Днес се навършват 71 г. от престъплението "Народен съд"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Днес се навършват 71 г. от престъплението "Народен съд"

Мнениеот 1982 » 01 фев 2016 23:14

HoUs4oOL написа:
1982 написа:Паднах на нивото на Лавината, за да му покажа, че и аз мога да цитирам подобни неща и линкове. ;)

Не, не, не се оправдавай, падна ми много в очите, оттук нататък никога няма да си същия смелчага в моите очи...

Дреме ми на к.ра какъв съм в лайняните ти очи.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 01 фев 2016 23:15

diplomat написа:
blue avalanche написа:
diplomat написа:
От 20 декември 1944 до 2 април 1945 г. са организирани 135 масови процеса в цялата страна. Арестувани са 28 630 души. Срещу 10 919 от задържаните са повдигнати обвинения, съдбата на много от останалите е неизвестна. Процесите се извършват в Софийския университет, в Съдебната палата и в цялата страна. За около 4 месеца са издадени 9 550 присъди, с които осъдени на смърт са 2 730 души, а 305 души получават доживотен затвор. Така спасителят на българските евреи Димитър Пешев е осъден от Народния съд на 15 години затвор „за фашистка дейност и антисемитизъм“, а Константин Муравиев е единственият оцелял министър-председател на България от преди 9 септември 1944 г. За сравнение на Нюрнбергския процес са осъдени 19 души, от които на смърт 12. Присъдите се произнасят в името на „Симеон Втори, цар на българите“, тъй като все още действа Търновската конституция, въпреки че тя не позволява извънредни съдилища, каквото е т.нар. Народен съд.

Последно 30 000 ли са убити(както писа по-горе) или 2730???
Айде като се определиш,пак ела...

2730 с ПРИСЪДИ, а останалите са убити от ръцете на безчинстващите превъзбудени душевно-болни партизанчета, които са обирали де що е имало частна собственост "уж" в името на държавата, ама голяма част е отишла в джобовете им, за да има с кво да се наливат и да плюскат след тва, шибаните свине. Слушай разкази на хората, които са потърпевши - не ми цитирай историята, която е написана от разни номенклатурчици, подлизурковци и гъзолизци на комунистите.

Преди Девети даже и присъди нямало. Колели са ги на място! Опъвали са им примката! Понеже са цивилизовани капиталисти.
Премиерът Александър Цанков иска възмездие. Строява генералите Иван Вълков и Иван Русев. Първият е военен министър, вторият - вътрешен. Двамата назначават за комендант на София капитан Кочо Стоянов. Директивата е "Око за око, зъб за зъб!".
Кочо организира групи за специално действие. Освен началник и шофьор те включват "майстор примкаджия" и черноработници, наречени "облаци". Командите тръгват по адреси още на 16-и вечерта.

Чукат, домакинът отваря. Да дойде за справка в полицията. Камионетка го откарва най-често в софийска казарма. Двама военни го водят в стая за разпит.
"Майсторът
примкаджия"
Илия Ковачев
разказва
какво се случва
по-нататък:

"Поставя се на един стол и срещу него сяда друг военен да води разпита. В момента, когато пита за името му или за други незначителни неща, например откъде имате този пръстен, военният, който води разпита, дава знак с ръка и веднага приготвените двама души с готова примка от връв за палатка надяват въжето на шията и го опъват в противоположни посоки, докато му спре сърцето."

"Лицата - продължава палачът, - които са го довели на разпит, стоят близо до коленете му, готови да го притиснат при случай че започне да мърда. Хората, определени за слагане на примката, винаги стоят зад жертвата, за да не бъдат забелязани. Когато някой от екзекутираните биваше по-силен физически и правеше опит да се надигне,тогава се струпваха да дърпат връвта повече хора
Телата на обесените веднага се прибираха и поставяха в чували, докато са още топли и се сгъват. Чувалите се завързваха със същата връв, с която бяха обесени. За по-голяма сигурност слагахме на врата им техните собствени колани. Преди слагането на убитите в чувалите Черния капитан (Николов) и Любен Моллов прибираха от тях парите и скъпоценностите", завършва своята изповед удушвачът.

Понякога операцията е неуспешна. "Овде има жив!", сигнализира един от помагачите "облаци". Примкаджията Стилиян Тошев отива да провери. "Ние спечелихме борбата и ти вече си свободен!", вика в ухото на съмнителния труп той. "Казах и други обнадеждаващи работи, за да се обади, но той не се обади", описва резултата душегубецът.

Че какво казваш за "прибирането на частната собственост",дето отивала "в джобовете"???
Както казах - достойни учители!

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 фев 2016 23:17

diplomat написа:Пропаганда? Ходи го кажи на потърпевшите хора. Сигурно много ще ти се зарадват.

Пропаганда е, всеки гледа нещата от страната, която му изнася.
Ти също не можеш да обясниш на един украинец какъв изрод е Степан Бандера, както не може един украинец да обясни какви възвишени идеи е имал същия на поляци, словаци или румънци.
Недей да вярваш сляпо на нещо, само защото съвпада с мнението ти, повечето политически документални филми са направени с цел, пусни си филма Крим: път към родината и там можеш да се разплачеш от умиление, ама едва ли ще повярваш, просто защото не съвпада с личните ти убеждения.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 фев 2016 23:18

1982 написа:Дреме ми на к.ра какъв съм в лайняните ти очи.

Що пък лайняни, сини са, вярно не много светли, ама чак лайняни не са. :mrgreen:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 01 фев 2016 23:20

diplomat написа:Рязали са, с брадви са убивали хората даже, ама тва комунистическата история никога е нямало да позволи да бъде документирано. Явно си не само страшно заблуден, ами и страшно наивен.

Е,как така става,че за едните има снимки,пък за другите няма???
Дали защото е измишльотина?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 фев 2016 23:24

HoUs4oOL написа:
diplomat написа:Пропаганда? Ходи го кажи на потърпевшите хора. Сигурно много ще ти се зарадват.

Пропаганда е, всеки гледа нещата от страната, която му изнася.
Ти също не можеш да обясниш на един украинец какъв изрод е Степан Бандера, както не може един украинец да обясни какви възвишени идеи е имал същия на поляци, словаци или румънци.
Недей да вярваш сляпо на нещо, само защото съвпада с мнението ти, повечето политически документални филми са направени с цел, пусни си филма Крим: път към родината и там можеш да се разплачеш от умиление, ама едва ли ще повярваш, просто защото не съвпада с личните ти убеждения.

Аха, щото ти не защитаваш каквото ти изнася и не си променяш мнението, когато ти е угодно... :roll:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 фев 2016 23:29

blue avalanche написа:
diplomat написа:Рязали са, с брадви са убивали хората даже, ама тва комунистическата история никога е нямало да позволи да бъде документирано. Явно си не само страшно заблуден, ами и страшно наивен.

Не, не е измишльотина. Измишльотина са глупостите, че партизаните не са водели анти-български действия и че не са държавни изменници. След като вече са се отчитали само пред коминтерна и пред Москва, значи са заслужавали смърт. А избитите от НС просто са действали в името на България, както и в нейните интереси. Може някои да са сбъркали, може да е имало убийци, които са си го заслужавали, но мнозинството избити са били напълно невинни. Ти така и не ми отговори - престъпник ли е бил дядото на Синчец?

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 фев 2016 23:42

diplomat написа:Аха, щото ти не защитаваш каквото ти изнася и не си променяш мнението, когато ти е угодно... :roll:

Ем, зависи от случая, като цяло гледам да съм обективен, ама според зависи за кой става въпрос.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 01 фев 2016 23:44

diplomat написа:
blue avalanche написа:

Не, не е измишльотина. Измишльотина са глупостите, че партизаните не са водели анти-български действия и че не са държавни изменници. След като вече са се отчитали само пред коминтерна и пред Москва, значи са заслужавали смърт. А избитите от НС просто са действали в името на България, както и в нейните интереси. Може някои да са сбъркали, може да е имало убийци, които са си го заслужавали, но мнозинството избити са били напълно невинни. Ти така и не ми отговори - престъпник ли е бил дядото на Синчец?

Аз не отричам,че след Девети септември е имало изстъпления. Но казвам,че са имали "достойни учители".
И аз питам:
Тези,които на Девети юни с оръжие в ръка свалиха ЗАКОННОТО правителство на Ал.Стамболийски и при това избиха хиляди българи какви са? Пред кого се "отчетоха"? Те държавни изменници ли са?
Не,че някой ще отговори,де... Но отговорът е ясен!
Последна промяна от blue avalanche на 01 фев 2016 23:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Nikita1313
Контакти:

Мнениеот Nikita1313 » 01 фев 2016 23:44

Защо си мисля тази вечер за вашия безсмъртен бой. Защо ви виждам от далече във оня веженски усой Защо задъхано по склона вървя след вашата колона и срашно искам аз и срашно искам аз да бъда с вас да бъда с вас Партизани,партизани легендарни синове над полета и балкани над села и градове Партизани,партизани на челата със звезди от вашите кърви проляни свободата,свободата се роди свободата,свободата се роди Защо си мисля тази вечер за вашия безсмъртен бой. Защо ви виждам от далече във оня веженски усой Защо задъхано по склона вървя след вашата колона и срашно искам аз и срашно искам аз да бъда с вас да бъда с вас Партизани,партизани легендарни синове над полета и балкани над села и градове Партизани,партизани на челата със звезди от вашите кърви проляни свободата,свободата се роди свободата,свободата се роди.

:evil:

Върни се в “Свободна зона”