Днес се навършват 71 г. от престъплението "Народен съд"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Днес се навършват 71 г. от престъплението "Народен съд"
Ей, тва лукчов ли е, тоя е голям герои сред малките националисти в България. 

[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
blue avalanche написа:diplomat написа:blue avalanche написа:diplomat написа:blue avalanche написа:На 7 юли 1944г. са ЗАКЛАНИ от жандармеристи:
Васил и Сава Кокарешкови - 16г.
С телата им цяла седмица са хранили кучетата.
Един от убийците - кап.Николчев е осъден от този лош,лош Народен Съд.
На 22 февруари 1944г. е разстрелян с 12(ДВАНАДЕСЕТ) куршума :
Николчо Здравков Чампоев - 1г. 8 месеца (ЕДНА година)
"По погрешка"!!!!
Още???
Един на десет е бил изрод. А останалите, които с нищо не са заслужавали смъртта си, или явно според теб всички са го заслужавали?
А с какво заслужиха смъртта си поетите Гео Милев,Хр.Ясенов,В.Карагьозов,С.Румянцев???
Или Йосиф Хербст,Ал.Стамболийски,Р.Даскалов,...???
Някои от тях са активни дейци в престъпни комунистически групи, нищо чудно и да са били участници в най-тежкия до онзи момент атентат в Европа.В изредените имаме и един виден ционист, за когото можеш да питаш другарчето си Станко - той там много ги разбира евреите.
Нито един от изброените не е "участник в престъпни комунистически групи".
Опресни си паметта пак, че явно нещо не си спомняш както трябва.

Последна промяна от diplomat на 01 фев 2016 20:01, променено общо 1 път.
-
- Контакти:
язе написа:blue avalanche написа:Soulen написа:Важно е да се отбележи, кой започва пръв терора. Мен,ако шумкарите ми убият родителите в Света Неделя примерно, ще избия всеки партизанин, заедно с родата му до 9-то коляно. Децата на партизанина са потенциалните убийци на България. Наследниците на тия партизани управляват България и до днес.Жертвите на Деветоюнския преврат и последвалия масов терор и убийства при управлението на професор Александър Цанков - са около 20 000.
Деветоюнския преврат е през...1923г.
Че кой,викаш,започнал първи???
Фашиста Цанков, естествено! След това, започва гражданска война и аз съм признателен на хората, дръзнали да подготвят и извършат атентат... забележете, не срещу нормални хора, а срещу фашисткия "елит" барабар с Борис 3 българоубиец.
Един от фашисткия елит, както си ги нарекал, после обръща плочата (за кой ли път. Не случайно го наричат "Стария превратаджия" и след 9-ти сеп. е сред най-силните хора в политическата върхушка до към края на 50-те години.
язе написа:blue avalanche написа:Soulen написа:Важно е да се отбележи, кой започва пръв терора. Мен,ако шумкарите ми убият родителите в Света Неделя примерно, ще избия всеки партизанин, заедно с родата му до 9-то коляно. Децата на партизанина са потенциалните убийци на България. Наследниците на тия партизани управляват България и до днес.Жертвите на Деветоюнския преврат и последвалия масов терор и убийства при управлението на професор Александър Цанков - са около 20 000.
Фашиста Цанков, естествено! След това, започва гражданска война и аз съм признателен на хората, дръзнали да подготвят и извършат атентат... забележете, не срещу нормални хора, а срещу фашисткия "елит" барабар с Борис 3 българоубиец.
Е сигурно си потомък на атентатори. Уважаваш си убийците, а пъкче загиват и случайни минуваци и деца на кой му пука.
Аваланч, поне махни емблемата на Левски, като ще се излагаш. По снимки не ги разпознавам всички,но има 2 национални героя. Луков, герой от войната и българин, милеещ за българското не гнусен интернационалист и великия цар Борис III. Дано си сложил побе един престъпник

Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
HoUs4oOL написа:Ей, тва лукчов ли е, тоя е голям герои сред малките националисти в България.
А за теб кой е герой. бе, интернационалисте?

sin4ec написа:Въобще е грешка да се разглежда НС без да се отчитат реалностите в предните 30 години. И понеже знам за този "съд" повече от всеки друг в този форум, да ви обясня как е действал:
В нашия случай нещата на дядо ми се развиват добре-свидетелствата и фактите сочат, че не е вършил престъпления и издевателства, изпълнявал е заповеди на висшестоящите и няма за какво да бъде обвиняван. Аха-аха и отива на оправдаване. В този момент идва анонимна бележка от определен Партиен щаб със препоръката: Да се елиминира!
Всичко се обръща, скалъпват се някакви обвинения и следва присъда. Изпълнена. След 1990 се разсекрети всичко и ви казвам-няма такива абсурдни обвинения, въпреки свидетелите в негова полза. В архив беше и въпросната бележка, чрез която стана ясно кой я е пратил. Не, че не е имало съмнения и преди за този индивид, но друго си е доказателството. Така или инак Онзи, Който Праведно Съди беше взел вече нещата в ръцете Си. От децата му да търсиш вина-не е работа.
Имотите и нивите бяха чинно описани от комунистите и архивирани, и след серия дела ни бяха върнати. Ако бяха изгорили архива-не знам...дядо ми беше оправдан по всички абсурдни обвинения. Малко късничко, но все е нещо!
Аз нищо от написаното от теб не оспорвам, но според списващите комуняги тука, излиза че дядо ти за да бъде разстрелян, значи е бил пълна отрепка, убиец на деца и си го е заслужавал! Това твърдят тука едни малоумници, поне аз така ги разбирам.
Отрепки, заслужаващи смърт, сигурно е имало, но са се брояли на пръстите на ръцете, Покрай тях са изтрепани една камара невинни и просто неудобни на комунистите люде!
Последна промяна от diplomat на 01 фев 2016 20:00, променено общо 1 път.
- blue avalanche
- Контакти:
Soulen написа:язе написа:blue avalanche написа:Soulen написа:Важно е да се отбележи, кой започва пръв терора. Мен,ако шумкарите ми убият родителите в Света Неделя примерно, ще избия всеки партизанин, заедно с родата му до 9-то коляно. Децата на партизанина са потенциалните убийци на България. Наследниците на тия партизани управляват България и до днес.Жертвите на Деветоюнския преврат и последвалия масов терор и убийства при управлението на професор Александър Цанков - са около 20 000.
Е сигурно си потомък на атентатори. Уважаваш си убийците, а пъкче загиват и случайни минуваци и деца на кой му пука.
Аваланч, поне махни емблемата на Левски, като ще се излагаш. По снимки не ги разпознавам всички,но има 2 национални героя. Луков, герой от войната и българин, милеещ за българското не гнусен интернационалист и великия цар Борис III. Дано си сложил побе един престъпник
Гео Милев,Йосиф Хербст и Сергей Румянцев също са герои от войните.Наградени са с ордени.Това,обаче не е попречило на "примкаджиите" да ги ликвидират.

Ако не знаеш кои са "примкаджиите",вземи и прочети.
- blue avalanche
- Контакти:
Гражданската война в България започва с Владайското въстание (1818 г.), минава през фашисткия преврат на 9.06.1923 г. и кулминира в Септемврийското въстаяние. След неговото потушаване са избити 20 000 души, а в затворите и концлагерите се оказват100 000 души.
Терорът придоби космически размери и това даде повод на Антон Страшимиров да даде най-ярката, точна и безпощадна характеристика на неговите творци : „Клаха народа така, както и турци не са го клали !”
Терорът придоби космически размери и това даде повод на Антон Страшимиров да даде най-ярката, точна и безпощадна характеристика на неговите творци : „Клаха народа така, както и турци не са го клали !”
Гледам, че джудженцето меси фен е тук: да го духаш боклук.
Както сега злорадстваш над смъртта на толкова невинни хора, така и след време цялата ти рода ще духа супата, нещастник.

Според твърдението на българската марксическа историография в месеците след атентата тези групи отвличат, изтезават и убиват хиляди български граждани. Това е изопачаване и не е обективно и безпристрастно изследване на българската история. Според българския историк Георги Марков броят на убитите през април 1925 година е около 400 – 450 души. След продължителна проучвателна работа Музея на революционното движение в България издава книгата „Звезди във вековете“, където поименно и с кратка характеристика са описани жертвите на тези действия 1923 – 1944 г.[3] Дават се следните данни за загиналите за периода 1924 – 1926 г.
Загинали в престрелки с полицията, осъдени на смърт след атентата в черквата „Света Неделя“, убити от военни или други органи за периода 1924 – 1926 г. – общо 503 човека;
Загинали анархисти и членове на терористични чети и техни ятаци за периода 1924 – 1926 г. – общо 105 човека;
Загинали от междуособиците в македонските организации и подкрепата на ВМРО към правителството за периода 1923- 1926 г. – общо 76 човека.
За някои от убитите властите твърдят, че са застреляни при опит за бягство.