673 481 подписа за референдума
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: 673 481 подписа за референдума
dindan написа:Тук в тая тема gong/viewtopic.php?f=53&t=194519&hilit=+подпиши+се лаехте,че до референдум няма да се стигне а се видя,че над половин милион българи искат да има референдум.
Сега лаете,че няма да бъде валиден референдума но когато и да го насрочат пак ще пусна тема и ще се види,че българина не спи и ще бъде активен.
Мен лично ме съмнява. Иска ми се да се достигне нужната активност, но ме съмнява. Може би един въпрос във референдум би трябвало да бъде да се промени закона за референдумите, така че да не зависи от активността на последните избори, а всяко допитване да си е само за себе си.
И друго нещо, което забелязах покрай тоя и последния референдум, самото провеждане, дори и неуспешно, предизвиква една здрава дискусия в обществото, в която дискусия обществото все повече и повече си изяснява какво иска. И в един момент, когато се натрупат достатъчно хора, които знаят какво искат и как да го формулират, ромени ще се случат. Но процесът е бавен, за съжаление.
Само наивник може да си мисли, че Слави ще промени нещо с този референдум и че тоя масово прост народ е способен да взема адекватни и правилни решения за бъдещето си. Същия тоя народ, дето гласува за Герб, а после нарежда Бойко по мрежите, същия тоя народ дето е толкова гневен и луднал от цялата помия, която се излива по него, но не е направил нищо за да каже, че има права. Псува се, ръмжи се, пише се по фейсбук и до там. Единстеното правилно решение за да се промени системата е ако има незабавна цялостна реформа в Правосъдната система. Изчистят ли се вредните елементи от там и сложат ли се качествени и съвестни хора - тая система ще изчисти другите за отрицателно кратко време, както наравиха в Румъния и сега имат близо 20 човека с ефективни присъди в затвора. Докато не се вкарат поне 5-10 човека при нас и не се спре корупцията няма да се оправим. Държавата ще се оправи единствено след тази реформа и малко по запонатите го знаят това отлично. То и за това онези капути не си подават оставките. Прекалено много интереси обслужват в момента и няма право да го правят.
Nuke написа:bluesupport написа:River Plate написа:Редко тъп народ сме ей! Тотален популист. От 240 до 120 депутати!? WTF? Това с какво ще помогне на България? Намаляване на субсидиите на партиите? Те крадат милиарди през техни фирми и обществени поръчки, тоя плехар ще им намалява субсидиите с няколко стотин хил. - хахаха.
Таргета на тоя референдум са най-тъпите българи, тия дето посрещнаха Царя като Бог, после направиха тъпия пожарникар кмет и премиер - най-ниско интелигентната маса в БГ.
Общо взето фарс. А тоя полуинтелигент Слави ли ще оправя България? Еми щом неук охранител-пожарникар се пробва, защо да не се пробва и чалга певец. Народа си ни заслужава всичко, което ни се случва, ама всичко...
Рядко точно мнение!!! Няма как да бъде казано по-добре!
Абе общо взето забелязвам една групичка хора, които плюят по всичко, което не е в полза на Боко мършата. Хайде обясни ми какво му е лошото да има 120 депутата по-малко? След това ми обясни защо е лошо да се премахнат субсидиите.< От тия пари отиват 50 милиона за ПП ГЕРБ.За една година от бюджета ще бъдат отделени за партиите - 35 611 920 лв., а за четири години - 142 447 677 лв.
Защо да не отидат за поощряване на раждаемостта?
Какво ще се спести от тези 120 депутата по-малко и задаваш ли си въпроса при кворум от 61 депутата, колко ще трябват да се вземе едно или друго решение и дали няма да е лесно ако примерно 20 са вносители и ще гласуват с "за", да си купиш още 11 души за да прокарат закон, който те облагодетелствува? Въобще не мисля, че бройката на депутатите е проблема в Държавата и за мен това е популистка точка.
Премахването на субсидиите също е такава точка, тъй като ако ги няма тези субсидии, париите ще трябва да си набавят средства от "дарения", а за тези дарения нали си сещаш, че дарителят ще иска услуга и по този начин партиите ще бъдат зависими от определени бизнесмени. А да не говорим, че самата точка включва всички партии да получават по лев на избирател, а не както е сега само тези, които са минали 1 %. Това означава, че ще има партии, които ще участват единствено заради парите от субсидиите и ако се иска някаква промяна, то би трябвало да е субсидии да получават само партиите, вкарали депутати в парламента. Също така тези партии посрещат делегации, изпращат такива, депутати обикалят районите си, правят конгреси и събрания и въобще имат разходи свързани със задълженията им и ако нямат субсидии от къде ще намерят средства за това?
Ако нещо е добре да се направи и от него ще има полза за "общото благо"... не би трябвало да има голямо значение кой го предлага, нали?
Проблемът е, че нещата, които се предлагат (без задължителното гласуване) не са адекватни за нашата действителност. Те може би звучат секси на част от българските граждани, но е почти сигурно, че не сме дорасли за тях!
Вече ги коментирах, но ми прави впечатление, че има хора, които много се ентусиазират от точка 1 и мажоритарния вот. Подобен вот е за много, много по-развити общества от нашето. При нас няма някаква политическа класа, която да изгражда личности, между които да избираме. Или поне аз нещо не я разпознавам.
Голяма част от днешния политически "елит" в България е свързан с режима преди 1989 г. - или са изградени от него; или са негови преки наследници. Показателно е, че се дават повече пари за подслушвания отколкото за култура!
Какъв мажоритарен вот у нас, когато липсват личности?!
Да кажем, че се приеме това, но без задължителното гласуване. Така вота ще се манипулира още по-лесно.
Проблемът е, че нещата, които се предлагат (без задължителното гласуване) не са адекватни за нашата действителност. Те може би звучат секси на част от българските граждани, но е почти сигурно, че не сме дорасли за тях!
Вече ги коментирах, но ми прави впечатление, че има хора, които много се ентусиазират от точка 1 и мажоритарния вот. Подобен вот е за много, много по-развити общества от нашето. При нас няма някаква политическа класа, която да изгражда личности, между които да избираме. Или поне аз нещо не я разпознавам.
Голяма част от днешния политически "елит" в България е свързан с режима преди 1989 г. - или са изградени от него; или са негови преки наследници. Показателно е, че се дават повече пари за подслушвания отколкото за култура!
Какъв мажоритарен вот у нас, когато липсват личности?!
Да кажем, че се приеме това, но без задължителното гласуване. Така вота ще се манипулира още по-лесно.
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]
v.r.s. написа:
Какво ще се спести от тези 120 депутата по-малко и задаваш ли си въпроса при кворум от 61 депутата, колко ще трябват да се вземе едно или друго решение и дали няма да е лесно ако примерно 20 са вносители и ще гласуват с "за", да си купиш още 11 души за да прокарат закон, който те облагодетелствува? Въобще не мисля, че бройката на депутатите е проблема в Държавата и за мен това е популистка точка.
Този проблем съществува само на теория.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
-
- Контакти:
"Какво ще се спести от тези 120 депутата по-малко и задаваш ли си въпроса при кворум от 61 депутата, колко ще трябват да се вземе едно или друго решение и дали няма да е лесно ако примерно 20 са вносители и ще гласуват с "за", да си купиш още 11 души за да прокарат закон, който те облагодетелствува? Въобще не мисля, че бройката на депутатите е проблема в Държавата и за мен това е популистка точка.
Премахването на субсидиите също е такава точка, тъй като ако ги няма тези субсидии, париите ще трябва да си набавят средства от "дарения", а за тези дарения нали си сещаш, че дарителят ще иска услуга и по този начин партиите ще бъдат зависими от определени бизнесмени. А да не говорим, че самата точка включва всички партии да получават по лев на избирател, а не както е сега само тези, които са минали 1 %. Това означава, че ще има партии, които ще участват единствено заради парите от субсидиите и ако се иска някаква промяна, то би трябвало да е субсидии да получават само партиите, вкарали депутати в парламента. Също така тези партии посрещат делегации, изпращат такива, депутати обикалят районите си, правят конгреси и събрания и въобще имат разходи свързани със задълженията им и ако нямат субсидии от къде ще намерят средства за това?"
Виж само разходите на Народното събрание за една година и ще си отговориш на въпроса.Понеже те гласуват каквото им кажат,поне да са по-малко.
За една малка България 400 партии как ти се струват.Всичките тези толкова умни,кадърни и можещи хора,защо не създават фирми,а партии.
Премахването на субсидиите също е такава точка, тъй като ако ги няма тези субсидии, париите ще трябва да си набавят средства от "дарения", а за тези дарения нали си сещаш, че дарителят ще иска услуга и по този начин партиите ще бъдат зависими от определени бизнесмени. А да не говорим, че самата точка включва всички партии да получават по лев на избирател, а не както е сега само тези, които са минали 1 %. Това означава, че ще има партии, които ще участват единствено заради парите от субсидиите и ако се иска някаква промяна, то би трябвало да е субсидии да получават само партиите, вкарали депутати в парламента. Също така тези партии посрещат делегации, изпращат такива, депутати обикалят районите си, правят конгреси и събрания и въобще имат разходи свързани със задълженията им и ако нямат субсидии от къде ще намерят средства за това?"
Виж само разходите на Народното събрание за една година и ще си отговориш на въпроса.Понеже те гласуват каквото им кажат,поне да са по-малко.
За една малка България 400 партии как ти се струват.Всичките тези толкова умни,кадърни и можещи хора,защо не създават фирми,а партии.
Глупост, която само ще изхарчи едни пари и няма да промени с нищо политическата класа в България
Може да имаме подобрение само с промяна в тази класа, а като гледам напоследък ... тая промяна трябва да се прави с автомат 

Леевски, оле

За втори път ще попитам - какво ще спестите при положение, че имате т.6? Кой мислите ще плаща предизборните им кампании? Знаете ли колко са областните и районните началници? Колко ще ни струват предизборните им кампании? Довечера ще Ви постна едно клипче от САЩ, да видите как се набират дарения от бъдещи посетители на съда от подобен кандидат по т.6. Мисленето не Ви е силна черта. Не гласувайте на този референдум. В него няма ни една точка от значение за просперитета ни. Интересно 120 депутати и сред тях трябва да съберем за всички комисии. Да вкараме александров в НС. Разбира от право, икономика, медицина, енергетика и т.н. Този референдум опипва почвата, за какво ще разберем, ако е положителен. Дано не разберем. Не гласувайте, за да не го легитимирате.
pomiqr272 написа:За втори път ще попитам - какво ще спестите при положение, че имате т.6? Кой мислите ще плаща предизборните им кампании? Знаете ли колко са областните и районните началници? Колко ще ни струват предизборните им кампании? Довечера ще Ви постна едно клипче от САЩ, да видите как се набират дарения от бъдещи посетители на съда от подобен кандидат по т.6. Мисленето не Ви е силна черта. Не гласувайте на този референдум. В него няма ни една точка от значение за просперитета ни. Интересно 120 депутати и сред тях трябва да съберем за всички комисии. Да вкараме александров в НС. Разбира от право, икономика, медицина, енергетика и т.н. Този референдум опипва почвата, за какво ще разберем, ако е положителен. Дано не разберем. Не гласувайте, за да не го легитимирате.
Е, много ясно!

СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]