Мнениеот Tatone » 07 мар 2016 09:41
Снощи реших да убия времето и изгледах ретроспекцията за сезон 91-92 на Leeds United. Великите моменти на футболната игра. Това е сезонът преди Man U да седне на трона за следващите 25 години. Час и нещо е цялото филмче. Изгледах го и се изпълних с положителни чувства. Един отбор направи така, че да даде на своите привърженици радостта която заслужават. Велики моменти. Напрежение и накрая велико щастие. Мач след, мач. Гол след гол. Велико.
Малко след като изгледах филма за Leeds U, реших да си припомня някой стари мачове. Въпреки че съм тъмно син Левскар първото което си пуснах беше Nottingham Forest - ЦСКА и ЦСКА - Liverpool. Двата най-велики мача след този на Парк де Пренс в моят кратък живот. Няма такава радост. Няма такова щастие. Може би гола на Лечков във вратата на Illgner ме заведе там, на също място, където хората не докосват земята когато вървят. Колко далече беше това щастие във времето. Минаха повече от 30 години от великите победи на ЦСКА и повече от 20 години от онова неестествено четвърто място, което българският отбор по футбол спечели на Мондиала.
Минута след минута прелиствах спомените си, подпомогнати от клпчетата в мрежата. Изгледах репортажи на всички победи на Левски над ЦСКА от 91-ра до 2012 ( има колекция от 6 филмчета в YT за което съм безкрайно благодарен ). Тези клипчета обаче, освен че катализираха завръщането на прекрасните спомени от онова време, направиха и нещо лошо. Те ми показаха колко далече е Левски днес от Левски тогава. Левски на 80-те и 90-те беше гигантски отбор. Левски от първата декада на новият век беше прекрасен. Левски сега е ужасен, мизерен, слаб. Много, много слаб. Футболът си е отишъл от Герена, някъде там по-същото време когато един човек е пристигнал. Всъщност гледайки головете ни срещу ЦСКА забелязах нещо на което досега по-една или друга причина не съм обръщал внимание. Головете от 80-те и 90-те години са някак по-хубави, по-футболни, по-красиво изработени от тези на момчето....
Доста време чакам и вече ми омръзна. Омръзна ми моят отбор да не играе красив футбол. Омръзна ми моят отбор да пада грозно и да печели с късмет. Омръзна ми всеки път да има извинения без дори хората отговорни за грешките да се засрамят. Омръзна ми Левски да е средняшки отбор. Аз съм отраснал със велик син отбор и за мен е твърде неприятно това което става днес. Няма футбол. Гонзо изгони футбола от Подуене. Лошото е че той си седи, кара се на всички и въобще не му минава през ума да си тръгне. Май, май той е толкова тъп, че не може да види за че през годините в който той ръководи Левски, отборът е нечовешки слаб. Много слабо г-н Иванов. Много слабо. Моля ви, ако се наричате Левскар и милеете за отбора, моля ви, ВЪРВЕТЕ СИ! Стига толкова гонзовизъм на Герена. Нека футболът се завърне там, където му е мястото. Наско Сираков е по-добър от вас г-н Иванов. По-добър футболист, по-добър ръководител. Вероятно всеки ще е по-добър ръководител от вас. Дайте път на другите, на можещите защото очевидно вие не можете.
Може би децата няма да ме разберат. Може би те си обичат ръгащото се с лакти добиче което играеше футбол толкова грозно, колкото и ръководи отбора. Може би това което им казвам за тях е просто обида към велик Левскар. Деца. Влезте в YT и прегледайте онези клипчета за който ви написах по-горе. После си пуснете избран мач от последните 3-4 години на Левски и сравнете.... Няма място за сравнение. Никога Левски не е бил толкова слаб отбор. Никога в Левски не са играли толкова слаби играчи колкото тези доведени от Гонзо. За съжаление това е тъжната истина и докато Гонзо е на кормилото нищо добро не чака любимият ми отбор.
Гонзо ВЪРВИ СИ!
САМО ЛЕВСКИ!
Последна промяна от
Tatone на 07 мар 2016 09:45, променено общо 1 път.