Tommi написа:v.r.s. написа:Отново ще опитам да попитам, с какво това правителство или предишните попречиха на ваша инициатива за бизнес или ако работите за заплата, на условията ви за работа и възнаграждението?
Защото аз съм имал случай, преди доста години, когато министър беше царят и Ковачки организира работниците си да протестират в София, на въпрос на тогавашният министър Севлиевски, който дойде при нас и попита за какво точно протестираме, отговорите на някои предизвикаха смях дори в нас. Един заради ниските заплати, друг защото нямало условия за работа, дрехи и обувки, на което той каза, че това не е въпрос към управляващите, а трябва да ги поставим пред работодателя и синдикатите. И беше прав. Следващият път, когато отново трябваше да ходим на протест, отказах да ходя, защото на предишния ме хвана срам и само това, че бяхме облечени в работни дрехи ме спря да си тръгна.
Разбира се, че политическата среда и действията на дадено правителство оказват влияние върху бизнес инициативата.
Не казвам, че не влияе, питам за тук пишещите как е повлияло, защото повечето съм сигурен, че си пишат просто така, а малък процент са тези, които може да са пострадали по някакъв начин. Всяко правителство има плюсове и минуси, както е и с това на Борисов, но да се хвърля цялата вина върху само неговото, не мисля, че е коректно. Като се започне от костовото, минем през царя, тройната коалиция и това на Орешарски, всички имат вина за случващото се, най-вече в енергетиката и при последното с КТБ.
И заради това задавам въпроса, кой да е, след като този не трябва да е? Защото освен да викаме долу, трябва и да имаме идея кой би променил системата, която е толкова корумпирана и мафиотизирана, че отпора е повсеместен и страшен, като се започне от съдебната система, енергийната мафия, местните власти, обвързани с определени бизнесмени, медиите на владени от нея и т.н.
Гледах снощното предаване на Ахчиева, където беше показано как на държавни контролни органи, на които няма как да се отказва достъп, им беше отказан такъв и то със съдействието на местната полиция и прокуратура. Както каза самата тя, Държавата беше унизена. Сега ще ми е интересно дали ще има някакъв отзвук, защото ако прокуратурата е независима, то с шефа на полицията не е така и би трябвало да бъде уволнен и дори подведен под отговорност, а това е в ресора на управляващите.
Трудно се пробива нещо, което е градено с години и тези, които се облагодетелствуват ще се борят срещу Държавата с всички средства, както се случва и в момента.