Какво помните от земетресението на 4-ти март 1977 година?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
damyanov1963

Какво помните от земетресението на 4-ти март 1977 година?

Мнениеот damyanov1963 » 04 мар 2016 11:04

Аз лично, до тогава за земетресение само бях чувал. И изведнъж видях и усетих такова от 7-ма степен! Помня как холът ни от правоъгълник ставаше на ромб, плющенето на тапетите в ъглите, като че ли стените всеки момент ще се отделят една от друга и таванът ще се сгромоляса отгоре, помня паническото бягство на съседите по стълбите с женските и детските писъци.
Няма да забравя и зловещият грохот, който се чуваше без да може да се определи откъде идва.
Но това не беше нищо. На другия ден научихме за трагедията в Свищов със съборения блок и стотиците жертви...
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
veselinsk
Контакти:

Re: Какво помните от 4-и март 77-ма?

Мнениеот veselinsk » 04 мар 2016 11:15

Другарю пенсионер, тук едва ли ще намерите повече от 1-2ма със спомени от тази дата. Виж, в клуба на пенсионера в твоя квартал може да се получи дискусия по темата. 8-)
Изображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 04 мар 2016 11:21

veselinsk написа:Другарю пенсионер, тук едва ли ще намерите повече от 1-2ма със спомени от тази дата. Виж, в клуба на пенсионера в твоя квартал може да се получи дискусия по темата. 8-)

Е, че ти си нямаш тоалетна във вас и се изхождаш само във форума, за да ти олекне, аз какво съм виновен :?:
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 04 мар 2016 11:24

Аз бях дете и ми беше интересно. За съжаление истинският екшън продължи няколко секунди само, най-много половин минута да е било, плюс още около минута подгряващи контракции. Дядо ми даже не се събуди и после се сърдеше, че сме го оставили да го проспи и да му падне, евентуално, къщата на главата.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

naskov
Контакти:

Мнениеот naskov » 04 мар 2016 11:30

damyanov1963 написа:
veselinsk написа:Другарю пенсионер, тук едва ли ще намерите повече от 1-2ма със спомени от тази дата. Виж, в клуба на пенсионера в твоя квартал може да се получи дискусия по темата. 8-)

Е, че ти си нямаш тоалетна във вас и се изхождаш само във форума, за да ти олекне, аз какво съм виновен :?:

Дамянов,не се връзвай на веселинск,то явно е неотделено сукалче и не знае за кво иде реч,ама дано не идва на главата му такова нещо - не го желая на никого....

Потребителски аватар
veselinsk
Контакти:

Мнениеот veselinsk » 04 мар 2016 11:31

damyanov1963 написа:

Нещо си се объркал, дЕдо :lol: Ти си този, който живее в този форум, не аз 8-) Излиза,че се оплакваш,че ти акам в къщата ли ? :o
Изображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 04 мар 2016 11:43

veselinsk написа:
damyanov1963 написа:

Нещо си се объркал, дЕдо :lol: Ти си този, който живее в този форум, не аз 8-) Излиза,че се оплакваш,че ти акам в къщата ли ? :o

Ами тогава да ти кажа, че на твоите години не киснех по форумите, като тебе, а ходех с компании по заведения и купони.
Так че замисли се. Годините минават и живота си тече...
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: veselinsk

Мнениеот Странджата » 04 мар 2016 11:44

Дано Господ да е милостив към тебе и да ти даде възможност да станеш пенсионер. Макар че се съмнявам, че като дядо ще помниш 4 март 2016 година, както Александров помни един друг 4 март.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 04 мар 2016 11:56

Веселинчо, майна, относно думата „пенсионер”, която ти очевидно считаш за обидна: Пенсионерите са хора, които вече са дали своя принос към обществото и сега са в пълното си право да почиват, така както намерят за добре. За съжаление, обществото не се отнася с необходимото уважение и признание към техния труд, видно от жалките пенсии, или от писанията на малоумници като теб. За сметка на това, понастоящем в България има около 300 хиляди млади хора до 30-годишна възраст, които нито учат, нито работят, а живеят на гърба на обществото... :o
Иначе, имам две новини за теб: едната е лоша, другата – хубава. Лошата новина е, че такива като Дамянов и като мен няма да станат като теб. Ти ще станеш като нас и след време някой пикльо (какъвто си ти сега) в някакъв друг форум ще ти се подиграва за възрастта. Хубавата новина е, че дядо Боже може да те прибере рано-рано при себе си. Ще си останеш млад и красив в спомените на твоите близки, а пък и обществото (имайки предвид доста ограничения ти умствен потенциал) няма да страда кой знае колко за загубата... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
james
Контакти:

Re: Какво помните от земетресението на 4-ти март 1977 година

Мнениеот james » 04 мар 2016 12:33

За мене най-големия стрес беше да видя бельото на всички комшии от блока. Нищо толкова ужасно не съм виждал от тогава.

Върни се в “Свободна зона”