интервю.

Автор: Morgenstern
Източник: Goal.com

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 10 мар 2016 18:14

Добра новина от днес :)

[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 11 мар 2016 09:41

[center]Мюлер: Не знам къде Барса е пред нас[/center]

Томас Мюлер е трикратен шампион на Германия с Байерн, а с равенството 0:0 с Дортмунд в събота тимът от Мюнхен направи важна крачка към четвъртата поредна титла. В Шампионската лига отборът е с добри шансове за четвъртфинал след 2:2 срещу Ювентус в Торино. Мюлер смята, че Байерн е добре подготвен за евентуален сблъсък с Барселона, въпреки страховитото трио Меси, Суарес и Неймар. В интервю за тв канала Sport1 Мюлер говори за мача с Дортмунд, възхода на Йозуа Кимих, реванша с Ювентус и шансовете за нов требъл след този от 2013 г.

– Томас Мюлер, изглежда титлата е вече решена след 0:0 в Дортмунд. Така ли е според вас?
– Ние знаем, че тя още не е решена. Искаме да задържим петте точки преднина и съм убеден, че ще го направим, но за да стане това, имаме още много задачи за изпълнение. Още през август се видя колко са силни Дортмунд този сезон. По начина по който печелят мачовете си се вижда колко е оспорван двубоят за титлата.

– Как оценявате развитието на Дортмунд?
– Те играят не само успешен, но и красив футбол. Те направиха малко промени в състава си, като взеха например Юлиан Вайгъл. Като класа на играчите още миналата година си бяха супер, но не го показваха на терена. Разликата между предишния сезон и този е очевидна. Миналата година дори стигнаха до последното място, това бе толкова откачено – но тези времена са далеч назад. Тази година ни натискат здраво, и може би точно от това се нуждаем.

– Байерн е на път да спечели четвърта титла поред. Какво би означавал за вас този рекорд?
– Не обръщам внимание на рекордите. Това, което отличава този сезон е че имаме преследвач като Дортмунд. Изискват се повече усилия да се спечели титлата срещу такъв съперник. Това е целта, която гоним.

– Този сезон подобрихте личния си голов рекорд. Как се чувствате?
- Хубаво е, че успях да вкарам 13 гола в Бундеслигата, но не е жизненоважно. Важното е един играч да си върши работата така, че да е полезен за отбора си. Освен това, сезонът още не е свършил.

– Йозуа Кимих много бързо се утвърди в състава, какво мислите за него?
– Йозуа е добро момче, бързо показа, че е амбициозен и че има самочувствие. Не го е страх, а това е важно, за да пробиеш в отбор като Байерн. Игра силно във всичките си мачове досега. Просто трябва да продължи. Това ще е добре за отбора, за мен, за всички. Винаги трябва да си добър в този мач, който ти предстои. Няма значение дали си бил добър преди 2 години.

– В Торино Кимих игра добре, но направи и грешки. Как трябва да подхожда към такива предизвикателства?
– За отбора е важно той да играе добре, и той го прави. Пеп Гуардила не случайно залага на него, той вижда нещо в него. Засега се справя добре. Ние, по-опитните играчи, трябва да правим така, че той да се чувства добре на терена и да продължава да се учи.

– В главите ли ви е вече реваншът с Ювентус?
– Засега най-важното е мачът с Вердер, но очакваме с нетърпение и този с Юве. Най-добре щеше да бъде ако бяхме изиграли реванша три дни след първия мач, защото този резултат 2:2 не отговаря на това, което се случваше през повечето време на терена.

– Когато гледате Барселона и играта на Меси, Суарес и Неймар, какво си казвате: „Леле, това е най-добрият отбор в света“ или „Подготвени сме за тях“?
– По-скоро второто. Разбира се, всяка седмица виждаме колко са добри. Но сигурно и те гледат нас и си казват „Те също са добри!“ Ако се случи така, че играем с тях, със сигурност ще бъдем подготвени.

– Смятате ли, че сте на едно ниво с Барса?
– Да се сравнява нивото винаги е подвеждащо, но ние сме първи в първенството, още се борим за купата и постигнахме благоприятен резултат в Шампионската лига. Не знам къде те са по-напред. Разбира се, те са актуален носител на требъл и имат по-успешна най-нова история, но бих поставил Байерн на абсолютния връх в Европа. Разбира се, заедно с Барселона.

– Ще бъде ли специален момент, ако отново спечелите требъл, както през 2013 г.?
– Специалното е, че Байерн се е развил дотолкова, че всяка година се бори за тези три титли. Разбира се, да се спечелят и трите в един сезон, е много трудно. За 116 години история, Байерн го е правил само веднъж.

Автор: Morgenstern
Източник: Sport1

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 12 мар 2016 11:44

Крал Рибери се обясни в любов на Баврия. Сака продължаване на даговора си. Бил отказал на китайци.

Одобрявам такова удължаване!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 13 мар 2016 08:54

Добро утро!

От marca ме разсъниха. Изпляскали, че в Мадрид искат Тоз, Онзи и еди Кой си, което не е проблем да продават гъзпапира си, но люснали там Лева и Алаба :) Ето защо е проблем играчи като Либерото, Австрийчето и Лева да имат договори до 2019- а, а не до 3000- та година. Журналистите много фантазират :)

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 13 мар 2016 17:25

Хер Нерон, вместа да празнуваш рождения ден на любимеца на Зюдкурве- Холгер Бадщубер, да е жив, здрав, щастлив и корав, земи ръси късмет в ШЛ!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 14 мар 2016 10:51

Филип Лаам:

[center]Гуардиола гори, а покрай него и ние

Всеки в Байерн е заменим, убеден е капитанът на баварците[/center]

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
Дългогодишният капитан на Байерн Филип Лам (32 г.) говори за опасностите в тактиката на баварците, както и за предстоящата раздяла с треньора Пеп Гуардиола. Тема на разговора са и плюсовете на това да си към края на футболната си кариера.
***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

- Хер Лам, будите ли се с болки след тежки физически и психически мачове като онзи с Борусия Д (0:0) миналата седмица?
- Не, за щастие досега подобно нещо не ми се е случвало. Естествено, освен ако не съм тежко контузен. Но сега всичко е наред.

- Националният селекционер Йоахим Льов отсече, че мачът в Дортмунд е бил най-добрият, който е гледал в Бундеслигата до момента през сезона. Той ви похвали лично за скоростта и невероятното темпо. Иначе прави впечатление, че напоследък отборът ви не доминира толкова в мачовете си и даже понякога има липса на концентрация. Колко е силен в момента Байерн?
- Зависи от това по какво се измерва силата на един отбор.

- Вие как я измервате?
- Ние продължаваме да сме в състояние да наложим нашия стил срещу всеки съперник. Играта ни е много офанзивно насочена. Искаме да нападаме, да вкарваме голове и това става само в половината на противника.
Когато сме изтеглени толкова напред, е трудно да се удържа балансът в защита.

- Покрай прекалено офанзивната ви игра винаги рискувате да ви опустошат с бързи контри, нали така?
- Да. Тази тактика изисква много и е предизвикателство, но точно затова е толкова привлекателна. Ако погледнете внимателно към мача ни с Ювентус (2:2), ще видите точно за каква опасност ви говоря.

- Първите 60 минути контролирахте мача...
- ... но след това Ювентус се върна в мача с две брутални атаки. От такъв развой не е защитен никой отбор, независимо какъв му е стилът. Всеки мач е жив покрай подобни моменти и от това да се възползваш от шансовете си. Ние имахме достатъчно в Торино.

- Можехте и да сте по-спокойни преди реванша в Мюнхен в сряда.
- Вярно е.

- Ще ви стигне ли потенциалът да се класирате за 1/4-финалите в Шампионската лига?
- Предполагам, че ще се получи така.

- Ставате ли по-амбициозен с течение на годините?
- Да, ставам. Хубавото е, че сега приемам по-добре и провалите.

- Продължавате ли да се развивате в 13-ия ви сезон в първия отбор на Байерн?
- Да, перспективата ми сега е по-друга, по-ясна. Усещам, че концентрацията ми е още по-силна.

- По-силна от преди 3 г., когато направихте требъл с Байерн?
- Победата в Шампионската лига и световната титла с Германия година по-късно бяха големи успехи и голям опит за мен. Но това е минало. Като професионалист трябва да оставяш тези неща зад теб и да си поставяш нови цели. Сега можем да станем шампиони на Германия за четвърти пореден път, нещо, което не е правено преди от никой отбор. Отгоре на това идва и собственото ми развитие.

- В каква посока е то?
- Никога досега не съм се нервирал на терена за вече взети решения, но въпреки това станах още по-спокоен.
Имам чувството, че вече съм изживял всичко на терена
Сигурността е нещо, което те освобождава. Мога просто да играя, без да инвестирам усилия в неща, които не мога да променя.

- А има ли моменти на терена, в които усещате, че остарявате?
- Да, има. Но няма да ви ги кажа (смее се).

- Имате ли усещането, че напоследък Байерн прилича на ролс-ройс, който на базата на опита си се е насочил със самочувствие към титлата, но вече се вижда, че годинките му тежат? Постоянно се дави заради различни контузии.
- Не съм виждал чак толкова много ролс-ройси, но със сигурност не съм виждал такъв, който да е аварирал на пътя. Казано сериозно, контузиите в отбора рядко се дължат на възрастта. Байерн е високотехнично возило, което постоянно се развива. Естествено, че опитът е решаващ за успехите. Но със сигурност не сме успокоени на пътя към целта. По нашето возило се работи постоянно, концепцията постоянно се проверява, напасва и обновява. Техниката се оптимизира. Не забравяйте и че отборът всяка седмица се пренастройва и привежда в съответствие със следващия мач.

- На треньора ви Пеп Гуардиола, изглежда, много му харесва да оптимизира. След мача в Дортмунд той изнесе лекция със съвети на 21-годишния ви колега Йошуа Кимих. В състояние ли е вече всеки от колегите ви да привежда в действие идеите му?
- Да. И по този начин всеки е заменим. Това обаче не означава, че при контузии всеки може да бъде заменен 1 към 1. В големите мачове ти трябва собствен стил, но още по-важни са големите играчи - топ играч на всяка позиция.

- Гуардиола си тръгва в края на сезона. Разконцентрира ли се отборът след съобщението за неговото напускане?
- Не!

- Но даже и най-опитните играчи са хора с чувства.
- Така е, но тук не говорим за партньорство, а за професионални отношения. Като професионалист преминаваш през такива моменти на всеки 2-3 г. Един треньор напуска, друг идва, така стоят нещата.

- Но не всеки преходен период се усеща по един и същи начин. В края на работата ви с Юп Хайнкес се усещате, че играете за треньора и с требъла му подарихте специален подарък за края на кариерата. Сега не изглежда така, сякаш отборът играе за Гуардиола.
- Ситуациите не са сравними, а и двамата са съвсем различни личности. При Хайнкес беше ясно, че е последният му сезон, и затова той излъчваше изключително спокойствие и убеденост, които предаде на отбора. Докато Гуардиола е треньор едва 8 г. Още е млад, ще поеме Манчестър С. Пълен е с идеи и иска да ни подготвя оптимално седмица след седмица. Гуардиола гори, а с него и ние.

- Той как спечели доверието ви?
- Като ми даде своето и се довери на способностите ми. Уважавам огромните му знания за футбола. Прави страхотно впечатление колко много се замисля за този спорт.

- Обаче не всички са толкова очаровани от него. Преди няколко седмици някой от съотборниците ви се беше оплакал анонимно пред "Кикер", че се подигравал на някои играчи заради килограмите им, говореше се за липса на уважение. Може ли изобщо един треньор да спечели уважението на всички в толкова качествен състав?
- Треньорът трябва да има съвсем ясна игрова идея и да я развива така, че всички да вярват в нея и успехите покрай нея. Гуардиола е наясно с качествата на всеки играч и има игрови идеи, които работят срещу всеки съперник. Той принуждава играчите да показват всичко от себе си, а освен това владее и анализирането на съперниците в подготовката за всеки мач.

- Как така принуждава играчите да се раздават максимално?
- Чрез битката за титулярните места.
Пеп е голям идеалист, но е наясно, че трябва да прави и компромиси
Желанието му е всеки футболист да може да прави всичко и така иска да се играе, винаги да си ангажиран.

- Зависи ли от това, дали ще спечелите нов требъл, как ще се отчете престоят на Гуардиола в Мюнхен? За хората само тогава престоят ще си е струвал.
- За мен нещата изобщо не стоят така.

- А как?
- Аз се питам дали работя с треньор, който ми помага да печеля всеки следващ мач. Иначе нещата стоят така - ако Байерн стане шампион, сезонът ще бъде добър. Ако направим дубъл, сезонът ще бъде отличен. Требълът не може да е цел, защото това е легендарен успех, до който се стига след дълго развиване на отбора. Така беше с Манчестър Юн през 1999 г., с Интер през 2010 г. и с Барса миналия сезон. Спечелването на требъл не е цел, която можем да си поставим сами. А и важното е да се прави разлика между раздаване и успехи.

- Професионалните спортисти обаче се мерят най-вече според успехите.
- Да, така е. Затова аз съм късметлия, че при мен нещата се получиха. Но без Шампионската лига или световната титла нямаше да съм различен играч. Моето раздаване щеше да е същото, само оценката щеше да е друга...

Катрин Гилберт

Превод:

Върни се в “Байерн”