CTAHKO написа:alchemist написа:Опциите са фантастичен продукт. Можеш да ги ползваш и ако основната ти търговия е с акции или с фючърси, малко по-трудно е с форекс. Чрез тях можеш да си дадеш предимство, когато купуваш или продаваш акции т.е. да си подобриш покупната цена или продажната цена. Можеш да си хеджираш позицията чрез тях и т.н Както и при всички други продукти обаче, психологията е ... вероятно номер едно. Основно страх и алчност. Почти всяко действие се гради на тези две емоции. Колкото по беземоционално действаш толкова по-добре! Пазара не го интересува дали искаш още малко повече да изкараш или дали се страхуваш. Той е такъв какъвто е. От тук нататък си ти.
VSA е интересна теория, също както Вълните на Елиът, но за мен и двете са приложими само понякога. Според мен по-важно е и силно подценявано е т.нар "size matter!" . От всички фалити, по-голямата част са се случили поради неправилна работа с размера на позициите и сметката като цяло. Ако добавим към това и голата неподплатена надежда породена от алчността, то тогава картинката става цветна ...
Nevils88 - благодаря за пожеланията! И аз ти желая много успехи в областа и не само в нея. И не съм толкоз напред в материалаДа разбирам това - онова, но има още много какво да уча!!!
Алхимик, за форекса и опциите не съм много съгласен. Дори си има стратегии, чрез следене на опционните нива. При това доста успешни. В крайна сметка, валутната търговия се състои от ордери и те определят посоката на движение на даден инструмент. Дали ще са чрез опции или директно на спот пазара, едва ли има някакво значение. Но е факт, че големите пари са при опциите. В този ред на мисли, това може да ти предостави чудесна възможност да се възползуваш от големите пари, покрай тях и ти да щипнеш малко от баницатаЕто тук съм намерил един полезен сайт, който ежедневно предоставя опционните нива и обемите. В общи линии, където има големи обеми, цената се влачи в тази посока
Може да се види и датата около която трябва да стигне нивата
![]()
http://www.forexpf.ru/news/2016/03/03/b ... odnya.html
П.П. Така като гледам, еврото го гласят за 1.10 - 1.11 до наалото на Март, спрямо долараДа видим дали ще го постигнат
![]()
П.П. 2. Ако някой разполага и с други линкове за сайтове, чрез които могат да се следят опциите и нивата, да дава
Станко, твърде възможно е да не съм прав относно валутните опции. Преди доста години избягах от форекса и сега той е нещо като мръсна дума за мен и признавам , че съм много негативно настроен към всичко включващо форекс. Дали обаче не е време да го погледна пак ? Мерси за линка!
Сега проверих опциите върху 6Е (фючърсите върху EUR/USD) - доста ликвидни са, интересно. И без това ми е време да разширя продуктите които търгувам. Благодаря , че ми обърна внимание!