Помните ли рокгрупите от времето на соца?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Помните ли рокгрупите от времето на соца?

Мнениеот CTAHKO » 08 фев 2016 20:48

Captain Stottlemeyer написа:
CTAHKO написа:....Хех, я стига де. Били забранени западните групи, пък ходих на концерт на Юрая Хийп в Кърджали през 1985-та година :) ...

Искаш да кажеш през лятото на 1988 година - година и няколко месеца преди 10 ноември. ;) Станко, Станко-о, пак се изказваш неподготвен, моето момче (или послъгваш, което е същото). :lol: Тук иде реч главно за 60-те и 70-те години, когато повечето от вас са били още в топките на бащите си... 8-) Някакви си 20 (двадесет) години по-рано, когато "защищавахме социализма" в Чехословакия... А че имаше цензура - имаше, че имаше различни забрани и ограничения, включително в София - имаше. Че ни промиваха всеки петък мозъците със съветска телевизия - и това го имаше... 8-)

Щом година и половина от 10-ти Ноември не са ти проблем, що правиш проблем за някакви си три годинки по-рано ;) Кептън, вземи се в ръце. С възрастта си почнал много да издребняваш 8-) Пък и ти по това време, когато си слухтял и доносничил, аз съм се забавлявал по рок концертите в България 8-) И на Сребърни Крила съм ходил на концерт, да ти кажа 8-)

П.П. А иначе какво, тази година и половина преди 10-ти Ноември не е ли било соц и властта не беше ли същата 8-)
Последна промяна от CTAHKO на 08 фев 2016 20:50, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 08 фев 2016 20:50

CTAHKO написа:
damyanov1963 написа:
CTAHKO написа:....Хех, я стига де ;) Били забранени западните групи, пък ходих на концерт на Юрая Хийп в Кърджали през 1985-та година :) ...

Искаш да кажеш през лятото на 1988 година - година и няколко месеца преди 10 ноември. ;) Станко, Станко-о, пак се изказваш неподготвен, моето момче (или послъгваш, което е същото). :lol: Тук иде реч главно за 60-те и 70-те години, когато повечето от вас са били още в топките на бащите си... 8-) А че имаше цензура - имаше, че имаше различни забрани ограничения, включително в София - имаше. Че ни промиваха всеки петък мозъците със съветска телевизия - и това го имаше... 8-)

И аз помня, че Юрая Хиип изнесоха първия си концерт в България през 88-а, на стадион Академик в София. Станко ме хвърли в тъч с този в Кърджали през 85-а, още повече, че тогава имаше възродителен процес, атентати от турска страна и Ахмед Доган още не беше известен...

Е объркал съм се малко 8-) 85-та май беше концертът на Оскар Бентън :roll:

И последно - да не се окаже концерта на Аркан, или Таркан, или както му беше там името... :lol:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 фев 2016 20:51

damyanov1963 написа:
CTAHKO написа:
damyanov1963 написа:
CTAHKO написа:....Хех, я стига де ;) Били забранени западните групи, пък ходих на концерт на Юрая Хийп в Кърджали през 1985-та година :) ...

Искаш да кажеш през лятото на 1988 година - година и няколко месеца преди 10 ноември. ;) Станко, Станко-о, пак се изказваш неподготвен, моето момче (или послъгваш, което е същото). :lol: Тук иде реч главно за 60-те и 70-те години, когато повечето от вас са били още в топките на бащите си... 8-) А че имаше цензура - имаше, че имаше различни забрани ограничения, включително в София - имаше. Че ни промиваха всеки петък мозъците със съветска телевизия - и това го имаше... 8-)

И аз помня, че Юрая Хиип изнесоха първия си концерт в България през 88-а, на стадион Академик в София. Станко ме хвърли в тъч с този в Кърджали през 85-а, още повече, че тогава имаше възродителен процес, атентати от турска страна и Ахмед Доган още не беше известен...

Е объркал съм се малко 8-) 85-та май беше концертът на Оскар Бентън :roll:

И последно - да не се окаже концерта на Аркан, или Таркан, или както му беше там името... :lol:

Е не, Оскар Бентън беше тогава. Даже намерих статия за някакъв измислен атентат :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 08 фев 2016 20:52

Станко,
Юрая Хийп пяха на стадион, а Оскар Бентън надали.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 08 фев 2016 20:53

CTAHKO написа:Как забравихме да споменем "Фактор" и "Импулс" :)

Някой би ли повярвал сега, че вокалът на Импулс е Веско потния! :)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 08 фев 2016 20:55

гражданин от село написа:

:lol: А стига бе :lol:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 08 фев 2016 20:55

NOMER14 написа:Станко,
Юрая Хийп пяха на стадион, а Оскар Бентън надали.

Станко не е ходил нито на стадион, нито на " надали" :lol:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
KANSAS
Контакти:

Мнениеот KANSAS » 08 фев 2016 20:58

гражданин от село написа:

А, че носеше легендарната 9 на култовият отбор на......Полски Тръмбеш!ФАКТ!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 08 фев 2016 21:09

Кашчей написа:
NOMER14 написа:Станко,
Юрая Хийп бяха у нас през лятото на 1988 година и за 40 минути платихме 20 или 30 лева.

12 лева билет и концерт малко над час.

Концертът в София беше през 1988г., може би между 21 и 31 август. Билетът струваше 15 лева, а на черно над двадесет лева. Аз лично не се доредих за редовен билет, защото като ги пуснаха в продажба не бях в София и си платих като поп билетчето от 20те лева на "реалния пазар" пред стадиона.
Концерът обаче, поне за мен беше много разочароващ, може би защото очаквах нещо много по-... За капак седях точно срещу една огромна тонколона, от дясната страна ако си срещу сцената, която един месец след това не можех да извадя от ушите си.

Що се отнася до български групи, които с удоволствие слушах и продължавам да слушам, това бяха Щурците, Сигнал, LZ, за нас метълите от махалата, ФСБ, въпреки наличието на някои техни супер песни и чудесни изпълнители, си беше групата на властта, т.е. беше ни малко чужда.
Последна промяна от Der Schmarotzer на 08 фев 2016 21:11, променено общо 1 път.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

KOPAB727
Контакти:

Мнениеот KOPAB727 » 08 фев 2016 21:11

10 страници и нито дума за Тангра ?!?! Феноменална за България група !

Върни се в “Свободна зона”