Манчестър Сити - футболният идиот на 2016

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Re: Манчестър Сити - футболният идиот на 2016

Мнениеот Alonso_Massa » 12 мар 2016 21:21

doktora25 написа:Съгласен съм с основните идеи на автора на темата. Лестър и мен много ме радват, стискам им палци за титлата и покрай тях даже следя малко по-отблизо случващото се там. А че Сити заслужават подобни квалификации вероятно е така, но най-вече заради треньора, когото са си избрали да ги поеме. Хубаво ще ги поема той няколко години. :oops: И въпреки това не бих си позволил да обявявам сезона им за провал преди да са отпаднали от ШЛ. Аз и в 8-цата не им предвещавах да влязат, а ето че ме опровергаха един път. Мен обаче и друго ще ми хареса - моите хора Ван Гаал и Швайнщайгер да пратят Ситито в един друг турнир през следващия сезон.

За Пелегрини в Зенит обаче съм по-скоро пас. Хубаво би било да бъде намерен втори като Слуцкий - местен опитен специалист, който да ги разбира нещата, но явно не е толкова лесно. При всички положения обаче Пелегрини е по-добър вариант от АВБ.

Твоите хора някак не ги виждам как ще го постигнат това.
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 12 мар 2016 21:46

Сити има повече трофей през 2016 от всеки един друг клуб в Европа... Иронично.
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 мар 2016 22:05

Тва Шити, колкото пари заровиха арабеските там, ако беха ги вкарали във "Валенсия"... да не казвам.
Ма те не са само Шити. Всичките им водещи отбори са пълна смрад в момента. Топ 4 на смрадливците. :lol:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 12 мар 2016 22:28

fcb_bg написа:Тва Шити, колкото пари заровиха арабеските там, ако беха ги вкарали във "Валенсия"... да не казвам.
Ма те не са само Шити. Всичките им водещи отбори са пълна смрад в момента. Топ 4 на смрадливците. :lol:

Аз пък напук на всеобщото мнение харесвам проекти стил Челси и Сити. Собствениците имат амбиции - нормално е да се харчат пари за играчи - ако не беше така, щяхме да наблюдаваме едни и същи отбори на върха постоянно, а в този формат на футбола единствения шанс да се пребориш с Топ отборите е с пари. Факти, които не са за пропускане са например, че собствениците на Сити не просто харчат едни пари на вятъра, а в продължение на няколко години създаваха един маркетингов проект - който в момента е може би най-добрият отбор в Англия - с най-добрата инфраструктура в света, привлякоха най-желания мениджър и са способни да вземат едни от най-добрите играчи в света. Тоест собствениците, не са просто случайници от Оман намерили малко нефт - това са хора с визия и готови да работят за успеха на проекта си. Челси вече са един от отборите с най-много фенове, бъди сигурен че Сити до 5-6 години ще са в Топ 10 по фенове.

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 12 мар 2016 22:37

Запознай се малко с колко инвестиции в играчи Борусия Дортмунд стигна финал в ШЛ. Не всичко е пари в съвременния футбол...
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 мар 2016 22:40

sunscres92 написа:
fcb_bg написа:Тва Шити, колкото пари заровиха арабеските там, ако беха ги вкарали във "Валенсия"... да не казвам.

Аз пък напук на всеобщото мнение харесвам проекти стил Челси и Сити. Собствениците имат амбиции - нормално е да се харчат пари за играчи - ако не беше така, щяхме да наблюдаваме едни и същи отбори на върха постоянно, а в този формат на футбола единствения шанс да се пребориш с Топ отборите е с пари. Факти, които не са за пропускане са например, че собствениците на Сити не просто харчат едни пари на вятъра, а в продължение на няколко години създаваха един маркетингов проект - който в момента е може би най-добрият отбор в Англия - с най-добрата инфраструктура в света, привлякоха най-желания мениджър и са способни да вземат едни от най-добрите играчи в света. Тоест собствениците, не са просто случайници от Оман намерили малко нефт - това са хора с визия и готови да работят за успеха на проекта си. Челси вече са един от отборите с най-много фенове, бъди сигурен че Сити до 5-6 години ще са в Топ 10 по фенове.

Аз пък искам да му писне на чаршафа и да видим тогава тоя проект. Какъв проект бе, човек, харчат като луди за тоя дето духа. Имаха 10 нападателя преди няколко години и се чудеха кого да разкарат. Гооолям проект. Според който са способни да вземат най-добрите(нито Меси, нито Роналдо играят в Шити, да отбележа), ама не са способни да развият таланти и съответно да ги налагат в отбора.
Аз голям проект не виждам, Челси са светлинни години пред тях.
Да, може и да имат фенове в Топ 10, ама няма да са истински фенове. Ще са купени фенове.

В Англия викам за Пул, макар Арсенал кат стил на игра да ми допадат повече.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 12 мар 2016 22:45

bilyaletdinov написа:Запознай се малко с колко инвестиции в играчи Борусия Дортмунд стигна финал в ШЛ. Не всичко е пари в съвременния футбол...

Едно от малките изключения - и все пак колко пъти са печелили шампионата и ШЛ последните 10 години? Уверявам те по-малко от Челси. Уверявам те и че Сити имат повече купи последните 5 години от Борусия последните 15.

Идеята е, че и Борусия няма как в дългосрочен план да създаде нещо конкурентно за Топ отборите - е Челси го направи, да в труден период са, но имат вече имат името могат да привлекат Топ играчите и треньорите, а това е невъзможно за Борусия. Сити разбира се са далеч от нивото на Байерн и Барса - но по начина им на развитие шансът им да преборят тези отбори е доста по-голям от този на Борусия.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 12 мар 2016 22:54

Е като му писне на чаршафа - отборът ще има изградено име - изградена инфраструктура и достатъчно фенове.

Колкото до топ играчите, аз виждам един Агуеро искан от Барса и Реал, но си стои там - виждам и още няколко играча, които със сигурно биха имали възможността да отидат в тези клубове, но не отиват??? Виждам и може би най-добрия треньор да отива там? Или може би и него никой не го иска? Привлечен е и най-добрият играч в Германия за миналата година. А както Челси са на светлинни години пред тях, така в последните 5 години - Челси са били 1 път пред тях.

А феновете на Барса какви са ? Или поне мнозинството от тях - колко % от тях гледат всички мачовете на Барса, и колко 2 до 3 мача през сезона. А тези на Реал ? А тези на Юнайтед ? каква е разликата, тези фенове не са ли купени с титли или може би са станали фенове заради романтичността на отборите( не слагам всички фенове, а мнозинството) ? Или може би и тези на Челси са купени, защото аз виждам един пълен стадион с добра атмосфера ?

Не ми се търси статистика, в която бяха показани средните посещаемости на стадионите в Англия и Етихад беше със същата посещаемост, дори когато е бил в 2-ра дивизия?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 мар 2016 22:54

sunscres92 написа:
bilyaletdinov написа:Запознай се малко с колко инвестиции в играчи Борусия Дортмунд стигна финал в ШЛ. Не всичко е пари в съвременния футбол...

Едно от малките изключения - и все пак колко пъти са печелили шампионата и ШЛ последните 10 години? Уверявам те по-малко от Челси. Уверявам те и че Сити имат повече купи последните 5 години от Борусия последните 15.

Идеята е, че и Борусия няма как в дългосрочен план да създаде нещо конкурентно за Топ отборите - е Челси го направи, да в труден период са, но имат вече имат името могат да привлекат Топ играчите и треньорите, а това е невъзможно за Борусия. Сити разбира се са далеч от нивото на Байерн и Барса - но по начина им на развитие шансът им да преборят тези отбори е доста по-голям от този на Борусия.

Когато Борусия игра при Клоп, какъвто футбол показваше, Сити ако покажат и наполовина такава игра, може и да започнат да се катерят в очите ми. Ма то освен петродоларите се иска и щипка футболна магия, каквто при чалмите я НЯМА.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 мар 2016 23:00

Ся, ако си тръгнал да защитаваш английските отбори кат цяло, щото ги нагрубих, няма смисъл. ;) Заслужават си.

Върни се в “Футбол - Свят”