Пет отбора от елита остават без стадиони

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Re: Пет отбора от елита остават без стадиони

Мнениеот Teo » 20 фев 2016 10:36

Pragmatichen написа:
Teo написа:На Овча купел кога ще има осветление?
@ А в Коматево?
@ Монтана?
А НА ТИЧА?

Още 3 отбора май не трябва да са в професионалната А група, а?

Е именно де, за тях става дума в статията и за още 2 отбора и общо стават 5.
Другите уж имат осветление, а именно Берое, Левски, Лудогорец и Локо Пд.
Най- вероятно без осветление са Славия, Черно Море, Ботев, Монтана и Пирин.
Колко смешно звучи, в държава, която е била 4-та на световно първенство 1994 година, през 2016 година има само 4 СТАДИОНА :shock: с осветление, за други екстри да не говорим.
И говорим за бъдеща висша лига, за професионален футбол, за някакви бъдещи успехи в ЕКТ, за силен национален отбор и т.н.
Резил сме като нация, на всички нива и във всички сфери! :(

Пирин имат осветление, ама терена е лош. Отделно инфраструктурата им е като тая на тича... все едно си в дървен цех, а не на футболен стадион.
@ Големите правила на А група... те половината отбори немат осветление, ама си цъкат в професионалната лига хаха, после скимтят, че АРМИЯТА не отговаряла на изисквания... :lol: :lol:

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 20 фев 2016 10:38

Във висшата лига трябва да играят отборите от села и паланки, където се изградиха "модерни" стадиони, достойни за провеждане и на СП.

Потребителски аватар
Pragmatichen

Мнениеот Pragmatichen » 20 фев 2016 10:43

JohnnieWalker написа:
mozart написа:
КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Осветлението се слага бързо и не е много скъпо.Раковата организация да помисли за терените,трибуните и гостуващите клетки.Редно е държавата чрез закони,данъчни облекчения и прочие да подпомогне всички собственици на отбори.Повечето от президентите калкулират и не им се отделя инвестици в база,стадион,ДЮШ.

Колко бързо се слага осветлението? Нашето в Разград го правиха 4 месеца и не ме разбирай погрешно, пилоните ги вдигнаха за нула време, лампите също ги монтираха за 2 дена и още толкова за настройка. Забравяш бумащината, копане за кабели, захранвания, разрешителни, проекти. Ако бумащината е подготвена и всички разрешителни са на лице става бързо, но защо си мисля че клубовете не са почнали още. На лято отново ще се играят мачове при 40 градуса. Само като се сетя миналогодишното гостуване на Тича и ми прилошава. Относно цената мисля стигаше почти милион. Друг проблем е, че в България няма много фирми занимаващи се с тази дейност итова също може да е пречка за бързо изграждане. Фирмата от Горна Оряховица мисля постави нашето и на Лаута.

Мисля, че 400 000 са достатъчни за осветление. По спомен !

Не е вярно, едно осветление, модерно, като хората, струва около и над милион лв.
Наскоро даваха интервю на Кирил Домусчиев и човекът обясни колко струва осветление на стадион, какво е нужно, колко струва изграждане и поддръжка на помощно игрище(тренировъчно) и когато журналиста му каза, че "Значи с около 5 млн бюджет всеки клуб би покрил изискванията?", той му отговори" Е как ще ги покрие, като само осветлението струва 1 млн и не се изгражда за ден-два, ами помощното игрище, ами другите разходи по клуба, ами заплати?", като в интервюто не ставаше дума за Лудогорец или друг конкретен клуб, просто говореха за това колко принципно пари са нужни за поддръжката на базово ниво на един проф. клуб в Бг.
После четох някъде, че и Иво Тонев беше обяснил, че качествено осветление е около 1 млн лв.
Значи истината е тази.
Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.

Потребителски аватар
Pragmatichen

Мнениеот Pragmatichen » 20 фев 2016 10:50

Onze_dOr написа:
JohnnieWalker написа:

Мисля, че 400 000 са достатъчни за осветление. По спомен !

В ерата на интернет нз защо си напрягате(предполагам 70-годишният)мозък да ровите из избледнелите си спомени? Резултатът от това е плачевен!

"Стадионът на Локомотив (Пловдив) в парка "Лаута" може да "светне" до 4 месеца. Това пише фенският сайт lportala.net. Както вчера ви съобщихме, държавата отпусна 950 000 лева за изграждането на модерно осветление на стадион "Локомотив""[/quote]

Ето, значи и ти казваш същото, което чух от Домусчиев и Иво Тонев, те говореха, че осветлението е около 1 млн лв.
Просто твоите думи потвърждават това.
А и те не са просто твои думи, а си цитирал конкретен сайт, значи щом три източника го казват, може да им се вярва.
Въпросът е колко клуба могат да си позволят това?
Както и да го мислим, все за пари става дума...и то за доста пари.
Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 20 фев 2016 11:08

paceto написа:
Iceberg написа:Тича не го мислете! Има уверения от собствениците, а и парите са осигурени за ремонт на терена, още седалки за смяна, осветление, електронно табло и още какво беше там.. козирки още май ще правят?! За лятото оставиха ремонта, според мен, няма как да не го направят, по ред причини! ;)

А имали шанс да се слага осветление, защото така като го гледам май няма много място за слагане на 4 пилона? Смисъл има много близки сгради, а до колкото знам има и път наблизо и прочие?
Никога не съм ходил до Тича и съдя по снимки и от това, което се вижда на пряко излъчване на домакински мач.

Има място за всичко, приятелю! И пари има, и място има, и условия да се подобри, откъдето и да го погледнеш стадиона! Само... желание от собствениците явно няма достатъчно! ;) Нещата се протакаха досега по причини, известни само на тях, но сега вече - няма накъде. Или трябва да оставят отбора, или да изпълнят изискванията. Защото иначе няма да получим лиценз, ще ни изхвърлят от групата, както и да се казва тя :mrgreen: и резила ще е пълен! Най-вече за тях - париимащите! Да не говорим, че държавата също отпусна средства, които щът-нещът трябва да реализират!
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 20 фев 2016 11:13

Не се залъгвайте, че нещо ще се промени с тая "Висша лига". Целта е ясна, да се върнат определени отбори и Домуса да си върне вложените пари. Като за начало ще се правят компромиси с отборите няколко години и накрая ще си е старата А група с порутените стадиони, лошите терени и т.н. 8-) Някак си не ги виждам 7-8 отбора да извадят по 1 млн. за осветлените и допълнително за стадион, школа и т.н. Ще се наложи отборите от "Чемпиъншип" а.к.а Б група да отговарят на почти същите условия, защото се борят за промоция във "Висшата лига" все пак. :lol:
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 20 фев 2016 11:21

Само заради осветлението ЦСКА трябва да бъдат върнати незабавно в А група . 8-)

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 20 фев 2016 11:30

Teo написа:На Овча купел кога ще има осветление?
@ А в Коматево?
@ Монтана?
А НА ТИЧА? ТИМ толкова години не могат да направят едно осветление, ама иначе моряците с претенции към останалите... :lol:

Още 3-4 отбора май не трябва да са в ''професионалната А група'', а?

Ние и в Б група да играем,пак ще е профи футбол.Нещо към което се стремите,но няма как да постигнете.И боли ли боли.ОНВ-та такива.И вие като сините си братя,знаете да разчитате на служебни врътки ии подаръци от държавата за всичко.Стойте си по селата и се радвайе на това което ви е останало от времето на комунизма.Стадион построен с държавни пари и оставен да се разруши,без да вкара някой и един лев да си го възстанови.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

мили

Мнениеот мили » 20 фев 2016 11:35

ЕМИЛ написа:Само заради осветлението ЦСКА трябва да бъдат върнати незабавно в А група . 8-)

Не само осветлението...
Без "гранда" първенството не било интересно!!!
Хайде бе смешковци!!!
Като нямат осветление, ще отидат в съседните градове. Тъкмо ще гледаме повече мачове - Един в събота, другия в неделя. :lol:
Дано да направят 2 висши лиги!!! :roll:

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 20 фев 2016 11:37

korteneca написа:Не се залъгвайте, че нещо ще се промени с тая "Висша лига". Целта е ясна, да се върнат определени отбори и Домуса да си върне вложените пари. Като за начало ще се правят компромиси с отборите няколко години и накрая ще си е старата А група с порутените стадиони, лошите терени и т.н. 8-) Някак си не ги виждам 7-8 отбора да извадят по 1 млн. за осветлените и допълнително за стадион, школа и т.н. Ще се наложи отборите от "Чемпиъншип" а.к.а Б група да отговарят на почти същите условия, защото се борят за промоция във "Висшата лига" все пак. :lol:

Не си много прав, мисля! Не защитавам тая "Висша лига", защото не съм наясно, може ли такъв проект да се осъществи НА ТОЗИ ЕТАП така, че да е полезен и нещата да потръгнат в правилната посока за футбола ни. Не защитавам и онези отгоре. Няма вече закъде обаче, да си правят оглушки от БФС, относно изискванията! Фифа и Уефа яко ги препират и следят, какви ги вършат и затова не мисля, че ще посмеят да протакат повече! И без това прекалено се правеха на ощипани! Както сега не посмяха да погазват правилата с ЦСКА и Локо Сф, също с Литекс, така и няма закъде вече да отлагат с условията по стадионите, изисквани по световните стандарти! Затова си мисля, че нещата поне в тази насока ще се подобрят, с "Висша лига" или без нея! Ако пък някой не успее да осъществи ремонтите и нововъведенията (както много други посочиха вече), на първо време ще играят на близки, лицензирани стадиони, ако искат да са в елита. Така мисля, но да видим. ;)
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Върни се в “Футбол - България”