Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот dunavfc » 21 фев 2016 02:31

Thsmith написа:Къде съм казал какви са бежанците? Нормално е всички да идват щом има кой да ги посреща. Казвам, че са почнали да идват при руската интервенция, а не при американските инвазии и тяхно военно присъствие.

dunavfc написа:
Thsmith написа:Кое може да им е позитивното бре? Да не бушуват в Украйна, а във Варшава или Прага ли :lol: Как изобщо ще окажеш натиск на такъв режим и ще го държиш кротък? Все едно да даваш акъл на кувейт, че можели да поддържат по позитивни отношения със Саддам, но американските заплахи ги прецакали.
Кво за Шотландия? Към този момент е вярно, че мнозинството шотландци подкрепят ЕС. Това обаче не означа отцепване или отхвърляне на друга алтернатива.

Е, ти сериозно ли вярваш, че Русия ще нападне някога държава от ЕС !? Много ми е интересно, каква би била причина....
И не мога да разбера, защо не можеш да признаеш или не виждаш, че конфликта между ЕС и Русия е именно заради САЩ !? Преди случващото се в Украйна, какви бяха отношенията на Европа със "страшилището" Русия !?
Аз мога да ти гарантирам, можем да го обвържем с бас, ако искаш, че ако Великобритания напусне ЕС и се проведе нов референдум за отцепването на Шотландия от Великобритания, този път ще им се получи.

Ти преди 2-3 години вярваше ли, че ще нападне Украйна и ще открадне Крим и ще пробва да направи същото с цяла източна Украйна?
Аз гаранции от теб не желая. Аз смятам, че няма да се разпаднат независимо от всичко и ще бъдат запазени с всякакви средства, но ти си свободен да вярваш в каквото решиш.

--
Ае стига. Отивам да инсталирам. Можем да продължим след 2-3 часа : )

Защо слагаш под общ знаменател ЕС и Украйна, ей Богу не мога да разбера....Много ми е интересно, ако Украйна беше част от ЕС или НАТО дали някой щеше да ги нападне...Интересно, защо Русия не напада прибалтийските държави или България !? Въпросите ми са реторични, разбира се. Не ги напада, защото няма интерес от това, защото загубите за тях ще бъдат много повече от потенциалните ползи, които биха спечелили, ако воюват. Украйна е съвсем различна бира от ЕС. Играят го уж независими, лутат се между Западът и Русия, но нито са в НАТО, нито в ЕС, разбира се, че Русия може да си прави там, каквото поиска...

И въобще, толкова много задълбахме в демагогия, че чак се загуби смисъла на цялата дискусия ( сефте ).

От Великобритания стигнахме до поредният спор между САЩ и Русия.....

П.П : Лека вечер !
Последна промяна от dunavfc на 21 фев 2016 02:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 фев 2016 02:34

1982 написа:
fcb_bg написа:
1982 написа:
fcb_bg написа:Кои бушували/ Я кой подпали чергата около Европа от 91-ва насам? Щщщ, амерканче, тъй нема се разберем. ;)

Русия, пристрастно русначе.

Олигофренче, кат свърши еднополюсния свят през 91-ва, кой тръгна да си изпълнява плана за изместане на зони на влияние около Европа без да му пука какво ше се случи на европейците?

Олигофрен ще викаш на някой твой близък руски роднина, мръсен българофоб.

Махай се в лайняната ти Русия, като толкова ти пречи моята родина. ;)

твоята родина не мога да я разбера нежду Руминия и гърция ли се намира или 10 000 км по-нататък. Ай лека нощ, много се засягаш за тия шати да те ева. А уж го даваш че не ти дреме за тех.
Виж се къв си тъп бе, мъхъл. Питах кой запали света през 91-ва, ти ми викаш Русия/ И кво пали Русия по света таз година, озвен предпоследната ти гънка в облия мозък?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 фев 2016 02:35

Много ми е гадна клавиатурата вкъщи, затова излизат такива постове и ме мързи да редактирам. извиняяам се на засегнатите.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 21 фев 2016 02:36

Thsmith написа:Аз вълни от Иракчани и Афгани не съм видял при офанзивите на чичо сам. Да ме прощаваш, но някой друг води война в сирия и това случайно съвпада с тази бежанска вълна

Не си видял, защото иракчаните и особено християните бягаха масово в Сирия, при закусващия с бебета диктатор.
А и това, че ти не си видял не значи, че не ги е имало.

By 2008, the continuous violence that unfolded since US-led invasion of Iraq in 2003 has displaced a total of 4.7 million people: 2.7 millions are internally displaced persons (IDPs), and the remaining 2 millions have fled the country in search of refuge. Iraqis have become the third largest refugee population after the Afghans and the Palestinians. "That means that more than 15 per cent of Iraq's population has been displaced, one out of every six."[2] The majority of these 2 million refugees have found haven in Jordan and Syria, which have kept their borders open for those Iraqis who want to flee the country.

Надолу има таблица за европейските страни, 250 хиляди само във Великобритания, хич не е вълна да знаеш.

https://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_diaspora_in_Europe
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 21 фев 2016 02:37

Ей, вие двамата докога всеки спор ще го превръщате в псувни до девето коляно !? Абе спорите от години, за толкова време не се сближихте поне малко !? Поне някакво минимално уваженеи не спечелихте ли помежду си !? Аз като един неутрален зрител на вашите безкрайни спорове, мога категорично да заявя, че всеки един от вас поотделно е бил прав определени ситауции, спорове, теми и т.н. и обратното. Вие дето се казва сте общували заедно повече и на по разнообразни теми, отколкото вашите приятели и познати, така, че имайте малко уважение един към друг.

Никога единият няма да убеди другият в своето мнение и обратното, но това не означава, че трябва да се кълнете като врачани...

П.П: И един добронамерен съвет към 1982. Никога не съм толерирал и разбирал това да обиждаш някого заради неговият произход, религия, етнос и т.н.
Барса, може да се чувства руснак, може да обича Русия, но за разлика от много аспарухови българи, той поне е активен. Изразява гражданска позиция, има мнение по много въпроси. Докато нашите етнически братя ги боли гъза за нещата, които дискутираме тук всяка вечер.
Последна промяна от dunavfc на 21 фев 2016 02:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 фев 2016 02:38

По цял ден сереш тук руска пропаганда, не ми се прави на загрижен за България, не бих коментирал и грам тъпите САЩ, ако не ми ги навираше всеки Божи ден тук.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 21 фев 2016 03:09

Thsmith написа:http://www.foxnews.com/politics/elections/2016/primary-caucus-results/nevada

BREAKING NEWS: Fox News projects Hillary Clinton winning Nevada Democratic Caucuses; polls closing at 7PM ET in South Carolina GOP Primary

Мда, а при републиканците печели господин мейкамерикагрейтагейн. :lol:

No one has won both NH & SC primary without becoming the nominee. GO TRUMP, GO!!!!!!!!!!

Тръмпиньо избухва. :lol: :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 21 фев 2016 03:14

dunavfc написа:Барса, може да се чувства руснак, може да обича Русия, но за разлика от много аспарухови българи, той поне е активен. Изразява гражданска позиция, има мнение по много въпроси. Докато нашите етнически братя ги боли гъза за нещата, които дискутираме тук всяка вечер.

Абсолютно съм съгласен!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 фев 2016 07:59

1982 написа:По цял ден сереш тук руска пропаганда, не ми се прави на загрижен за България, не бих коментирал и грам тъпите САЩ, ако не ми ги навираше всеки Божи ден тук.

Ми кат хвърлим обратно $ пръстена в Малдуум и освободим Средната земя, ше спра да ги плюя тез орки.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 фев 2016 10:27

Thsmith написа:Къде съм казал какви са бежанците? Нормално е всички да идват щом има кой да ги посреща. Казвам, че са почнали да идват при руската интервенция, а не при американските инвазии и тяхно военно присъствие.

Изображение
Туй са афганците задържани вчера в Бургас. Те бягат от агресията на СССР, да знаеш...

Върни се в “Свободна зона”