Та, очаквам победа, не само защото е задължителна и сме домакини, ами най-накрая успяхме да си съберем изпочупените футболисти от лазарета, а това е много, ама много добра новина за нас.
В защита имам притеснения, не знам дали Венгер в типично свой стил няма да избере да ни "изненада", като пусне BFG вместо Gabby, който игра 3 поредни мача в центъра на отбраната до Бос. Очаквам стабилно представяне от бековете ни Бейейин и Начо, които впрочем са може би най-постоянните бекове в лигата и имат необходимата скорост (Ектор) и опит (Монреал) за да спрат Варди и Марез.
В центъра се надявам да видим разместване, защото това е зоната, в която допускаме най-много пространства за противнкиа. Венгер и тук упорства, като не желае да извади Фламини от стартовия състав за сметка на някой от другите ни опорни халфове. Може би това се дължи и на скорошното завръщане на Кок и опит от страна на мениджъра да го запази здрав именно за този сблъсък, който всички знаем, ще бъде много здрав физически. Другият опорен (бокс-ту-бокс) ще е Рамзи, това е ясно. Съмняваме да видим Ел Нени в стартовия състав, няма как да стане това в толкова важен мач.
Озил получи заслужена почивка скоро и се надявам да видим най-доброто от него.
По фланговете искрено се надявам да няма повече от Тиодор, неговото място определено не е там, не защото няма качества, а просто защото не е във нужната форма. Може би на мястото на Жиру, предвид, че Лестър нямат най-бързите централни защитници, би било по-добър вариант за него. Та да се върна на крилата - Окс от дясно и Алексис от ляво, това е моето виждане. И двамата притежават добър дрибъл и са страшно упорити с топка в краката, а това ще е много важно за пробиването на синята защита. Не съм убеден обаче, че Венгер няма да предпочете Кемпбъл вмесот Окс. Това няма да е лош избор, но все пак костариканеца не показа нужното ниво в последния ни мач.
В нападение силно се надявам да имаме Тиодор, а не Оливие. Не, че нещо, ама Жиру го няма никакъв напоследък що се отнася до отбелязването на голове. Да, даде няколко асистенции, но ние имаме достатъчно хора, които могат да го сторят. Още повече, че имаме футболиста с най-много създадени опасни положения в Европа в лицето на Озил. Тоест, Жиру не вкарва, дори и с германеца зад себе си. Това е притеснително. Отделно, знаем, че Жиру не работи добре с Алексис в нападение, докато при Уолкот-Санчес наблюдаваме коренна разлика.
Интересен мач се очертава, искам да чуя интервюто на Венгер преди него. Стискам палци да няма неприятни изненади и нови липсващи от състава.
Лестър допускат много голове, но вкарват и доста повече, трябва ни добра концентрация в защита, преди всичко, а в нападение мисля, че няма да имаме проблеми без значчение кой ще започне мача. Нищо чудно да видим един Арсенал който ще избягва да задържа топката и ще избягва да гради постепенни атаки, вместо това очаквам повече изчистени топки и прехвърляне на отговорността към Лестър. Точно така ги бихме предният път, точно така се надявам и да ги бием сега на собствен терен.