Как кан Тервел спасява Европа от Арабския халифат

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Как кан Тервел спасява Европа от Арабския халифат

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 фев 2016 23:36

il4o_iliew написа:Игра, за пореден път доказваш, че си тотален лаик по темата и само заблуждаваш хората. Какви клипчета да гледам в тубата? Наясно ли си, че тюрките са номадски народ? Мислиш ли, че бита на цивилизацията, построила Плиска е бил номадски? Ходил ли си някога в Плиска? Виждал ли си, че и до ден днешен останките от мощните български кепости стоят-повече от хилядолетия след като са направени. Мислиш ли, че народ с такава цивилизация, строещ такива мощни крепости, които оцеляват за хилядолетия, просто така ще ги изостави и ще тръгне да мигрира на 10-20 хиляди километра на майната си?

Антропологически данни от бг земите изследвал ли си да твърдиш абсурдните си тези? Ако прабългарите са били тюрки-не мислиш ли, че по хилядите намерени скулптури по нашите земи щяха да са налице монголоидни черти? Намери една скулптура портрет по земите на човек с черти различни от европеидните.

Още по-големият абсурд, които лансираш. Мислиш ли, че едно тюркско-номадско племе, дошло от на майна си лелина ще разбие най-мощната армия за времето си и ще основе държава? Междувременно ще претопи едно от най-многочислените племена по това време-траките за някакви си 50-60 години. Племе, което според Херодот е било най-многочисленото в света след индийците.

Илчо, четеш ли въобще какво по-точно пиша. :lol:
Или по-точно, успяваш ли да осмислиш написаното от мен.

Я ми посочи, къде, аджеба ( тая толкова хубава дума ) твърдя, че "пра-българите" са тюрки ? :lol:
Застъпвам точно противоположната теория - "пра-българите" са индо-европейци, от иранският ( арийският ) клон.
Това е доказано археологически, антропологически, а напоследък и генетически.

Уседнал народ, с каменна архитектура, също може да мигрира от място на място, като причините за това са един куп.
- Изразходване на наличните ресурси в територията, на която е Държавата.
- Епидемия.
- Климат.
- Прекалено голяма многочисленност, поради което се достига до момент, от недостиг на ресурси.
- Разрив в самият народ, поради династически борби.
- Природен катаклизъм
- Натиск от по-силни народи ( Държави )
Ти си избери.

Номадите не създават Държави.
Аз изрично съм писал, че дедите ни създават няколко Държави, на различни места.
Това не ги прави номади !
Този път четеш ли добре, спец. за теб го написах бавно. :lol:

P.S.

Тракийски останки след 3-ти век на Балканите, няма.
Липсват.
Всички тракийски останки са от преди този период.
Тези земи тука, неколко-кратно са помитани от различни народи, включително и от нас.
Какво се случва с местните, когато загубят битка или война, смятам е крайно риторичен въпрос.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 18 фев 2016 23:55

Я ми посочи, къде, аджеба ( тая толкова хубава дума ) твърдя, че "пра-българите" са тюрки ? :lol:
Застъпвам точно противоположната теория - "пра-българите" са индо-европейци, от иранският ( арийският ) клон.
Това е доказано археологически, антропологически, а напоследък и генетически.

Като е доказано-пусни един линк за цвят. Кой го е доказал, кога го е доказал, какви са генетичните данни и комплементация. Там е работата, че нищо не пишеш. Какво има да чета. От теб разбрах само две неща. Има доказателства и има клипове в тубата. Нали знаеш обаче, че сериозните учени не публикуват клипове в тубата, а пишат научни трудове, публикации, статии, позовават се на хронисти. Така се прави наука.

Уседнал народ, с каменна архитектура, също може да мигрира от място на място, като причините за това са един куп.
- Изразходване на наличните ресурси в територията, на която е Държавата.
- Епидемия.
- Прекалено голяма многочисленност, поради което се достига до момент, от недостиг на ресурси.
- Разрив в самият народ, поради династически борби.
- Природен катаклизъм
- Натиск от по-силни народи ( Държави )
Ти си избери.

Нали знаеш, че като кажеш А, трябва да кажеш и Б. Кое по-точно е доказателството за това, че в Иран/Памир от където уж идваме и не мигрираме от място на място, а на десетки хиляди километри, е имало казаното от теб събитие. Нали разбираш, че едно такова събитие трябва да е наистина грандиозно. Това е все едно ние сега целокупния български народ да си вдигнем чукалата и да отидем в Иран/Афганистан. Що па точно там и какъв ще да е този катаклизъм? Земетресение, нашествие на извънземни/ъндед?

Номадите не създават Държави.
Аз изрично съм писал, че дедите ни създават няколко Държави, на различни места.
Това не ги прави номади !
Този път четеш ли добре, спец. за теб го написах бавно. :lol:

Кои са тези държави, какво ги свързва с нашия етнос? Език ли, антропология ли, археология ли, генетика ли, архитектура ли, що? Факти, различни от "едни клипове в тубата" имаш ли? Данни на учени, научни публикации, статии, изследания на антрополози, генетици, позоваване на хронисти? Иначе то това твоето си е тролене.

P.S.

Тракийски останки след 3-ти век на Балканите, няма.
Липсват.
Всички тракийски останки са от преди този период.
Тези земи тука, неколко-кратно са помитани от различни народи, включително и от нас.
Какво се случва с местните, когато загубят битка или война, смятам е крайно риторичен въпрос.

Какво се случва с местните след битка? Ми в Рим например след окупиране на територия си вкарват тяхна администрация, а местните работят за тях и плащат данъци на империята. Последният път като видях Римската империя се разпада 476-а година, а тогава си е имало доволно количество траки по нашите земи. Как реши, че след трети век тука е нямало траки не знам. Ако информацията ти за останките им след трети век е толко достоверна, колкото и "клиповете от тубата"...
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 19 фев 2016 09:52

Смешно е да отправиш градивна критика и в същия момент да сложиш 476г. за край на Западната Римска империя.
Туй с разпадането през 476г. с кои извори го обосноваваш? Аз до колкото си спомням от новия център на империята (Константинопол) изпращат нов наместник в Рим, който не се харесва на местните и не успява да се справи с проблемите там. Между временно двама "служители" на империята Одоакър и Орест (бащата на "последния римски император на запад" хаха) имат лична вражда и единия иска много да набие другия. И след като Одоакър надделява ...той изпраща инсигните на властта в...Константинопол. На практика властта се консолидира след една схватка между двама служители на империята (смятам, че лесно ще провериш, че и двамата са точно такива. Няма как да дойде края на империята, защото един генерал е пребил друг, а двамата служат на Римската империя, която по това време вече е с център Константинопол). Просто на западната историография си им е по-удобно до сложат една конкретна дата.
Пиша го това, защото съм съгласен с твоята критика, но трябва и ти да се придържаш към нея.
Image
Image
Image

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 19 фев 2016 11:19

Sardukar написа:Смешно е да отправиш градивна критика и в същия момент да сложиш 476г. за край на Западната Римска империя.
Туй с разпадането през 476г. с кои извори го обосноваваш? Аз до колкото си спомням от новия център на империята (Константинопол) изпращат нов наместник в Рим, който не се харесва на местните и не успява да се справи с проблемите там. Между временно двама "служители" на империята Одоакър и Орест (бащата на "последния римски император на запад" хаха) имат лична вражда и единия иска много да набие другия. И след като Одоакър надделява ...той изпраща инсигните на властта в...Константинопол. На практика властта се консолидира след една схватка между двама служители на империята (смятам, че лесно ще провериш, че и двамата са точно такива. Няма как да дойде края на империята, защото един генерал е пребил друг, а двамата служат на Римската империя, която по това време вече е с център Константинопол). Просто на западната историография си им е по-удобно до сложат една конкретна дата.
Пиша го това, защото съм съгласен с твоята критика, но трябва и ти да се придържаш към нея.

Аз доколкото си спомням официалната дата на разпадането на Римската империя е 476-а година-това бележи края на античната епоха. Преди това империята е в криза, а през 395-а Хонорий и Аркадий си поделят окончателно източната и западната Римска империя от баща им Теодосий. След това започват едни нашествия на варвари, бележещи предсмъртната агония на империята. Поправи ме ако греша.
За край на Западната Римска империя се посочва датата 4 септември 476 г., когато последният западен император Ромул Августул е свален от германските наемници, а източният император Зенон не избира друг на негово място.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 фев 2016 12:15

il4o_iliew написа:
Като е доказано-пусни един линк за цвят. Кой го е доказал, кога го е доказал, какви са генетичните данни и комплементация. Там е работата, че нищо не пишеш. Какво има да чета. От теб разбрах само две неща. Има доказателства и има клипове в тубата. Нали знаеш обаче, че сериозните учени не публикуват клипове в тубата, а пишат научни трудове, публикации, статии, позовават се на хронисти. Така се прави наука.

Готови линкове няма да давам,
Ще се научите да ровите и търсите сами.
На мен никой не ми давал, т'ва е положението.
Ако искаш да ме обориш, ще трябва да се поровиш.

Ще дам само насоки.
За движението на българи от Памирските пред-планински вериги, към Запад-Югозапад, виж Михаил Сирийски.
Иначе ето малко общи данни от съвременници.
Арабските географи, когато описват района на Памир и Хиндукуш, споменават, че там е имало една земя, която се е наричала Бургар или Булгар,
И друга земя, която се е наричала Бългхара. Арменските историци сочат в същия район народ с име БУЛГХ, населявал древната земя БУЛГАР. А индийските географски съчинения — пурани, и ранните индийски епоси, отбелязват народ с име БОЛГХ, наречен по индийски маниер БОЛИКИ или БАЛХИКИ. Повторението на тези имена в различни форми в един и същи район на Древния свят — районът на планината Имеон — показва, че разказът за преселението на българите от изток не е измислен, а почива върху действителни исторически факти.

Ако се вгледаме в най-старите летописи, които описват държавите и градовете край планината Имеон, ще открием в тях и други български следи. Например в гр. Бугхара — един от най-старите градове в района — владетелят дори до 628 г. се е наричал КАНА — дума, която представлява пряко подобие на древнобългарската титла КАНА, спомената по-горе. В съседните на Бугхара - Самарканд и Маймург, владетелите са носили според китайски източници, титла ШУБИГ, или ФУБИГ, която е почти идентична на древният български епитет СУБИГИ, а във владението Илек, разположено на изток от Бугхара, е царувал владетел с име Спас и с титла "ТЕГИН", напомняща българската дума ТИКИН от сложното звание КАНАР'ТИКИН, което е носел наследникът на българския престол.
Открит летопис от немският изследовател К. Цойс, изрежда в кушанска транскрипция редица древни български титли, между които виждаме званието "ТОРК-ХОНО" /кушанска транскрипция на думата ТАРКАН/, а също титлата КОВКХОНО /т.е. КАВКАН/, "БОГОНО" /т.е. БАГАИН/, "ТОГИ-НО" /т.е. ТЕГИН/

Айде сега ти ми дай на Балканите географски или етносни понятия, свързани с името българи и България, преди 3-ти - 4-ти век от н.е..
Може и да споменеш за титлите в "тракийските" племена, да видим какво българско има в тях.

il4o_iliew написа:Нали знаеш, че като кажеш А, трябва да кажеш и Б. Кое по-точно е доказателството за това, че в Иран/Памир от където уж идваме и не мигрираме от място на място, а на десетки хиляди километри, е имало казаното от теб събитие. Нали разбираш, че едно такова събитие трябва да е наистина грандиозно. Това е все едно ние сега целокупния български народ да си вдигнем чукалата и да отидем в Иран/Афганистан. Що па точно там и какъв ще да е този катаклизъм? Земетресение, нашествие на извънземни/ъндед?

А ти нали схващаш, че движението е в продължение на векове, ако не и на хилядолетия ?
За доказателства, виж по-горе.
Имам и въпрос - волжките българи, там, където е Волжка България ли са се формирали ?
Ако не, това какъв народ ги прави, уседнал, или номадски ?

il4o_iliew написа:Кои са тези държави, какво ги свързва с нашия етнос? Език ли, антропология ли, археология ли, генетика ли, архитектура ли, що? Факти, различни от "едни клипове в тубата" имаш ли? Данни на учени, научни публикации, статии, изследания на антрополози, генетици, позоваване на хронисти? Иначе то това твоето си е тролене.

Балхара ( Бактрия, б.а. на гръцки )
Ето някои общи сведения от различни източници.
Държавата, която индийците и арабите са наричали Балх и Балхара, а народът и те наричат „балхи“, „болгхи“ и „бахлики“. В арменската география „Ашхарацуйц“ българите са наречени освен с името „булгар“ още и с името „булхи“, което е съкратена форма от източноперсийската /таджикска/ дума БУЛХОР — българи. На картата, съставена от акад. Еремян, на базата на „Ашхарацуйц“, името на народа БУЛХ, е нанесено в подножията на Западен Памир и Северен Хиндукуш. Точно там, където на индийските карти се намира древният Балх и народът с име болхи и балхики. Същевременно в някои индийски източници древното царство Балх, се нарича и с името Балхара, а същото име в леко променен вид Бала-хара се среща и в кашмирската история „Раджа Тарангини“ на пандита Калхана. Известно е също, че когато част от народа на Балх се преселила в Северна Индия, там било основано ново царство, чиято династия векове наред наричала себе си с името Балхара като спомен за своята северна прародина.

Причината, за да се появят паралелно имената Балх и Балхара, а също булх, булгар и булхор, е свързана с това, че при древните българи почти всяко име на род и племе се е срещало в две форми — пълна и кратка. Така например в арменската география един от големите български клонове е записан като КУПИ, а в надписите на Омуртаг същият клон е наречен КУБИАР. Майчиният род на Кубрат е записан в Именника на българските канове като ЕРМИ, а в надписите на Омуртаг същото име се среща като ЕРМИАР. Друг български род ЧАКАР се явява и като ЧАКА-РАР и т.н. По силата на тази закономерност някога и самото българско име е записано в две успоредни форми — при индийците — като БАЛХ и БАЛХАРА, а в източноперсийската книжнина — БУЛХ, БУЛГАР и БУЛХОР, при това в един от преписите на известната поема „Шах-наме“ от Фирдоуси, открит в Афганистан от англичанина Раверти, е посочено директно, че царството Бул-гхар /така е у Фирдоуси/ се е намирало при източните граници на Персия — там, където се намира древна Бактрия — Балхара.

България в полите на Кавказ ("Стара-Велика България")
На бреговете на Сулак се намирал главният град. На този свой нов велик град българите дали името Балх, но арабският пътешественик Табари го наричал Булкар Балк, което значело Българският Балх.
Ето някой интересни сходства между имената на градовете в старият Балх и новата българска Държава при Кавказ:
Балхарски градове:

Анзи
Кумух
Самандан
Кумар

Градове в при-Кавказка България:

Анси
Кумук
Самандар
Хумар

Захарий Ритор: Край Каспийските врати живеят българи. Те имат градове. И алани — те имат пет града.

Още през IV век се споменава за българска Държава при Кавказ.
Мовсес Хоренаци: Земята на българите във веригата на огромната Кавказка планина

А "византийските" хронисти наричат Държавата - "Старата Голяма България".

Ето някои нахлувания на българи отсам Дунав преди 680-та г.
499 г. Четири големи Армии изпратила Източната Римска Империя срещу нахлулите българи.
504 г. "Манасиевата хроника" съобщава: При император Анастасий, българите започнаха да заселват тази земя и преминаха първо при Бъдин, а после започнаха да заселват и Долната земя - Охридска, и цялата друга земя. А оттогава до времето, когато е написан този летопис има 870 години.“
538 г. Войските на двама български военачалника - Булгар и Дрогон, нахлуват отново.
557 г. Предводителят на българите-кутригури - кан Заберган с голяма армия достига до стените на Константинопол.

Как така, УЖ българите са живели тука, пък нахлуват през Дунав, и то в различни периоди.
Което означава, че са нахлували и оттегляли.
Защо ще са се оттегляли, ако тука е било пълно с българи ? :lol:

Толкоз от мен.
Инфото не е малко, има и насоки, които може да се последват лесно.
Пътят насам е проследен ясно и категорично.
Българският народ се е формирал в Азия.

Що се отнася до автохтонната теория ...
Европа няма автохтонно население, точка.
Континентът се заселва през Азия.
Т'ва е положението.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 19 фев 2016 12:26

THE G.A.M.E написа:
il4o_iliew написа:Искам да ми дадеш доказателства, че българският народ се е преселил от Иран-Афганнистан-Памир-археологически, на основа на бит, култура, антропологически данни, устройство на селищата, език.

Колко пъти да ти ги давам ? :lol:

Влизаш в ю-туб, филмчета с експедиции по-онези земи, колкото искаш.
Доказателства, както археологически, така и антропологически, колкото искаш.
Доказателства има и в записите на някои хронисти, които подробно проследяват създадените от дедите ни държави, от Изток на Запад.

Както не-веднъж е ставало дума, автохтонната теория за "балканският ни произход", не издържа на елементарни въпроси и обстоятелства.

Има един интересн сайт за народни носии, в който можете да си изберете най-близки до нас. Като попрегледах момите, най близки до нашите ми изглеждат Иранките. Давам линка. Между другото в Персийския език имало много думи, които разбираме.
http://www.thelovelyplanet.net/traditio ... -heritage/

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 19 фев 2016 17:53

Айде сега ти ми дай на Балканите географски или етносни понятия, свързани с името българи и България, преди 3-ти - 4-ти век от н.е..
Може и да споменеш за титлите в "тракийските" племена, да видим какво българско има в тях.

Поразрових се и веднага ти давам данните си. Траките са индоевропейско племе, населявало земите от северозападна Мала Азия на изток, днешна македония на запад, днешна Молдова и Румъния на север, северноегейското крайбрежие на юг. Траките са живяли от средата на второ хилядолетие преди новата ера до шести век след новата ера. Херодот пети век преди новата ера пише, че траките след индийците са били най-многолюдното племе на земята. Искам да ми обясниш как е възможно второто най-голямо племе в света, населяващо огромни територии е било претопено от българи/елини/ за някакви си 50-ина години. Знаеш ли колко тракийски могили има САМО в България? Между 10 и 60 ХИЛЯДИ. Сам си прави изводите каква им е била числеността на траките и как някакво си племе дошло от на п@ка си лелина ги е претопило. Това е все едно в Китай да се преселят днес 1 милион евреи и да ги претопят.

Тракийските племена са били десетки по нашите земи. Ето някои от тях: мизи, мирмидонци, пеони, даки, гети, трибали.

След това кратко уводно встъпление, ето ти официални исторически сведения за българите от древни хронисти/историци:
Зонара, Речник: "Пеонците са тракийски народ. Тези са т.нар панонци. Панонците са българи."
Йоан Цецас, Алегории: "Пирос и Акамас от тракийски Хелеспонт, Марониеца Евфимос, син на Трезинус, Пирехмис, който беше от пеонците, всички те бяха от българите, от онези от реката аксиос, Вардар"
Гюло Тосколанос, Historia vie Hierosolimitane: "Оттук те поели през земите на българите, които назовават траки според предишните паметници."
Карта на свети Йероним от трети-четвърти век. Тук на нея е нанесена България-Мизия в днешна северна България.
Image
Йоан Малала: "И така споменатият Ахил заминал заедно с атридите, като водил своя собствена войска войска от три хиляди, наричани тогава мирмидонци, а сега българи."
Михаил Аталиат: "Мизи са със сигурност българите, които получили по-късно своето ново название"; "българите са мирмидонците"
Йоан Екзарх(шестоднев): "Тесалийските мирмидонци на Ахил са били българи."
Марк Аврелий Касиодор: "Българите са старт мизийски или илирийски народ."
Еноди Тицийски, епископ, придворен историк на Крал Теодори през пети век пише: "Българите са стар мизийски или илирийски народ."
Дмитрий Хоматиан, Охридски архиепископ пише в "Кратко житие на св Климент Охридски": "Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейски мизи, които народът обикновено знае и като българи."
Дмитрий Хоматиан отново там пише за мизите/българите: "Те били изселени в старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртво море, а след като минало много време със страшна войска преминали дунава и завзели всички съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия."- Тук някъде теорията ти за Иран/Памир тотална пропада. Аз лично предпочитам да вярвам на древните хронисти/историци, отколкото на теб/съвременните "историци".
Анастасий Библиотекар пише за времето през четвърти век: "Българите обединили своето отечество съгласно родственото си право." Това е четвърти век. Българите са имали родствено право още тогава за тези земи... Сам си прави сметката колко ти е валидна тезата за Памир/Иран...
Лъв Дякон, византийски историк от десети век: "За византийците думите мизи, скити и българи означават едно и също, използват ги като синоними."
Йоан Скилица за битката при Ахелой, 917 г.: "Не българинът, а мизиецът разгроми войската на християните със свойственото нему скитско безумие."
Дотук с данните на хронистите, които слагат знак за равенство между тракийските племена и българите. Цялата култура на българите е тракийска култура. Българските и тракийските традиции, обичаи, празници, носии са едни и същи. Примери: нестинарството идва от траките, кукерите идват от траките, сурвакането идва от траките, Трифон Зарезан идва от траките, змийските празници идват от траките, Герман идва от траките. Народните носии на траките днес са български носии. Гайдата, кавала, киселото мляко, шевиците(елбетицата) са тракийски.
А ти нали схващаш, че движението е в продължение на векове, ако не и на хилядолетия ?

Контра въпрос-като движението е за векове, хилядолетия, десетки хилядолетия и т.н. Тия непрекъснато придвижащи се българи от някъде си в Иран, създавали ли са потомство с други етноси? Или са били в тотална сегрегация? Щото все ми се струва, че за тези хилядолетни масови огромни по мащаба си преселения тия чисти българи би трябвало да са имали вземане даване поне с едно -две от хилядите тюркси племена в района на кавказ, днешна Турция, Азербайджан. Нали от там им минава пътя за днешна България. Е, аджеба, като са минали оттам с хиядолетия и хилядолетия и не са били в тотална сегрегация, що не са взели някакви техни монголоидни черти, а са си останали сто процента, чистокръвни индоевропейци, каквито са и статуите по нашите земи.

Как така, УЖ българите са живели тука, пък нахлуват през Дунав, и то в различни периоди.
Което означава, че са нахлували и оттегляли.
Защо ще са се оттегляли, ако тука е било пълно с българи ? :lol:

Прочети това и ще ти стане ясно защо и как.
Дмитрий Хоматиан отново там пише за мизите/българите: "Те били изселени в старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртво море, а след като минало много време със страшна войска преминали дунава и завзели всички съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия."-

Същото е ставало и по времето на Римската империя. Никой не е претопявал траките. Аристокрацията вероятно се е изселвала, после се е връщала при отслабването на империята с войска, за да си върне собствената земя. Доста логично е да воюваме за земя, която ни принадлежи и към която имаме дълг спрямо сънародниците, обитаващи я. Няма логика да тръгнем от на майна си лелина и да завладяваме/разбиваме най-мощната армия в света тогава. Ей така щото сме много големи завоеватели и земята ни е симпатична.
Инфото не е малко, има и насоки, които може да се последват лесно.
Пътят насам е проследен ясно и категорично.
Българският народ се е формирал в Азия.

Това е абсолютен мит и лъжа.
Европа няма автохтонно население, точка.
Континентът се заселва през Азия.

За Европа не знам. Тук си обсъждаме нашата история.
Т'ва е положението.

Със сигурност не е тва. ;)

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 19 фев 2016 20:31

За фалшификациите на Михаил Сирийски можеш да прочетеш тук: http://sparotok.blogspot.bg/2015/09/blog-post_28.html.
Кое от кое по-големи простотии, на които се хващате. Особено за Имеон, което е старото име на Хемус/Стара планина, а има и други топоними... Скалъпена история как сме се преселили оттам за 65 дни през зимата до река Дон и сме измолили императора да ни приеме държавата. Наистина ли вярваш на тези простотии?

И не видях антропология/генетика/лингвистика, която да потвърди тезата ти. Абсурдна сама по себе си. Българи/траки може да са ходили до Памир, ама твърдо не произлизат оттам. Бъди сигурен в това.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 19 фев 2016 21:25

Върпосът със старите авторите все още стои открит. До сега има има писано, но на парче, за отделни епизоди или елементи от хрониките им. Цялостно изследване на отделен автор или група автори няма. Така се наслагват митологеми, които обслужват определени интереси. Старите автори имат определен набор от информация, които я използват така, както им нареди, този, който им дава паричките - пример Прокопий Кесарийски... Така е и сега с днешните хисторици, без значение с кой период се занимават....
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 19 фев 2016 21:27

За който още не го е видял:
http://www.promacedonia.org/ath/ath_1.htm
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Върни се в “Свободна зона”