ФОРЕКС и фондови пазари

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: ФОРЕКС и фондови пазари

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 16:47

Tommi написа:
CTAHKO написа:
П.П. Днес е живият пример за ненадежността на фундаменталния анализ :lol: Преди обед излезнаха добри новини за паунда, паунда спрямо долара пада. Преди малко излезнаха добри новини за долара, паунда спрямо долара пак пада :lol: Та в кой момент точно, новините трябва да се отразят благоприятно на паунда :lol:

Фундаменталният анализ не се припокрива с търговия по новини. Това най-ясно си личи при акциите. Неговата същност е да търсиш подценени или надценени инструменти, т.е. чиято цена е под/над теоретичната (справедливата) стойност на инструмента. Анализът не се изчерпва само със следене на новини. А иначе си има търговци, които се стремят да изпреварят информацията и така да постигнат по-висока доходност от средната за пазара, но това е по-различно нещо.

Томи, говоря ти за важни финансови новини за британската и американската икономики, които оказват пряко влияние върху финансовите пазари. Пък ти можеш да си ги къдриш колкото си искаш :) Така и не ни обясни, в кой случай британския паунд ще бъде подценен инструмент спрямо долара 8-) Когато излизат добри новини от Великобритания или когато излизат добри новини от САЩ (както е в днешния случай) 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 16:52

pampi написа:Ако имаш търговска стратегия, която ти дава 60% вероятност да печелиш 1 долар срещу 1 рискуван долар и имаш правилно изчислено управление на капитала, тоест с каква част от банката трябва да влизаш в дадена сделка, си милионер до 2-3 години...
Примамливо, нали? :lol:

Е то си е примамливо, че и доходно, ама като изпълнение никак не е лесно :) Точно този момент пропускат болшинството и затова фалират набързо :) Както се казва, наиграят се набързо :lol: Пропускат и мъниджмента или поне го подценяват, а това също от съществено значение (поне за мен и моята стратегия).

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 фев 2016 16:54

CTAHKO написа:Томи, говоря ти за важни финансови новини за британската и американската икономики, които оказват пряко влияние върху финансовите пазари. Пък ти можеш да си ги къдриш колкото си искаш :) Така и не ни обясни, в кой случай британския паунд ще бъде подценен инструмент спрямо долара 8-) Когато излизат добри новини от Великобритания или когато излизат добри новини от САЩ (както е в днешния случай) 8-)

Аз съм написал, че новинарските емисии не са единствен фактор, който влияе. Ти го разбирай както искаш.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 17:11

Tommi написа:
CTAHKO написа:Томи, говоря ти за важни финансови новини за британската и американската икономики, които оказват пряко влияние върху финансовите пазари. Пък ти можеш да си ги къдриш колкото си искаш :) Така и не ни обясни, в кой случай британския паунд ще бъде подценен инструмент спрямо долара 8-) Когато излизат добри новини от Великобритания или когато излизат добри новини от САЩ (както е в днешния случай) 8-)

Аз съм написал, че новинарските емисии не са единствен фактор, който влияе. Ти го разбирай както искаш.

Хех, какви новинарски емисии бре, Томи :) Молбите за помощи в САЩ или продажбите на дребно във Великобритания, в кои новинарски емисии ще ти го кажат :lol: А ако фундаменталният анализ не се базира на икономически показатели, на какво ще се базира :roll:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 фев 2016 17:35

CTAHKO написа:Хех, какви новинарски емисии бре, Томи :) Молбите за помощи в САЩ или продажбите на дребно във Великобритания, в кои новинарски емисии ще ти го кажат :lol: А ако фундаменталният анализ не се базира на икономически показатели, на какво ще се базира :roll:

Икономическите показатели се изчерпват с продажбите на дребно в Обединеното кралство ли? :)
А ако поставиш продажбите на дребно до опасенията за Brexit какво очакваш, първите да надделеят и паундът да скочи ли? :roll: А ако в същото време поставим и очакванията за американската икономика?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 17:57

Tommi написа:
CTAHKO написа:Хех, какви новинарски емисии бре, Томи :) Молбите за помощи в САЩ или продажбите на дребно във Великобритания, в кои новинарски емисии ще ти го кажат :lol: А ако фундаменталният анализ не се базира на икономически показатели, на какво ще се базира :roll:

Икономическите показатели се изчерпват с продажбите на дребно в Обединеното кралство ли? :)
А ако поставиш продажбите на дребно до опасенията за Brexit какво очакваш, първите да надделеят и паундът да скочи ли? :roll: А ако в същото време поставим и очакванията за американската икономика?

Всеки ден излизат някакви икономически показатели, правят се изявления на шефовете на централни банки, относно лихвени нива и политика на централните банки и т.н. 8-) Само че вие фундаменталните анализатори не правите никакъв финансов анализ, ами си търсите оправдание за някакво ценово движене ;) Е, винаги си го намирате, ама дали има някой, който да ви се връзва на глупостите :) Сигурно има, що да няма. Няма как да се позовавате на едни и същи показатели при две различни ценови движения в двете посоки 8-) Направо си кажи, че се отричаш от фундаменталния анализ. За мен това ще бъде напълно достатъчно :)

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 19 фев 2016 18:03

Дайте една по-точна прогноза за златото.
Черно море-първият шампион по футбол в България

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 19 фев 2016 18:11

CTAHKO написа:
pampi написа:Ако имаш търговска стратегия, която ти дава 60% вероятност да печелиш 1 долар срещу 1 рискуван долар и имаш правилно изчислено управление на капитала, тоест с каква част от банката трябва да влизаш в дадена сделка, си милионер до 2-3 години...
Примамливо, нали? :lol:

Е то си е примамливо, че и доходно, ама като изпълнение никак не е лесно :) Точно този момент пропускат болшинството и затова фалират набързо :) Както се казва, наиграят се набързо :lol: Пропускат и мъниджмента или поне го подценяват, а това също от съществено значение (поне за мен и моята стратегия).

Точно с опциите можеш да имаш такива сделки. НО дали ще успееш да ги правиш зависи само и единствено от теб. Както СТАНКО казва: психология, мениджмънт и без да бързаш .... добавям: тогава опциите са за теб. Моите сделки са с вероятност за успех около 80-85%, като се стремя губещите да ги огранича до към 1:1 спрямо печелившите. Трудно е :)
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 19 фев 2016 18:13

ticha i vladislav написа:Дайте една по-точна прогноза за златото.

Точна прогноза никой не може да ти даде. Има само вероятности златото да достигне до дадена цена за даден период. Това е!
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 19 фев 2016 18:15

pampi написа:Всяка една игра с пари, за да е печеливша дългосрочно трябва да отговаря на две условия:
А. Стратегия на игра, която да отговаря на условието - P(W/SL + 1) > 1, P- вероятност, W - очаквана печалба, SL - вероятна загуба
Б. Правилно управление на капитала

ФОРЕКС не прави изключение .

Това Кelly criterion ли е ? Ако да - много добра формулка за риск мениджмънт :)

Върни се в “Свободна зона”