Арсенал - Барселона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Арсенал - Барселона

Мнениеот Red_Neck » 24 фев 2016 12:44

Боянчо, искаш ли заедно да направим една проста математика?
Барса не е платила за Меси трансферна сума, а е създала играча .... вярно плаща му доста, но и той изкарва доста за клуба (без да броим голове, успехи и т.н.).
Вие платихте 32 млн. паунда (около 40 млн Е) за Алекси Санчес и му плащате 11,25 млн Е годишно. Договорът му е за 4 години.
Т.е. Алекси ще ви струва 85 млн Е за периода 2014-2018.
Меси ще излезе около 125 млн Е за същия период.
Та колко е реалната разликата м/у двамата - около 10 млн Е на година! :o
На тази цена, ти кой от двамата предпочиташ? ;)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

stf
Контакти:

Мнениеот stf » 24 фев 2016 13:13

Друго което ми направи впечетление снощи как след втория гол , публиката на Арсенал започна се изнася и да празни стадиона, което според мен за мач от подобно ниво е меко казано несериозно.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 24 фев 2016 13:24

Red_Neck написа:Боянчо, искаш ли заедно да направим една проста математика?
Барса не е платила за Меси трансферна сума, а е създала играча .... вярно плаща му доста, но и той изкарва доста за клуба (без да броим голове, успехи и т.н.).
Вие платихте 32 млн. паунда (около 40 млн Е) за Алекси Санчес и му плащате 11,25 млн Е годишно. Договорът му е за 4 години.
Т.е. Алекси ще ви струва 85 млн Е за периода 2014-2018.
Меси ще излезе около 125 млн Е за същия период.
Та колко е реалната разликата м/у двамата - около 10 млн Е на година! :o
На тази цена, ти кой от двамата предпочиташ? ;)

След него кого създаде :?: Това имам предвид, щото Меси е почти на 29 вече ... Почнаха да си купуват играчите като всички останали богати отбори :| Меси взима над 2 пъти повече от Алексис, а в Арсенал има ограничение на парите, ние не сме на държавна издръжка :|
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 24 фев 2016 13:41

Много глупости изписахте в тази тема, чак оставам изненадан от къде тая злоба срещу Арсенал, отбор, който дълги години изплащаше стадион и е създал изключително много качествени футболисти, доста от които в дадени периоди от кариерата си играха и в Барселона. Освен това се избиват комплекси и върху Арсен Венгер, който е изключително възпитан и интелигентен човек. Да не говорим, че един от малкото мениджъри, които залагат на футбола, одебелявам и подчертавам - футбола; човек който дава възможност за изява на всеки футболист в състава и до последно вярва в тях, дори и те да се оказват недоразумения в последствие. Колко подобни треньори има в света?! Не са много...

А защо никой не коментира безумното поведение на примадоните от Барса? Алба, Алвеш и останалата част от дружинката принцес-бабаити? Щото доста лесно падат за нарушения, даже без да ги докоснеш, а иначе налитат на бой, като типични селски бабаити?! Защо на никой не му направи впечатление, че съдийството, макар и на ниво, по никакъв начин не може да се сръвнява с това в Англия? Че тоя отбор на Барса, ако играе смао един мач в ЕПЛ, ще бъде облян с картони за симулация и много бързо ще изгуби "блясъка си", който блясък впрочем идва повече от медиите, от колкото от футболното естество на отбора? Коментирайте това и кажете - доволни ли сте от подобни мачове и подобна игра на "любимия" ви отбор?! Щото ако в някой момент някога Арсенал се превърне в цирковата трупа, която е в момента Барселона, аз ще съм първия, който ще се разграничи от подобно представяне, пък ако ще да трупа трофей след трофей...
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 24 фев 2016 13:57

Така им свирят в Испания и са свикнали :roll: Гостуват ли един мач на УБА на Тони Пюлис и мисля, че биха усетили "магията на английския футбол" :lol: :lol: Да, Барса са класни, но е истина, че симулацийките и циганиите са им в повече ...

Потребителски аватар
CPuyol
Контакти:

Мнениеот CPuyol » 24 фев 2016 14:00

boabbb написа:След него кого създаде :?: Това имам предвид, щото Меси е почти на 29 вече ... Почнаха да си купуват играчите като всички останали богати отбори :| Меси взима над 2 пъти повече от Алексис, а в Арсенал има ограничение на парите, ние не сме на държавна издръжка :|

Да видим...
Бускетс? Един от най-добрите опорни халфове в света. Вярно, има ужасният навик да симулира и да преиграва, но това не променя класата му като опорен халф.
Серхи Роберто. Невероятен е, универсален играч, който играе на един куп позиции, но е най-силен в халфовата линия. Специалистите говорят, че има потенциала да се превърне в новият Шави, а дали ще стане само времето ще покаже.
Марк Бартра. Много силен защитник, уви силно недооценен от Луйс Енрике. Лучо предпочита да дава шансове за изява на онова дърво Томас Вермаален, отколкото на Марк и няма да се изненадам, ако след края на сезона Бартра му писне да търка скамейката и напусне. Трябва му да натрупа малко повече физическа сила, за да може да влиза по-здраво в единоборствата и като нищо от него ще излезе новият Пуйол.
Рафа Алкантара. Уви точно като по-големият си брат е преследван от много контузии, които пречат да покаже целият си потенциал. Но все още е млад и има шанс да се развие и докаже, ако успее да преодолее здравословните си проблеми, че да не бъде толкова стъклен.

Има и още няколко, които излязоха от школата, но поради една или друга причина започнаха кариерите си в други отбори, но на по-късен етап се върнаха в отбора. Визирам Пике и Алба.

Отделно колко играча излезли от школата, играли за първият отбор сега са водещи футболисти за други топ отбори? Тиаго Алкантара в Байерн. Педро в Челси. Фабрегас (там е малко по-особен случай, защото първо игра за Арсенал, после за Барса, но в крайна сметка е продукт на Ла Масия) в Челси. Нолито в Селта (ок, тия не са топ отбор, но Нолито е много добър). Джонатан дос Сантос във Виляреал. Брат му Джовани дос Сантос до миналият сезон също във Виляреал, сега не го знам къде е, а ме мързи да проверя в гугъл. Мартин Монтоя в Интер. Аз лично много се ядосвах, като го продадоха, а взеха Илеиш Видал от Севиля, предвид, че Видал с нищо не е по-добър от Монтоя, но на младока му писна да е резерва на Дани Алвеш, искаше да играе редовно и напусна. Андреу Фонтас друг защитник излязъл от школата, лично според мен Фонтас е по-добър от Бартра и Монтоя, но той влезе в конфликт с треньора (онова недоразумение Тата Мартино) и бе продаден, играе в Селта и им е най-стабилният защитник. Когато Селта разбиха Барса с 4:0 на свой терен в Примера заслугата за този успех беше на Нолито, Фонтас и на вратаря на галисийците.

Та какво казваше? Барса не създавала нови играчи? Доооооооообре :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 24 фев 2016 14:07

Първият е титуляр, а от другите - Серхи и Рафиня хващат ръка от дъжд на вятър ... Другите са ресто по чужди отбори. Не се налагат млади играчи в отбора. На Мунир му сложиха клауза и го забиха пейка ... Жерар Деулфеу е друг напуснал :|

Потребителски аватар
CPuyol
Контакти:

Мнениеот CPuyol » 24 фев 2016 14:17

crap написа: Коментирайте това и кажете - доволни ли сте от подобни мачове и подобна игра на "любимия" ви отбор?! Щото ако в някой момент някога Арсенал се превърне в цирковата трупа, която е в момента Барселона, аз ще съм първия, който ще се разграничи от подобно представяне, пък ако ще да трупа трофей след трофей...

Снощи и аз се канех да ви питам същото: А вие доволни ли сте от начина, по който играха вашите снощи - с 8 човека наредени в защита, точно ала Жозе Моуриньо и любимият му паркиран автобус? Това ли е стила, с който обичайно играете? Стила, който кара толкова много хора да симпатизират на Арсенал? Стила, който ви отличава от всеки друг типичен английски отбор? Стила, благодарение на който сте в борбата за титлата? Стила с който разбихте Лестър? А? Така ли играете по принцип с паркираният автобус или играете един техничен, бърз, определено атакуващ футбол, който е истинска наслада за окото? Защо точно срещу Барса всеки път решавате да изневерите на стила си и се затваряте в глуха защита, вместо да пробвате да се надигравате с атакуващ футбол с Барса? Всеки знае, че най-слабата линия на каталунците е защитата и когато се упражнява по-масиран натиск над нея тя поддава и Барса допуска доста голове. Направихте същата грешка като Юве снощи срещу Байерн! Докато торинци играеха в глуха защита и само се пазеха да не допуснат гол - губеха с 0:2! В момента, в който Юве заигра техният футбол и натисна баварците и това даде резултат - вкараха 2 гола и изпуснаха няколко шанса за пълен обрат. Баварците имат същият проблем като Барса - много са силни напред, но защитата им не е нищо кой знае какво и ако я натиснеш поддава и точно вие това много добре го знаете, защото ги бихте с 2:0 в груповата фаза на стадиона си. И пре все това, въпреки, че всеки знае за проблемите в защита на Барса решихте снощи да паркирате автобуса и да дебнете на контри, вместо да се надигравате. Та хайде кажи ми - доволен ли си, че за пореден път мосюто се показа като страхливец срещу Барса и изневерява на стила ви, който той самият е създал и всъщност точно заради това нещо за пореден път ще отпаднете от нас, без шанс да видим дали реално не можете да ни победите, ако останете верни на себе си? ;)

Потребителски аватар
CPuyol
Контакти:

Мнениеот CPuyol » 24 фев 2016 14:27

boabbb написа:Първият е титуляр, а от другите - Серхи и Рафиня хващат ръка от дъжд на вятър ... Другите са ресто по чужди отбори. Не се налагат млади играчи в отбора. На Мунир му сложиха клауза и го забиха пейка ... Жерар Деулфеу е друг напуснал :|

Рафиня е вечно контузен. Когато е здрав получава доволно много шансове за изява. А Серхи играе в над 75% от мачовете. В момента и той има контузия и само това е причината да не го видим снощи на терена. Лучо дава наистина много игрови минути на Роберто и ако провериш статистиката му за този сезон ще видиш, че определено не е със статут на твърда резерва. Та дори и сега, когато Арда вече може да играе за Барса, Роберто играе почти във всеки мач, стига да не е контузен или наказан.

Мунир е дърво и не става за Барса, не виждам защо изобщо го държат, вместо да го шитнат някъде. Тоя е същият като Боян Къркич. Сандро е много по-добър нападател от Мунир, но е в конфликт с Луйс Енрике и затова ще бъде продаден лятото. :(

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 24 фев 2016 14:40

crap написа: Арсенал, отбор, който дълги години изплащаше стадион и е създал изключително много качествени футболисти, доста от които в дадени периоди от кариерата си играха и в Барселона. ..

Колега, кажи един ..... само един ot "достат" (създаден от Арсенал и играл в Барселона) ... иначе си говорим празни приказки ;)
Аз се сещам точно за двама британци играли в Барса - Марк Хюз (МЮ) и Гари Линекер (Лестър) ....

boabbb написа:След него кого създаде :?: Това имам предвид, щото Меси е почти на 29 вече ... Почнаха да си купуват играчите като всички останали богати отбори :| Меси взима над 2 пъти повече от Алексис, а в Арсенал има ограничение на парите, ние не сме на държавна издръжка :|

Боянчо, кажи ни все пак с думи прости кой избираш, Меси за 125 млн Е или Алекси на цена 85 млн Е за 4 години .... конкретно, ако може :)
Последна промяна от Red_Neck на 24 фев 2016 14:54, променено общо 1 път.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Арсенал”