boabbb написа:daduradam написа:Как разбрахте, че са го били ? Я ме инфромирайте, че съм изтървал новината
Теб ако те избабанят с бокс в главата, дали ще си миролюбиво настроен![]()
![]()
Естествено, аз съм добра душа с хрисим характер

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
boabbb написа:daduradam написа:Как разбрахте, че са го били ? Я ме инфромирайте, че съм изтървал новината
Теб ако те избабанят с бокс в главата, дали ще си миролюбиво настроен![]()
![]()
Всички констатирани травматични увреждания при аутопсията и ререаутопсиите се дължат на действието на твърди тъпи предмети с незначителна кинетична енергия. Следва да се отбележи, че част от уврежданията са получени след прилошаването и падането върху терена, а други – от проведените реанимационни мероприятия.
Категорично трябва да се има предвид, че установените травматични увреждания по трупа на Тодор Йорданов с оглед вида, характера, тежестта и локализацията им, не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта
По своята медико-биологична характеристика тези травматични увреждания са причинили БОЛКА И СТРАДАНИЕ.
На базата на проведеното от нас макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечният мускул се установяват категорични данни за това, че Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамерна дисплазия /кардиомиопатия/, което има продължително протичане и постепенно развитие.
Причината за смъртта на Тодоров е ритъмно-проводно нарушение, възникнало на базата на съществуващата при него аритмогенна деснокамерна дисплазия. Тези остри ритъмни нарушения, от своя страна са довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчности и смъртен изход от ненасилствен болестен произход.
След ’99 върху този институт влияят три нови виждания на законодателя:
1) Приема се,че откритото и състезателно съд. производство дава много по-големи възможности за правото на защита и разкриване на обективната истина.
2) Бързината е от голямо значение – недопустимо е излишно връщане на делата.
3) Връщането облагодетелства прокурора, давайки му възможност да поправи грешки.
След 99 г. остават само две хипотези на връщане, а с новия НПК - хипотезата е само една. До ’99 всяко съществено изменение на обвинението водеше до връщане на делото.
ІІ. Обща характеристика
1. Непосредствена задача – да гарантира правото на защита на обвиняемия спрямо фактите и спрямо правното положение поне в две инстанции. Такава трябва да е формулировката. Във ІІ инстанция не може да се прави изменение на обвинението.
2. Винаги е свързано с повдигането на ново обвинение и предявяването му на подсъдимия.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 16 госта