Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

il4o_iliew
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот il4o_iliew » 18 фев 2016 23:17

dunavfc написа:
il4o_iliew написа:
dunavfc написа:Не съм чел последните страници, само тази последната, но наистина ли се обсъжда Венецуела и Илчо или някой друг я дава за пример !? Та там хората се нареждат на опашки за продукти от първа необходимост, както ние го правехме преди 30 год. Даже и по рано през 1997.

Доколкото си спомням през 1990-1997 тук не е имало социализъм. Въпреки това дефицит на стоки е имало. Значи причината не е в социализма. Тук се питват да ни кажат колко вреден е социализмът и затова ни дават за пример Венецуела. Същото нещо се случва и в Русия/СА, където няма социализъм.

Нямаше социализъм, но имаше социалистическо правителство начело с Виденов ;)

Значи твърдиш, че през 1990-1997 все Виденов е бил на власт? Прочети какво съм написал. След 1990 магазините у нас са полупразни.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 18 фев 2016 23:19

CTAHKO написа:
dunavfc написа:Не съм чел последните страници, само тази последната, но наистина ли се обсъжда Венецуела и Илчо или някой друг я дава за пример !? Та там хората се нареждат на опашки за продукти от първа необходимост, както ние го правехме преди 30 год. Даже и по рано през 1997.

Сега при нас няма опашки, щото хората нямат пари и няма с какво да си пазарят, а и сме с близо 3 милиона души по-малко 8-)

Нямало опашки !? Я отиди до най-близкият магазин на Кауфланд в който град си пожелаеш и пак ела да ми говориш за опашки. В Русе, когато ходя да пазарувам в Кауфланд винаги имам два проблема. Първият е да си намеря място за паркиране, а вторият проблем е 10-мин. чакане на касите.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 18 фев 2016 23:21

il4o_iliew написа:
dunavfc написа:
il4o_iliew написа:

Доколкото си спомням през 1990-1997 тук не е имало социализъм. Въпреки това дефицит на стоки е имало. Значи причината не е в социализма. Тук се питват да ни кажат колко вреден е социализмът и затова ни дават за пример Венецуела. Същото нещо се случва и в Русия/СА, където няма социализъм.

Нямаше социализъм, но имаше социалистическо правителство начело с Виденов ;)

Значи твърдиш, че през 1990-1997 все Виденов е бил на власт? Прочети какво съм написал. След 1990 магазините у нас са полупразни.

Не, имах предвид, че когато бяха опашките за стоки от първа необходимост и т.нар. гладни години на власт беше Виденов. Какво разбираш под дефицит на стоки в периода 1990-1997 !? Като изключим както казах Виденовият период в България имаше почти всички, естествено, ако направим сравнение със сега, наистина положението е коренно различно, но също толкова различно е и ако сравним 1990-1997 с периода 1985-1990.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 18 фев 2016 23:24

dunavfc написа:
CTAHKO написа:

Сега при нас няма опашки, щото хората нямат пари и няма с какво да си пазарят, а и сме с близо 3 милиона души по-малко 8-)

Нямало опашки !? Я отиди до най-близкият магазин на Кауфланд в който град си пожелаеш и пак ела да ми говориш за опашки. В Русе, когато ходя да пазарувам в Кауфланд винаги имам два проблема. Първият е да си намеря място за паркиране, а вторият проблем е 10-мин. чакане на касите.

Кауфланд не е ли магазин за стоки от първа необходимост 8-) Сам се опроверга 8-) Ама иначе при нас е било преди 30 години, пък във Венецуела е сега :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 18 фев 2016 23:28

Абе русенци Лидъл нямате ли си? Там е още по-евтино и още по-големи боклуци се продават. :mrgreen:

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 18 фев 2016 23:30

dunavfc написа:Не, имах предвид, че когато бяха опашките за стоки от първа необходимост и т.нар. гладни години на власт беше Виденов. Какво разбираш под дефицит на стоки в периода 1990-1997 !? Като изключим както казах Виденовият период в България имаше почти всички, естествено, ако направим сравнение със сега, наистина положението е коренно различно, но също толкова различно е и ако сравним 1990-1997 с периода 1985-1990.

Кога си роден? След 1989-а 10-и ноември е било трудно намирането дори на адаптирано мляко за бебета/каши. Какво имаш предвид под "почти всичко"?

За виденовата зима си има съвсем други причини, нямащи нищо общо със социализма/правителството на Виденов.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 18 фев 2016 23:34

CTAHKO написа:
dunavfc написа:
CTAHKO написа:

Кауфланд не е ли магазин за стоки от първа необходимост 8-) Сам се опроверга 8-) Ама иначе при нас е било преди 30 години, пък във Венецуела е сега :lol:

Шизофрения ли имаш !?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 18 фев 2016 23:36

il4o_iliew написа:
dunavfc написа:Не, имах предвид, че когато бяха опашките за стоки от първа необходимост и т.нар. гладни години на власт беше Виденов. Какво разбираш под дефицит на стоки в периода 1990-1997 !? Като изключим както казах Виденовият период в България имаше почти всички, естествено, ако направим сравнение със сега, наистина положението е коренно различно, но също толкова различно е и ако сравним 1990-1997 с периода 1985-1990.

Кога си роден? След 1989-а 10-и ноември е било трудно намирането дори на адаптирано мляко за бебета/каши. Какво имаш предвид под "почти всичко"?

За виденовата зима си има съвсем други причини, нямащи нищо общо със социализма/правителството на Виденов.

Не знам, дали е било трудно да се намери адаптирано мляко, но се съмнявам да е било трудно да си намериш банани и портокали. Нали целият спор е затова, какво е можело да си купиш по време на социализмът и какво след демокрацията. Е, айде кажи ми, че след 1990 год. разнообразието не е било в пъти повече !?

П.П : Роден съм 1990 г.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 18 фев 2016 23:39

dunavfc написа:
П.П : Роден съм 1990 г.

Супер. Питай майка си/баща си в първите години на демокрацията какво е имало. Питай ги и за адаптирано мляко/каши. После ела да ни разкажеш.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 18 фев 2016 23:52

Дунавец, ти мамунка ли си бил бе??? :shock: Съчувствам ти,че и сега все още сме зле с кокосовите орехи. :cry:

Върни се в “Свободна зона”