Убийците на iPhone

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Re: Убийците на iPhone

Мнениеот 1palq4o1 » 28 фев 2016 19:35

Blue1914 написа:Аз лично съм с Андроид. За мен да си купиш Андроид за 1300 лева или Айфон за 1500 е АБСОЛЮТНО ЕДНАКВО дебилно ;)

А тия висок клас андроиди са убийци само ако си сменяш телефона на година- година и половина. ;)

Ако сравниш обаче как работи един айфон на 3+ години и един висок клас андроид на толкова... Стига андроидът изобщо да тръгне, разбира се :mrgreen: Да не говорим, че айфоните не отстъпват по производителност на новите 8530 ядрени андроиди, които хабят 1.5 рам на стендбай. ;)

Не съм съгласен-ползвам SONY Z3 и IPHONE 6ца :| :| Трябва да ви кажа, че Сонито е по-напред в доста неща от ябълката...
Това обаче е спор без начало и край-аз предпочитам Андроида по ред причини, имам приятели, обаче които не могат да си представят дори да пипнат телефон различен от IPHONE :!:
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 28 фев 2016 19:51

Ами значи имаш Сонито от година и нещо :) Сравни двата след поне година и половина ;) Единият ще най-вероятно ще струва 500, а другият 50 лева :)

Любопитно ми е с какво според Сонито "бие" епъла. :)

Мой близък се беше зарибил да си купува телефон с хубава камера. Поне по ревютата шесицата мачкаше зетката. Ама не му се отделиха чак толкова пари от сърцето. Сега е със малката зет петица и не е особено доволен от снимките. Ес шестицата в това отношение МАЧКА. Ама той пък му беше големичък... Няма пълно щастие :lol:

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 28 фев 2016 20:43

River Plate написа:[offtopic]
forever bluet написа:
River Plate написа:Всека година "убийци на айфон" и всека година Apple чупи собствените си рекорди по продажби. Жълтурите освен да копират Iphone, друго не могат ;)

Сериозно си се объркал. Самсунг от години държат най-голям пазарен дял. Айфон са доста зад тях. Просто чети.
[/offtopic]

Да като имат модели от 30$ до 800$ ;) Iphone до скоро имаше само 1 модел в портфолиото си :idea:
Най-добра OS, най-добър дизайн, страхотна камера, компания променила света и довела го до това което е в момента ;)

Вие си хейтете Apple и тайничко събирайте пари за Iphone и Ipad :twisted:

Поредният заблуден. Ябълката не е измислила, още по-малко изобретила нещо революционно, което да промени света. Силата на Епъл е в брандинга и маркетинга. Вземат вече съществуващи технологии, слагат им една красива обвивка и я продават на безбожна цена, а американците водени от своя патриотизъм купуват на поразия(все пак в Америка цените са далеч по-евтини на продуктите им в сравнение с България, а откъм покупателна сила няма какво да се говори). Дори фактът, че милиони по света(като теб) мислят, че те са ИЗМИСЛИЛИ нещо говори отлично за техния маркетинг. Затова ще пия един iRian.

нужно е да напишеш в гуглето did apple invent anything
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 28 фев 2016 20:57

Red_Pride написа:Обаче и Самсунг яко се изхитриха и надуха цените като Айфон.Даже и уж бюджетните им модели са една шапка пари(А серията).Ако помните когато излезнаха S4 и S5 цените се въртяха някъде около 1000 лв :?

Не са се изхитрили, а това им беше стратегията преди години като тръгнаха да борят Нокиа и Сони от първите места. Телефоните и телевизорите не са основния бизнес на Самсунг и затова в началото тръгнаха като продаваха под себестойност( на загуба). От другите им доходоносни бизнеси(тежко машиностроене; корабпстроене; астронавтика и т.н.) си спонсорираха марктинговите кампании и наложиха марката на пазара. Корееца уволняваше всеки шеф на представителство по света, ако Самсунг не бяха на първо място в тази страна. И след като наложиха марката и хората взеха да купуват тази марка, лека полека взеха да вдигат цените......нормална търговска прктика на хранителните вериги ппри навлизане на нов пазар. Просто за разлика от Нокиа, Сони и др. марки, имаха сериозен ресурс зад гърба си. Отделно Самсунг са иконата на ЮКорея(след като допреди азиатската финансова криза от 1997 г са били 4-ти след Хюндай, Даеу и ЛГ) с голямо финансиране от държавата. Не може да им се отрече и няко иновативни идейки....
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 28 фев 2016 22:42

bobo_13 написа:
River Plate написа:[offtopic]
forever bluet написа:
River Plate написа:Всека година "убийци на айфон" и всека година Apple чупи собствените си рекорди по продажби. Жълтурите освен да копират Iphone, друго не могат ;)

Сериозно си се объркал. Самсунг от години държат най-голям пазарен дял. Айфон са доста зад тях. Просто чети.
[/offtopic]

Да като имат модели от 30$ до 800$ ;) Iphone до скоро имаше само 1 модел в портфолиото си :idea:
Най-добра OS, най-добър дизайн, страхотна камера, компания променила света и довела го до това което е в момента ;)

Вие си хейтете Apple и тайничко събирайте пари за Iphone и Ipad :twisted:

Поредният заблуден. Ябълката не е измислила, още по-малко изобретила нещо революционно, което да промени света. Силата на Епъл е в брандинга и маркетинга. Вземат вече съществуващи технологии, слагат им една красива обвивка и я продават на безбожна цена, а американците водени от своя патриотизъм купуват на поразия(все пак в Америка цените са далеч по-евтини на продуктите им в сравнение с България, а откъм покупателна сила няма какво да се говори). Дори фактът, че милиони по света(като теб) мислят, че те са ИЗМИСЛИЛИ нещо говори отлично за техния маркетинг. Затова ще пия един iRian.

нужно е да напишеш в гуглето did apple invent anything

Абсолютни факти си изложил, колега. Оставям на умниците, които плащат 10 пъти производствената цена на айфоня, да се замислят какви балъци са всъщност. :mrgreen:

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 29 фев 2016 00:30

diplomat написа: Абсолютни факти си изложил, колега. Оставям на умниците, които плащат 10 пъти производствената цена на айфоня, да се замислят какви балъци са всъщност. :mrgreen:

Чак 10 пъти не може да бъде. Ще кажеш още малко, че ще бие наркотиците чиста печалба. Nike и Adidas се продават у нас някъде към 45-50 %марж. Едва ли смартфоните на най-големите брандове ще минат този процент. Иначе нека шараните на маркетинга и комплексите си плащат за временната илюзия, че имат нещо уникално и недостижимо. С едно престижио миналата година неволно направих за смях няколко от зарибените по най-новите самсунги. Не знам какви ес-ки бяха но псуваха ги доста като гледаха как престижио за няма и 400 лв си работи без да забива и да прави проблеми. Само не знам защо ги спряха тези смартфони.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 29 фев 2016 00:38

Player написа:
diplomat написа: Абсолютни факти си изложил, колега. Оставям на умниците, които плащат 10 пъти производствената цена на айфоня, да се замислят какви балъци са всъщност. :mrgreen:

Чак 10 пъти не може да бъде. Ще кажеш още малко, че ще бие наркотиците чиста печалба. Nike и Adidas се продават у нас някъде към 45-50 %марж. Едва ли смартфоните на най-големите брандове ще минат този процент. Иначе нека шараните на маркетинга и комплексите си плащат за временната илюзия, че имат нещо уникално и недостижимо. С едно престижио миналата година неволно направих за смях няколко от зарибените по най-новите самсунги. Не знам какви ес-ки бяха но псуваха ги доста като гледаха как престижио за няма и 400 лв си работи без да забива и да прави проблеми. Само не знам защо ги спряха тези смартфони.

В САЩ - може, както разясни и колегата, който цитирах. Тука обаче печалбите са безбожни - да не говорим как те цакат операторите с измислените си планове, "специално" за Айфони.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 29 фев 2016 00:49

Blue1914 написа:Ами значи имаш Сонито от година и нещо :) Сравни двата след поне година и половина ;) Единият ще най-вероятно ще струва 500, а другият 50 лева :)

Любопитно ми е с какво според Сонито "бие" епъла. :)

Мой близък се беше зарибил да си купува телефон с хубава камера. Поне по ревютата шесицата мачкаше зетката. Ама не му се отделиха чак толкова пари от сърцето. Сега е със малката зет петица и не е особено доволен от снимките. Ес шестицата в това отношение МАЧКА. Ама той пък му беше големичък... Няма пълно щастие :lol:

Разбираш ли каква глупост си написал ! Apple никога не са правили фотоапарати за разлика от Сони. Можеш сам да си отговориш кой от двата смартфона прави по-добри снимки ;) Да не споменавам , че Сони работят с Carl Zeiss Jena когато става въпрос на камери(във всичките им разновидности) и оптика за фотоапарати , камери и телефони.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

HOUSE
Контакти:

Мнениеот HOUSE » 29 фев 2016 02:00

ай фона и лев да струва доволен съм от андроида все пак може да се гледа телевизия а всичко останало е просто реклама
[img]http://store.picbg.net/pubpic/47/9F/8fb%20...%20aa479f.jpg][/img]

[img]http://store.picbg.net/pubpic/3C/89/642%20...%20033c89.jpg][/img]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 29 фев 2016 04:33

Политиката на Apple в САЩ е да имаш възможност да върнеш старият си телефон и да си вземеш новият с минимално доплащане и затова всички са винаги с новите модели телефони. Тази услуга е налична мисля, че и в Англия и може би в Китай по обясними причини. Самсунг мислят да правят същото, но като за началото само за Южна Корея и после да се прехвърлят и в САЩ и да видим дали ще успеят да плъзнат и по другите страни, а това ще е голям бонус.

Иначе камерата на S7 отново удря в земята всички останали като при предния модел, а и добре че върнаха опцията за добавяне на допълнителна памет, че в S6 нямаше този шанс и търпеше доста критика.

Върни се в “Свободна зона”