kiril.a.d написа:icko65 написа:kiril.a.d написа:Не знам от къде си я взел +Алтернативната история" в този и вид, но в нея има много грешки!
На Ялетнската конференция, за разпределение на следвоенния свят, Югославия е вписана с 60% съветско влияние и 40% английско. Това дава повод на Тито, който е по Сталински самовлюбен, да бъде конкурент в водачеството по комунизъм, на Сталин. От там и разрива им...и политиката на Тито.
Идеята за Балканска Федерацияе на Георги Димитров. Първоначално Сталин се съгласява, с цел да прецака Тито и неговото отцепничество от политиката на СССР. Преговорите м/у Г.Д. и Тито са почти на финал, като правителството е дуалистично, спора остава коя да е столицата - София или Белград.
В този момент на Сталин не му харесва договорката за дуализъм и отравя Георги Димитров, защото...първо му е под ръка, второ го заподозира, че се води по Тито! И нещата се разпадат...
Колкото до гръцките партизани, нашата подкрепа е истинската подкрепа, като ги пускаме да се изтеглят на наша територия, поради което влизаме в кратка война с Гърция и доколкото армията на Гърция е там, преследвайки партизаните, та нахлува на наша територия, намесва се ООН, спирайки войната, но определя нови граници, кой-до където е! - така губим едни около 60 км от територията си, след Кулата при планината Беласица.
Какво би станало, ако плана се беше осъществил? - много е трудно да се гадае...Ние, със сърбите, винаги трудно сме се разбирали, така че, аз предполагам, че в някои по-късни години, просто щяхме да се разделим и пак да е това, което беше.
Незнам за коя война с гърците говориш но аз знам за тая:http://www.bg-nacionalisti.org/index.php?option=com_content&view=article&id=69:------1925-&catid=3:2009-03-22-15-32-17&Itemid=4..и никакви територии не губим!?
Не - говоря ти за война от 1946 г., която също я нямаше в учебниците, може би защото я губим и губим територия, а "великия" СССР нямало как да ни спаси...
Кириле, Кириле... Как да го има нещо в учебниците, когато го има в кухите лейки само на безмозъчни папагали?! Дойде си на думата, намери "чалъм" да "жегнеш" СССР - изби си комплекса, дето се вика! Само че от брошури и памфлети история не се учи, а напротив - изпират се мозъци! Никаква представа (реална!) нямаш за обстановката в Гърция 1945-1948 г., както и за случки по общата ни граница, а пък за Кулата, Беласица, Рупел и прочие може да си гледал само картинки, но евтината пропаганда не ти дава мира, без да се проявиш! Нищо подобно в Петричко не се е случило в посоченото от теб време! Четете и мислете, бе, хора!!! Анализирайте, без да аналлизирате! И коментирайте всеки събития в собствения му роден край, които са му познати, без да играете виртуални роли на гаулайтери на земи, които не можете да посочите на картата, но наричате гръмко "свои"!