Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти орди лазят ...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти орди лазят ...

Мнениеот CTAHKO » 01 мар 2016 17:17

1982 написа:КашУ, стига си ме наричал заек, виж че го махнах, исках просто да свалям Симона Изображение , ама не ми върза и го разкарах шибания заек.

Вече мразя зайците, кур за зайците. Изображение

Te и свалките ви същите като патриотизмът 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 01 мар 2016 17:18

Кашчей написа:
Много удобно ми пропусна въпроса относно войните, водени от Западна Европа с Турция, след битката при Виена :lol: Защо нямаше поне една, която да ни освободи?

Нищо не съм пропуснал. Кой прави първия опит да освободи българските земи?
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 01 мар 2016 17:33

Едни и същи простотии ..... "соросоиди", "рубладжии" ... и т.н.
Как не ви писна :?:
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Кашчей

Мнениеот Странджата » 01 мар 2016 17:48

Бърка ги същата тази Русия, защото тя вече си е била сложила подписа под едно споразумение, което нарушава - в познатия стил - международните отношения ( не е само Русия, която нарушава договори).
Но аз не разбирам тезите ви. Моята я декларирам - този път по-кратко - това, че интересите на царска Русия съвпадат с върха на национално-освободителните ни борби или пък че те са добре използвани от Русия за нейните стратегически цели, не е основание да я припозная за освободителка. Освободителите за мене - вече писах, са тези, които са паднали за свободата на родината си България - борци, четници, въстаници, априлци, опълченци.
Това не изключва признателността към тези, които, паднали на наша земя за руския император, прогониха нашите потисници. Но те не са ни освободителите - освободителите ни са тези, които за десетина години от окупирана територия превърнаха България в силна и свободна държава, обединила другата си половина и победила враговете си във война, в която е била сама. За това нямам комплекси, че са ме освобождавали, а се гордея с народа си, но не и с по-сетнешната му политическа класа и продажна интелигентция, която го докара до затъпение. Защото не те са гинели по окопите и не техните жени са раждали войници, докато са орали нивите вместо мъжете си.
И не напразно правя аналогия с онова, което Пондев нарече детството на един народ и с тоталното разочарованиие от неговата зрялост от една страна, и днешната ни действителност и носталгията по Тошово време от друга. И между другото и затова съм резервиран към "робството", защото по онова време, както писах, т.н. поробители са повече нерязаните читаци по израза на Хаджийски, колкото рязаните, но все пак се е намерил кой да тегли ножа на Емексиз Пехливан, а сега вече четвърт век няма кой да се опълчи на такива като тези, които пребиха семейството край София или пък момчето във Враца.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 мар 2016 17:56

River Plate написа:А това, че руската имперска доктрина (от времето на Петър) включва пристанище на топло море, не го разбраха само родните русофилчета ;)

Имперската доктрина на Русия се оформя след края на Великата северна война, когато Русия се насочва към Средна Азия, Персийския поход и идеите за търговски път от Индия.
Факт е, че Азовските походи са водени от нуждата от топли води, но в последствие Русия подписва 30 годишен мир с Османската Империя и се насочва на Север, което рязко променя идеите й.
Нуждата от незамръзващо пристанище е по-скоро икономическа, отколкото имперска.
Последна промяна от HoUs4oOL на 01 мар 2016 19:21, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 01 мар 2016 18:08

HoUs4oOL написа: Виж сега, сами можеш да кажеш, че са се освободили сърби, гърци и черногорци, специално сърбите тръгват на война срещу Османската Империя сами, без одобрението на Русия и Австро-Унгария., гърците сами натискат Османската Империя до там, че да вика на помощ египетския си васал, после вече влиза Русия официално.
В Плевен Руската Империя влиза много несериозно, разчитайки на моралния упадък на османците, а и изобщо Руската Империя влиза в България без казаци, без елитни части, поне в началото.
Другите народи са част от Руската Империя, виж как се наричат Руските Императори.
България не плаща Освобождението, а разноските за временното Руско управление, което е фиксирано в Берлинския договор.

Кои други народи са част от Руската империя и защо са част от тази империя? Присъедини ли са се както в ЕС или? И значи не можем да сме благодарни на Румъния например така ли? Само на една страна която използва и други народа за целта си, понеже е много велика и силна. После си получава парички и си слага нейни хора да управляват тук в неин интерес. Същото каквото направиха и САЩ в Ирак, ама на едното русофилите му викате терор и колонизация а другото освобождение, въпреки че нещата са като две капки вода в много отношение.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 мар 2016 18:35

Player написа:Кои други народи са част от Руската империя и защо са част от тази империя? Присъедини ли са се както в ЕС или? И значи не можем да сме благодарни на Румъния например така ли? Само на една страна която използва и други народа за целта си, понеже е много велика и силна. После си получава парички и си слага нейни хора да управляват тук в неин интерес. Същото каквото направиха и САЩ в Ирак, ама на едното русофилите му викате терор и колонизация а другото освобождение, въпреки че нещата са като две капки вода в много отношение.

Бъди благодарен, на който искаш, аз ти казвам как стоят нещата и защо Руската Империя е с водеща роля в конфликта.
Казах ти и за какво Русия получава пари, детските разсъждения и сравнения на 17-18-19 век (Новото време*)със събития случили се през 21 век си ги коментирай с някой друг.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 01 мар 2016 18:57

HoUs4oOL написа:
Player написа:Кои други народи са част от Руската империя и защо са част от тази империя? Присъедини ли са се както в ЕС или? И значи не можем да сме благодарни на Румъния например така ли? Само на една страна която използва и други народа за целта си, понеже е много велика и силна. После си получава парички и си слага нейни хора да управляват тук в неин интерес. Същото каквото направиха и САЩ в Ирак, ама на едното русофилите му викате терор и колонизация а другото освобождение, въпреки че нещата са като две капки вода в много отношение.

Бъди благодарен, на който искаш, аз ти казвам как стоят нещата и защо Руската Империя е с водеща роля в конфликта.
Казах ти и за какво Русия получава пари, детските разсъждения и сравнения на 17-18-19 век (Новото време*)със събития случили се през 21 век си ги коментирай с някой друг.

България винаги сама се е оправяла. И от турците сама щеше да се отърве. И само благодарение на българският народ я има България. Всъщност не знам някои народ да го има благодарение на друг, но знам че само едни същества наречени русофили твърдят, че имало такова нещо. Така че няма за какво да съм благодарен на някакви наемници, които за няколко десетилетия унищожиха българското в много български родове, които и турците за 5 века не можаха, след като ги подариха на съседите ни, а на други им измислиха държава и бяха асимилирани. Няма по пагубно нещо от стъпване на руския крак тук. Всякакви са минава ли оттук, но такова унищожително като руснака за България няма. Това може да им се признае на руснаците, които май точно като турците си добавят народи към империята. Като две капки вода и със САЩ и с турците са.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 мар 2016 18:59

1palq4o1 написа:И още един въпрос към Дипломата-защо поробителите се наричат Османци и какви са всъщност?

Благодаря предварително и на двамата за отговорите!

Заради считания за неин основател - Осман 1-ви. Поробителите са били много и различни арабски племена, като бащата на Осман е бил предводител на туркмени.

А сегашните турци са абсолютен миш-маш, ако питаш мен, и едва ли имат много общи гени помежду си.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 мар 2016 19:14

Player написа:България винаги сама се е оправяла. И от турците сама щеше да се отърве. И само благодарение на българският народ я има България.

Не знам как точно се е оправяла сама, но както и да е и при края на Византийското владичество, България е в съюз със Стефан Неманя, и при борбата с Османската Империя пак не е сама, съединението в интерес на истината се явява като единствения акт, в който България се справя сама, говорейки за най-новата история, разбира се.
Това за турците е безкрайно относително, в интерес на истината, ако хора като Бакунин, Чернишевски, Добролюбов, Херцен и много други се бяха появили 10-15 години по-рано и народничеството се беше зародило с 20 години по-рано, а не средата на 1860 година, изобщо не се знаеше дали Русия щеше да тръгне на война, не знам дали България щеше да вдигне армия, с която да се освободи сама или Австро-Унгария щеше да заеме мястото на Русия.

Върни се в “Свободна зона”