673 481 подписа за референдума

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: 673 481 подписа за референдума

Мнениеот sin4ec » 09 фев 2016 11:28

iori написа:Славчо бил чалга бил проект на дпс и агет на НАСА :lol: Най- малкото намаляването на депутатите ще намали огромната им издръжка. Отзоваването на депутати и магистрати също може да е нещо положително. 673 481 души искат промяна.

Ми правете си промяна. Само че сте малко. Тия, дето не слушаме чалгата и простотиите на учиндолската мастия сме повече. Повярвай!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 09 фев 2016 11:35

TodorT написа:
River Plate написа:
Това няма как да стане в демократична държава в 21-век. Дали си с основно или с три магистратури и докторска степен, няма как единия да е повече човек, единия да е по-малко. Всеки има право на мнение и глас, независимо от коя социална прослойка е, другото ще е увеличаване на социалния дисбаланс и растяща пропаст между богати и образовани и бедни и неуки.
За шофьорска книжка е съвсем друго, а изконното ти право на избор, гарантирано ти от конституцията е съвсем друго.

Кое е друго ?! Образованието нали е безплатно, или аз бъркам ? Кой ги спира да ходят на училище до 8-ми клас най-малко ? То все от някъде трябва да се тръгне! С две ръце съм ЗА такова нещо. АЙде да видим тогава как ще се купуват гласове, най-малко няма да е в такива мащаби. И тук изобщо няма дисбаланс между бедни и неуки и богати и образовани. Може да си образован и беден. ;) В тази държава трябва да свикнем, че освен ПРАВА имаме и ЗАДЪЛЖЕНИЯ и ОТГОВОРНОСТИ!

Нищо няма да стане и така както ти казваш. Просто партиите ще им дават на мангалите и по една диплома за 8ми клас, заедно с 20 лева и кюфтетата и кебапчетата ;)
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 09 фев 2016 11:41

River Plate написа:Все пак се оказа, че има поне 700 000 шарани в БГ :) :)

Я кажи кои не са шарани? Тия, дето избират Бойко и Цветанов начело на България? Те ли не са шарани?

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 09 фев 2016 11:51

Nuke написа:

Я кажи кои не са шарани? Тия, дето избират Бойко и Цветанов начело на България? Те ли не са шарани?

Те са същите. Тия дето се водят по популизма избраха и Царя и Боко за кмет и премиер, сега се подписват и под искане за референдум с неграмотни и популистки искания ;)
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 09 фев 2016 11:53

dindan написа:673 481 подписа за референдума на "Шоуто на Слави" влязоха в парламента
Точно 673 481 подписа внесе на 8 февруари в Народното събрание, Инициативният комитет на „Шоуто на Слави" за провеждането на национален референдум за промяна на политическата система.

В сградата на бившия партиен дом дойдоха лично Слави Трифонов, Иван Кулеков, Иво Сиромахов и останалите членове на комитета.

Инициативата беше обявена от телевизионния водещ през лятото на миналата година, като бяха формулирани 6 въпроса:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

В инициативата се включиха доброволци от цялата страна, а основен партньор по места беше Гражданско движение ДНЕС./БТВ/

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550050
Референдум ще има,да видим кога ще го насрочат

Да има референдуми е чудесно! - да видим, как ще процедира и с този референдум НС...и какви промени ще му хрумнат ;)
Но не съм се подписвал под него, не съм и търсил къде да се подпиша, защото не съм съгласен с точки 3,4,6! - дори към точки 2 и 5 имам въпроси, защо точно толкова...
Та по точка 2, отдавна предлагам и съм изчислил че депутатите трябва да са 87 човека! - по трима от област и толкова.
По т.3, не съм съгласен да ми отнемат правото на избор!!!
По т.4, не съм съгласен да улесняваме политиците, с хакерски програми за предварителен електронен резултат!!!
По т.5, защо цял лев субсидия??? - много им е! А защо субсидия при мажоритарен вот??? - избираме личност, а не партия!!!
А т.6, от къде на къде пък ние да решаваме? - че това си е вътрешен правилник на МВР?!

Та аз виждам много недомислия и в тези въпроси, така че...без мой подпис. И да видим, как ще успеят в НС да го видоизменят, че да си е в тяхна полза ;)... - винаги го правят!
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 09 фев 2016 11:55

River Plate написа:
Nuke написа:

Те са същите. Тия дето се водят по популизма избраха и Царя и Боко за кмет и премиер, сега се подписват и под искане за референдум с неграмотни и популистки искания ;)

Нищо лошо няма в организиране на референдум. Всеки има право да го направи. Нали искаме демокрация?

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 09 фев 2016 11:57

River Plate написа:
TodorT написа:
River Plate написа:
Това няма как да стане в демократична държава в 21-век. Дали си с основно или с три магистратури и докторска степен, няма как единия да е повече човек, единия да е по-малко. Всеки има право на мнение и глас, независимо от коя социална прослойка е, другото ще е увеличаване на социалния дисбаланс и растяща пропаст между богати и образовани и бедни и неуки.
За шофьорска книжка е съвсем друго, а изконното ти право на избор, гарантирано ти от конституцията е съвсем друго.

Кое е друго ?! Образованието нали е безплатно, или аз бъркам ? Кой ги спира да ходят на училище до 8-ми клас най-малко ? То все от някъде трябва да се тръгне! С две ръце съм ЗА такова нещо. АЙде да видим тогава как ще се купуват гласове, най-малко няма да е в такива мащаби. И тук изобщо няма дисбаланс между бедни и неуки и богати и образовани. Може да си образован и беден. ;) В тази държава трябва да свикнем, че освен ПРАВА имаме и ЗАДЪЛЖЕНИЯ и ОТГОВОРНОСТИ!

Нищо няма да стане и така както ти казваш. Просто партиите ще им дават на мангалите и по една диплома за 8ми клас, заедно с 20 лева и кюфтетата и кебапчетата ;)

Абе не съм съгласен. Има как да се секнат и фалшивите дипломи, и "мъртвите души" в клас и т.н. И всички знаят начините, но не искат! Никой не иска грамотни хора да избират тези боклуци! Никой не иска грамотни хора в държавата, защото тогава трудно се управлява ;) Аз съм оптимист, ние стигнахме дъното и по-надолу няма как. Ще тръгнем нагоре, ама трябва да се действа твърдо! Твърдо и решително, до дупка, бе!

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 09 фев 2016 11:58

Но е много лошо, че тук е пълно с електорални овце, които атакуват единствената най-смислена точка 1 ! - няма да се оправим и от изборите никога няма да има смисъл, ако не се премахне партийния принцип на гласуване!!!
Много добре си знаем, поне някои ;), че всички партии с шанс за спечелване на властта, произлизат от едно място, от един център! - ЕЦ на БКП, който до скоро съществуваше - поне докато Александър Лилов беше жив - и той е идеолога на това разрояване на БКП! Дори "проектът Борисов" е лично негов, тъй като Станишев не го слушал ;)
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 09 фев 2016 11:58

River Plate написа:
TodorT написа:
River Plate написа:

Аз ако бях против този референдум,щях да кажа ''Нищо няма да стане....но трябва да направим еди какво си''.С просто ''нищо няма да стане'' се живурка наляво и надясно докато дойде времето да се умира и погребва 2 метра под земята.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 09 фев 2016 11:59

TodorT написа:
River Plate написа:
TodorT написа:
River Plate написа:

Абе не съм съгласен. Има как да се секнат и фалшивите дипломи, и "мъртвите души" в клас и т.н. И всички знаят начините, но не искат! Никой не иска грамотни хора да избират тези боклуци! Никой не иска грамотни хора в държавата, защото тогава трудно се управлява ;) Аз съм оптимист, ние стигнахме дъното и по-надолу няма как. Ще тръгнем нагоре, ама трябва да се действа твърдо! Твърдо и решително, до дупка, бе!

При нас нещата се решават със сила. Винаги е било така. У народа няма сила, тя е концентрирана в политиците и мафиотите, тоест няма как да се преборим.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Върни се в “Свободна зона”