Пет отбора от елита остават без стадиони

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

hydetoshi
Контакти:

Re: Пет отбора от елита остават без стадиони

Мнениеот hydetoshi » 20 фев 2016 14:16

dunavfc написа:Не знам, колко си бил запознат с нещата и какви източници имаш, но бил ли си поне на един домакински мач на отбора през последните 6 месеца !?
Ако беше щеше да разбереш, че просто сме най-добрият отбор в първенството и на това се дължи първото ни място. Нищо не се е опекло, нито някой ни бута тенденциозно, дори напротив. Предлагам ти да изгледаш репортаж от гостуването ни в Поморие и да видиш, какво се казва порязване и въпреки това победихме.
Загубата от ЦСКА е много болезнена, но си има своите причини. Аз не казвам, че ако влезем в елита ще бъдем фактор, но със сигурност и няма да бъдем боксова круша.

Аз си спомням преди 5 години,как Дунав щеше да влезе в А група,но се уплашиха пак заради пари и други работи, и дръпнаха ръчната в последните кръгове за да пуснат Калиакра и Несебър пред себе си. Мен това ме притеснява. Ти гледаш отбора бие и се радваш,обаче никой не знае как стоят нещата по-надълбоко. Това се отнася и за А група и за всички. Истината обикновено лъсва през месец юли,като дойдат евромачовете. Кой,как е играл,какви победи е взимал,какъв отбор е имал-тогава се разбира. Онзи ден слушах по Гонг нашите мили журналисти отсега засънували Левски в групите на Лига Европа. Пожелавам им го,но нека слезат малко на Земята.
Arsenal- a new era begins ! Again!...

Потребителски аватар
MAXIMUS
Контакти:

Мнениеот MAXIMUS » 20 фев 2016 15:48

Pragmatichen написа:
JohnnieWalker написа:
mozart написа:
КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Осветлението се слага бързо и не е много скъпо.Раковата организация да помисли за терените,трибуните и гостуващите клетки.Редно е държавата чрез закони,данъчни облекчения и прочие да подпомогне всички собственици на отбори.Повечето от президентите калкулират и не им се отделя инвестици в база,стадион,ДЮШ.

Колко бързо се слага осветлението? Нашето в Разград го правиха 4 месеца и не ме разбирай погрешно, пилоните ги вдигнаха за нула време, лампите също ги монтираха за 2 дена и още толкова за настройка. Забравяш бумащината, копане за кабели, захранвания, разрешителни, проекти. Ако бумащината е подготвена и всички разрешителни са на лице става бързо, но защо си мисля че клубовете не са почнали още. На лято отново ще се играят мачове при 40 градуса. Само като се сетя миналогодишното гостуване на Тича и ми прилошава. Относно цената мисля стигаше почти милион. Друг проблем е, че в България няма много фирми занимаващи се с тази дейност итова също може да е пречка за бързо изграждане. Фирмата от Горна Оряховица мисля постави нашето и на Лаута.

Мисля, че 400 000 са достатъчни за осветление. По спомен !

И на Локомотив Пловдив им отпуснаха 950 000 лв. за осветление. Значи цената за хубаво осветление отговарящо на изискванията за тв предавания и на УЕФА наистина е около милион лева.
Толкова години ТИМ не сложиха едно осветление на стадиона, Венци шута и той само миризливата му уста е голяма. Интересно ми е как Ботев ще се справи в тази ситуация !

Не е вярно, едно осветление, модерно, като хората, струва около и над милион лв.
Наскоро даваха интервю на Кирил Домусчиев и човекът обясни колко струва осветление на стадион, какво е нужно, колко струва изграждане и поддръжка на помощно игрище(тренировъчно) и когато журналиста му каза, че "Значи с около 5 млн бюджет всеки клуб би покрил изискванията?", той му отговори" Е как ще ги покрие, като само осветлението струва 1 млн и не се изгражда за ден-два, ами помощното игрище, ами другите разходи по клуба, ами заплати?", като в интервюто не ставаше дума за Лудогорец или друг конкретен клуб, просто говореха за това колко принципно пари са нужни за поддръжката на базово ниво на един проф. клуб в Бг.
После четох някъде, че и Иво Тонев беше обяснил, че качествено осветление е около 1 млн лв.
Значи истината е тази.

Потребителски аватар
MAXIMUS
Контакти:

Мнениеот MAXIMUS » 20 фев 2016 15:49

И на Локомотив Пловдив им отпуснаха 950 000 лв. за осветление. Значи цената за хубаво осветление отговарящо на изискванията за тв предавания и на УЕФА наистина е около милион лева.
Толкова години ТИМ не сложиха едно осветление на стадиона, Венци шута и той само миризливата му уста е голяма. Интересно ми е как Ботев ще се справи в тази ситуация !

Потребителски аватар
MAXIMUS
Контакти:

Мнениеот MAXIMUS » 20 фев 2016 15:56

dunavfc написа:Не знам, колко си бил запознат с нещата и какви източници имаш, но бил ли си поне на един домакински мач на отбора през последните 6 месеца !?
Ако беше щеше да разбереш, че просто сме най-добрият отбор в първенството и на това се дължи първото ни място. Нищо не се е опекло, нито някой ни бута тенденциозно, дори напротив. Предлагам ти да изгледаш репортаж от гостуването ни в Поморие и да видиш, какво се казва порязване и въпреки това победихме.
Загубата от ЦСКА е много болезнена, но си има своите причини. Аз не казвам, че ако влезем в елита ще бъдем фактор, но със сигурност и няма да бъдем боксова круша.

Причината да паднеш от ЦСКА е, че си паднал от ЦСКА ! Успех на Дунав и дано да ви гостуваме още следващия сезон на осветление !

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 20 фев 2016 18:06

MAXIMUS написа:И на Локомотив Пловдив им отпуснаха 950 000 лв. за осветление. Значи цената за хубаво осветление отговарящо на изискванията за тв предавания и на УЕФА наистина е около милион лева.

На Коматево на козирката може се сложат ламБи.Ти някога виждал ли си базата ни.Може и около игрището.Ние ще се справим,но ти не.

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 20 фев 2016 19:10

Изграждането на осветление изобщо не е толкова просто и лесно,а си трябват и доста пари.Да не говорим,че не това е основния проблем на повечето стадиони у нас.Гледам тук се подхвърлят някакви идеи за Плевен,Русе,Варна,Пазарджик,лошо няма.Но на стадионите там,а и не само на тях разбира се им трябват и нормални терени,нормални трибуни,място за журналисти,ложи,тоалетни,паркинги,нормални и достатъчно на брой входове и др. такива елементарни неща ,които нашите стадиони нямат.Едва след това трябва да се мисли и за финансово обезпечен отбор,който да играе на тези стадиони.Ами то като се тегли чертата ще излезе по едно 8-10 млн. лв на отбор или 100 млн. инвестиция в цялата ни Висша лига :? .За мен това са си празни приказки.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 20 фев 2016 19:26

damyanov1963 написа:
hydetoshi написа:Гледам във форума доста се говори за Дунав(Русе). Аз живея в Русе и горе-долу следя какво става. Още от преди Коледа от близки до клуба се шушука,че "работата е опечена" и от догодина Дунав е в А група. Малко ме притеснява това. Май и това като доста други неща в България се решава по някакви неведоми пътища а не спортно-технически. И особено след онова 0:6 срещу "аматьорите" от ЦСКА се чудя що ще дири Дунав в А група.
По повод на стадионите и на това че изобщо футболът в България отива на разпадане,и вече решенията ще са все повече административни а не футболни,мисля че решението е такова: 1. Изготвяне на критерии за участие в т.нар.Висша лига 2. Обявяване на нулева година и срок за една година отборите да ги изпълнят. 3. Който ги изпълни-да заповяда. Те отборите няма да са много. Ако пък са много желаещите ще се включи спортно-технически(футболен елемент)-пресявки. За да не се каже,че от един мач зависи всичко ще се играят двойки плейофи 4 от 7 като в NBA,NHL и т.н.
По-добре да се загуби една година отколкото да се продължава с тази мъка. Знам,че във форума е пълно с "разбирачи" дето ей сега ще почнат да се смеят,но точно такива умни глави ни докараха дотук и до това да треперим ще вкараме ли дузпата на Малта или няма да я вкараме.

Аз мисля, че не е редно град като Русе да няма отбор в А група. Толкова ли няма бизнесмени в тоя град, които да милеят за отбора си и да направят нещо, вместо да гледат само как да дойдат в София?

Въпроса е такъв отбор да се задържи в групата, а не да бъде проводник за точки на челниците. Догодина влизат и след това изпадат каква е файдата от цялата тази работа след като ще се пръснат не малко пари заради участие в А група, които няма да се върнат? След една година ще забравят че Дунав са били в А група и всичко по старо му.

Потребителски аватар
metal1111

Мнениеот metal1111 » 20 фев 2016 19:48

Pragmatichen написа:
Teo написа:На Овча купел кога ще има осветление?
@ А в Коматево?
@ Монтана?
А НА ТИЧА?

Още 3 отбора май не трябва да са в професионалната А група, а?

Е именно де, за тях става дума в статията и за още 2 отбора и общо стават 5.
Другите уж имат осветление, а именно Берое, Левски, Лудогорец и Локо Пд.
Най- вероятно без осветление са Славия, Черно Море, Ботев, Монтана и Пирин.
Колко смешно звучи, в държава, която е била 4-та на световно първенство 1994 година, през 2016 година има само 4 СТАДИОНА :shock: с осветление, за други екстри да не говорим.
И говорим за бъдеща висша лига, за професионален футбол, за някакви бъдещи успехи в ЕКТ, за силен национален отбор и т.н.
Резил сме като нация, на всички нива и във всички сфери! :(

Само да вметна осветлението в Благоевград е първото в България, подарено и изградено от тогавашна капиталистическа Западна Германия през 1970.
OFK PIRIN

Потребителски аватар
metal1111

Мнениеот metal1111 » 20 фев 2016 19:50

Teo написа:
Pragmatichen написа:
@ А в Коматево?
@ Монтана?
А НА ТИЧА?

Колко смешно звучи, в държава, която е била 4-та на световно първенство 1994 година, през 2016 година има само 4 СТАДИОНА :shock: с осветление, за други екстри да не говорим.
И говорим за бъдеща висша лига, за професионален футбол, за някакви бъдещи успехи в ЕКТ, за силен национален отбор и т.н.

Пирин имат осветление, ама терена е лош. Отделно инфраструктурата им е като тая на тича... все едно си в дървен цех, а не на футболен стадион.
@ Големите правила на А група... те половината отбори немат осветление, ама си цъкат в професионалната лига хаха, после скимтят, че АРМИЯТА не отговаряла на изисквания... :lol: :lol:

за терена грешиш , един то най- добрите в България , излезе почти 1000000 лева , но за другото си прав
OFK PIRIN

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 20 фев 2016 22:09

metal1111 написа:
Teo написа:
Pragmatichen написа:
@ А в Коматево?
@ Монтана?
А НА ТИЧА?

Пирин имат осветление, ама терена е лош. Отделно инфраструктурата им е като тая на тича... все едно си в дървен цех, а не на футболен стадион.
@ Големите правила на А група... те половината отбори немат осветление, ама си цъкат в професионалната лига хаха, после скимтят, че АРМИЯТА не отговаряла на изисквания... :lol: :lol:

за терена грешиш , един то най- добрите в България , излезе почти 1000000 лева , но за другото си прав

1 милион лева за терен? :shock:
На мен ми се вижда доста скъпо, нз. То на Васил Левски новия терен излезе по-малко...

Върни се в “Футбол - България”