ФОРЕКС и фондови пазари

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: ФОРЕКС и фондови пазари

Мнениеот Tommi » 19 фев 2016 15:46

alchemist написа:П.П Забравих нещо важно: ако ти държиш позиция в AAPL да кажем 20 дни и цената не се е променила много т.е. е относително равна на цената на която ти си открил позицията, ще спечелиш ли? Не! Аз , чрез моете опции ще спечеля поради факта , че опциите имат времева стойност т.е. изтичането на времето е в моя полза. А това че времето изтича е единственото сигурно нещо в този бизнес :)

Зависи. :)
Ако съм те разбрал правилно, използваш опционни стратегии. А при тях няма как да дадеш обобщен пример, защото са много различни. Едни стратегии разчитат на висока волатилност в цената, други - точно обратното. Едни разчитат на покачване, други - спадане. Едни са с ограничена загуба или печалба, други - точно обратното. И т.н. Например при твоя въпрос, ако пазарния курс не се промени и ти си изградил стратегия чрез покупка на една кол опция и една пут опция върху пари (т.е. с цени на упражняване, равни на пазарния курс), ти ще постигнеш максимална загуба от стратегията, само че тя ще е ограничена до премиите, които си платил. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 19 фев 2016 15:56

Прав си! Но аз изрично споменах , че ще е много дълго да опиша всичко. Явно не съм споменал , че почти 100% от сделките ми са с кредитни стратегии т.е. времето е в моя полза, навик ми е и съм пропуснал да го отбележа.
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 15:58

С опции не съм търгувал, а и не съм чел достатъчно за тях и материята ми е доста далечна, за давам каквото и да е мнение по въпроса, но в общи линии съм наясно за какво иде реч :) Бинарните опции са ясни. Това си е жив комар :lol: Тя моята стратегия е подобна, само че приложена на форекса :) Ранното отваряне на позиция ми позволява стопа да е близък и съответно евентуалната загуба да е мининална или пък като тръгне в желаната посока бързо да си преместиш стопа на +, така че при евентуална смяна на посоката да прибереш някаква макар и минимална печалба. В общи линии всичко опира до управлението на позициите. Според състоянието на пазара решавам дали ще скалпирам или ще оставя позицията/те да се развива. Та чрез ПА и управление на позициите, съм го докарал до 75-80% печеливши позиции при доста прилично съотношение печалба спрямо загуба. С каквито и да е индикатори, посмъртно не мога да го докарам над 60% печалба и то при определени състояния на пазара.

П.П. Днес е живият пример за ненадежността на фундаменталния анализ :lol: Преди обед излезнаха добри новини за паунда, паунда спрямо долара пада. Преди малко излезнаха добри новини за долара, паунда спрямо долара пак пада :lol: Та в кой момент точно, новините трябва да се отразят благоприятно на паунда :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Мнениеот tibidabo » 19 фев 2016 15:58

Форексът е една много добра пирамида, в която голяма част от хората загубили парите не си признават, че са го направили. А го приемат като важен житейски "опит". :mrgreen: От доста години съм в тази област и все още не съм срещнал човек, който наистина да печели дългосрочно. А дано, ама надали.
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain
[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 16:08

alchemist написа:П.П Забравих нещо важно: ако ти държиш позиция в AAPL да кажем 20 дни и цената не се е променила много т.е. е относително равна на цената на която ти си открил позицията, ще спечелиш ли? Не! Аз , чрез моете опции ще спечеля поради факта , че опциите имат времева стойност т.е. изтичането на времето е в моя полза. А това че времето изтича е единственото сигурно нещо в този бизнес :)

Зависи при коя валутна двойка и каква позиция си отворил. Печели се от суап (начисляване на лихви), както и обратно де. Можеш и да губиш от суапа де :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 16:12

tibidabo написа:Форексът е една много добра пирамида, в която голяма част от хората загубили парите не си признават, че са го направили. А го приемат като важен житейски "опит". :mrgreen: От доста години съм в тази област и все още не съм срещнал човек, който наистина да печели дългосрочно. А дано, ама надали.

На мен пък ми се струва много странно, как в един момент се оказа, че повечето мутри играели на форекс пазара и от там им били парите (поне според данъчните им декларации) :lol: Всичкото мутра унас, все финанисти и финансови гурута се извъдиха :lol:

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 19 фев 2016 16:29

Пример от днес:

имам short ES at 1892 *4 от преди няколко дни
днес изпълних short 1880*6 and 1860 *1 and 1850*1 PUT // MAR 18 / 2016

Като по този начин се получи леко небалансиран SHort Straddle.
Ako ES остане в интервала 1790 до 1950 до падежа МАРТ 18ти то позицията ще е на печалба. Максималната печалба е около 14 500 usd. Максимална загуба - unlimited ;)

В момента ES e около 1903

Шанса да е над 1950 до на падежа е около 31%
Шанса да е под 1790 до падежа е около 19%

Тета = 294 т.е. всеки изминал ден ми носи 294$ печалба. Но тета е динамична и се променя!
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 19 фев 2016 16:32

Всяка една игра с пари, за да е печеливша дългосрочно трябва да отговаря на две условия:
А. Стратегия на игра, която да отговаря на условието - P(W/SL + 1) > 1, P- вероятност, W - очаквана печалба, SL - вероятна загуба
Б. Правилно управление на капитала

ФОРЕКС не прави изключение .
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 фев 2016 16:33

CTAHKO написа:
П.П. Днес е живият пример за ненадежността на фундаменталния анализ :lol: Преди обед излезнаха добри новини за паунда, паунда спрямо долара пада. Преди малко излезнаха добри новини за долара, паунда спрямо долара пак пада :lol: Та в кой момент точно, новините трябва да се отразят благоприятно на паунда :lol:

Фундаменталният анализ не се припокрива с търговия по новини. Това най-ясно си личи при акциите. Неговата същност е да търсиш подценени или надценени инструменти, т.е. чиято цена е под/над теоретичната (справедливата) стойност на инструмента. Анализът не се изчерпва само със следене на новини. А иначе си има търговци, които се стремят да изпреварят информацията и така да постигнат по-висока доходност от средната за пазара, но това е по-различно нещо.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 19 фев 2016 16:42

Ако имаш търговска стратегия, която ти дава 60% вероятност да печелиш 1 долар срещу 1 рискуван долар и имаш правилно изчислено управление на капитала, тоест с каква част от банката трябва да влизаш в дадена сделка, си милионер до 2-3 години...
Примамливо, нали? :lol:
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Върни се в “Свободна зона”