Имало ли е робство в османската империя?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Странджата
- Контакти:
Re: fcb_bg
Съжителството не означава развитие, а означава интегритет - най-малкото културен. Пак подменяш понятията.
Последна промяна от Странджата на 09 мар 2016 00:48, променено общо 1 път.
Re: Имало ли е робство в османската империя?
fcb_bg написа:Soulen написа:fcb_bg написа:Странджата написа:Забравяш темата - имало ли е робство. Не става дума как можеш да се чувстваш. В примера ти даже няма да се чувстваш като роб, а много по-зле.
Робство - свобода. Всяко действие, което ми погазва правата, ми отнема свободата. Което ме прави роб.
Вие ак оизмислите нови термини на простите неща, заповядайте да ми промените мирогледа.
Ако си принципен, тогава наричай и монголския период робство и руснаците роби.
Аха, пак да засегнем руската жилка? Бе да не бех казвал, че съм руснак.
То е близко до акъла, няма какво толкова да се казва - ВСВ, Франция, робия на Вермахта. Народ под чуждо управление си е робски за мен. Руснаците също в историята, ако толкова държиш да го кажа.
Добре, значи си последователен. Така съм съгласен, зашото твоите колеги във форума си въртят гъза както им е удобно с тия неща.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
- Странджата
- Контакти:
А резултатът от този интегритет го виждаме най-малкото в кунята, в езика, в светогледа, в това, че кефът е тукашен, а не дуендето - ако перифразирам Мутафова.
Колкото до развитието - ако не бяхме се развивали, нямаше да стигнем до идеята за освобождение. И това пак е в резултат на съжителството - защото никой не е казал, че то е мирно и безоблачно. Съжителство означава да живееш с друг, а не мирно да съществуваш с него.
Колкото до развитието - ако не бяхме се развивали, нямаше да стигнем до идеята за освобождение. И това пак е в резултат на съжителството - защото никой не е казал, че то е мирно и безоблачно. Съжителство означава да живееш с друг, а не мирно да съществуваш с него.
Странджата написа:А бе , човече, "народ под чуждо управление си е роб". А бе колко от тук пишещите смятат, че сме под българско управление. Ако кажеш, че сме роби, ще се съглася с всичко, писано от тебе, защото тогава ще е последователно и непротиворечиво. Давам то жокер - тогава турското робство не би било по различно от днешното робство.
Ок, колко е свободно да ти вземе турчин детето когато сметне за добре, овцата когато е гладен, да ти забърше жената когато му се чука... Ти кво, ще го осъдиш ли по ония времена? Как е? Свободен ли си, правов жител на ОИ? Ми не, аз не бих бил. Явно и на Левски не му е харесвало.
Инак аз съм казал, че робството е еволюирало, нямам врем да повтарм, ще си лягам вече.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
- Странджата
- Контакти:
Не искам да ме разбираш погрешно, но си лягам с убеждението, че си упорит, но добър - в смисъл, че с тебе се говори - трудно-лесно - но се говори, което е много обещаващо - най-малкото за мене.
П.С. Нищо, че последния ти пост натежава към упоритост
П.С. Нищо, че последния ти пост натежава към упоритост

- Странджата
- Контакти:
И докато спиш - колко от еничарите, които са се издигнали до велики везири, са българи? И каква е интерпретацията на факта, който ще посочиш?
Давам ти жокер - единственият българин, издигнал се не до велик везир, а до човек, който може да му съперничи, е д-р Чомаков, но той не е бил еничарин ...
Давам ти жокер - единственият българин, издигнал се не до велик везир, а до човек, който може да му съперничи, е д-р Чомаков, но той не е бил еничарин ...
donald_cook написа:Soulen написа:Точно! Робство става за художествената литература. Владичество е точния научен термин.
Художествената литература и историята се допълват! Който отрича робството или е много тъп или платена американо-турска подлога!
Александров, защо Брюксел и Тел Авив вече отпаднаха от опорните ти точки ??

A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
-
1982 написа:donald_cook написа:Soulen написа:Точно! Робство става за художествената литература. Владичество е точния научен термин.
Художествената литература и историята се допълват! Който отрича робството или е много тъп или платена американо-турска подлога!
Александров, защо Брюксел и Тел Авив вече отпаднаха от опорните ти точки ??
ЕС са подлоги на САЩ , а САЩ са дирижирани от Израел!Факт!
- Странджата
- Контакти:
Днес надминах себе си. Не знам как ще заспя от срам 

Е Израел, ако владееха САщ, толкова ли не могат да си вземат някоя по-хубава територийка, а стоят в тая пустиня. Ако бяха такива шефчета можеха да избият арабите в околността, току виж извършили добро дело 

Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!