Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Живко6461
Контакти:

Re: /анкета/ Всекидневната около Левски

Мнениеот Живко6461 » 10 мар 2016 10:12

elpatron написа:...евентуалните спасения да не си станем вярно средняк, че на моменти като гледам с каква лекота почнахме да приемаме издънките, натам си отиваме. То е ясно,че не може да биеш наред, но ние от години нямаме сигурен мач. Всеки мач дерби дали гостува монтана или ние на лудогорец мача 1х2. Стоев верно, че изпусна най важните мачове, но пък сглоби нещо гледаемо. Най-малкото отзад вече не сме да тръгваме с 1-2 още от тунела. Така с оглед на това,че си е и правил подготовка да го барнат е тъпо(сложат ли някой като овчи безумно).

1. "Левски" отдавна беше превърнат в отбор от средна класа в България. Не печели трофеи, рядко побеждава силните отбори, не са изключения провалите срещу т. нар. аутсайдери... Дори голяма част от привържениците вече приеха новите реалности.
Ръководството успя да направи "Левски" средняк. Дали защото "така трябва", дали поради некадърност? Или и двете са валидни?
2. ... 1-2 още от тунела. "Пирин"-"Левски", "Лудогорец"-"Левски" ...

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 10 мар 2016 10:19

rhaegar написа:И какво, като са минали? То и през Левски минаха юноши на далеч по-реномирани и успешни школи от нашата, ама останаха само с минаването. Важното е, да извадим качествен продукт от тая школа, дори и да не ги продадем за милиони на Запад, както правят Партизан и Динамо Загреб, поне да са достатъчно класни, за първия отбор на Левски. И не, не казвам, че трябва да играем с 11 човека от школата и подобни неща. Но истината е, че ако го нямаше правилото, в момента нито един не би се вредил в състава, даже и считания за най-талантлив такъв.
В огромна част от школите има корупция сред треньорите, работят по остарели методи и условията са трагични. Ние имаме поне условия, за развитие на децата. Остава само да се премахнат първите две неща и след време ще има резултати. Но се иска постоянство и търпение от страна на ръководството, както и да се назначат точните хора, които да работят с младежите.

Очаквах че Боримиров, като немски възпитаник, ще промени школата основно. Явно и той се е отдал на равнодушието и е тръгнал по утъпкания стар път към нищото.
Сега си спомням едни думи на Батков за него. Цитирам по памет: "Не е учило момчето и това оказа своето влияние. Липсват му знания. Аз му предложих да го изпратя в Германия да учи малко, а той взе че се обиди." Не става само с ядене. Освен акъл трябва и учене. Никой не се родил научен. В Литекс мисля че започнаха да работят правилно след привличането на Ян Деркс.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 10 мар 2016 10:35

Естествено, че трябва учене. Аз мисля, че трябва начело на школата да бъде чужденец. И то такъв, който знае за какво става въпрос и е учил/изпълнявал подобна длъжност. Под негово ръководство да работят млади треньори, които да бъдат подготвяни в чужбина, където да усвоят съвременните методи за работа с децата и редовно да бъдат изпращани на допълнителни курсове, специализации и т.н. Дори и това да стане от утре, най-оптимистично можем да имаме резултат след години, но ще го има.
Моите уважения към Боримиров, Гонзо и всички останали довчерашни футболисти, които се напъват да са на ръководни длъжности-за да заемеш такава длъжност, трябва да си подготвен. Това, че до скоро си бил футболист, добър, лош, няма значение. Да, опит е, но е минимум, който дори не е необходим, за да си на ръководна длъжност във футболен клуб. Хората учат с години, за да могат после да заемат някакъв отговорен пост, не само във футбола. При нас е, защото са бивши играчи и големи левскари.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 10 мар 2016 10:45

"Аз издържах на напрежението, защото имам много години зад гърба си с фланелката на "сините", имам победи, титли, купи… За мен обаче по-важното е, по-лошото, че левскарите като че ли се примириха да са "втора цигулка" толкова дълго време. Всеки тръгва и скача на треньора с думите: "Ние не сме готови!" Странно е как Левски иска днес да е добър, а другите - по-слаби. По принцип в Левски, когато усетиш тази публика и името, вече водиш с 3:0. За какъв футбол обаче да говорим, като в последните години се радваме отборът да бие с 2:1 или 1:0. Моето мислене е съвсем различно и то е, че Левски трябва да води с 2:0 или 3:0 до почивката. Това е истинското лице на клуба! Проблемът е в сбърканото му ДНК. Не може да се задоволяваш с факта, че две години си извън Европа, че си втори в първенството и и едвам побеждаваш с 1:0 вкъщи. Нещо не се връзва с левскарството. Просто трябва да се отвори историята на клуба и да се прочете. Някои от шефовете е добре да го направят", посъветва Стоилов. 

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 10 мар 2016 11:02

wilge написа:... Очаквах че Боримиров, като немски възпитаник, ще промени школата основно. Явно и той се е отдал на равнодушието и е тръгнал по утъпкания стар път към нищото.
Сега си спомням едни думи на Батков за него. Цитирам по памет: "Не е учило момчето и това оказа своето влияние. Липсват му знания. Аз му предложих да го изпратя в Германия да учи малко, а той взе че се обиди." Не става само с ядене. Освен акъл трябва и учене. Никой не се родил научен. В Литекс мисля че започнаха да работят правилно след привличането на Ян Деркс.

Поддържам мнението. И съзнавам, че рискувам/е да предизвикаме много забележки от истински левскари. Казвам го без ирония. Колко от ръководителите и треньорите в "Левски" имат подходящо образование за длъжността, която заемат? Тези, които имат образование могат ли да го защитят с реални знания, с опит, с конкретни успехи в кариерата си? Уви, реалностите са други. Като правило в България, в частност и в "Левски". Тук продължава практиката да се назначават на ръководни и треньорски длъжности хора, които "са дали много на клуба", които са "истински левскари". Отново не влагам ирония. Без да се оценяват способностите им за новата позиция.
P.S. Боримиров е играл доста години футбол в Германия. Това не го прави немски възпитаник. Без да издигам в култ определението. Голямо значение за изграждането на личността имат едни седем години, както и способностите на тази личност да оценява и възприема действителността, да се развива. Възможностите на всеки човек са различни и ограничени до определена степен. Често е много трудно да докажеш на някого, че "има по-високо от Витоша и по-глибоко от Искаро". Дори когато той лично е посещавал места където има "по-високо и по-глибоко".

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 10 мар 2016 11:07

С rhaegar сме изказали еднакви по смисъл и близки по-съдържание мнения. Дори някои от "героите" съвпадат. :)

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 10 мар 2016 16:08

Единствен Христо Йовов разбра овреме, че не е готов за длъжността и сам се оттегли, което му прави чест.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 10 мар 2016 17:09

Утре обявяват ново спонсорче 8-)
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 10 мар 2016 17:15

http://topsport.ibox.bg/news/id_1175618443
Само се усмихвам,както казваше една объркана женичка, която я представяха като министър.

Но казва и нещо друго много важно:
http://topsport.ibox.bg/news/id_2063826935

Иначе с един познат болен левскар спорим и той е убеден, че само левскар ще ни оправи. Не знам, за мен няма значение и все пак... Както казах, на това е му е съдено да пълзи не може да полети. И също така последните ни титли са дело на левскари - Мъри и Кокала... Нито Кокала, нито Мъри бяха станали известни като треньори преди да поемат отбора. И направиха от нищо - нещо...

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 10 мар 2016 17:23

rhaegar написа:И какво, като са минали? То и през Левски минаха юноши на далеч по-реномирани и успешни школи от нашата, ама останаха само с минаването. Важното е, да извадим качествен продукт от тая школа, дори и да не ги продадем за милиони на Запад, както правят Партизан и Динамо Загреб, поне да са достатъчно класни, за първия отбор на Левски. И не, не казвам, че трябва да играем с 11 човека от школата и подобни неща. Но истината е, че ако го нямаше правилото, в момента нито един не би се вредил в състава, даже и считания за най-талантлив такъв.
В огромна част от школите има корупция сред треньорите, работят по остарели методи и условията са трагични. Ние имаме поне условия, за развитие на децата. Остава само да се премахнат първите две неща и след време ще има резултати. Но се иска постоянство и търпение от страна на ръководството, както и да се назначат точните хора, които да работят с младежите.

Нито Гонзо, нито Стоев имат желание, да не говорим умения, да работят с малките. Видяхме един Дидо Иванов. Ми той пасна като дялан камък. Иначе ги изредихме що некадърници - Чмовш ли беше по-добър, Диамунтен ли, Иво Главата? Само че мисленето на Герена в момента е такова, че щом е чуждо значи е добро. Това за някакви планове, ала-бала. Все едно Живко Миланов или Иванков ги е тренирал човек от Аякс по специална методика и план за развитие, писан от мастити професори по футбол. Не, иска се да имат топки, сърце и талант. Виж това за корупцията е язвата на школите, защото именно тя прави така, че следващия Живко да бъде изместен от някой де баща му е чичко-паричко.
Последна промяна от metodito на 10 мар 2016 17:36, променено общо 1 път.

Върни се в “Левски”