Турските кланета над българското население

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: ТУРСКИТЕ КЛАНЕТА НАД БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ

Мнениеот Кашчей » 31 яну 2016 17:46

irradeum написа:
Nikita1313 написа:
1982 написа:
язе написа:
smoothc написа:И нещо за "родолюбците"(русофили).
В Цариград вестник на български се появява 8 години преди да се появи вестник на турски.
Девическо училище в България се появява през 1876, което открива в Шумен Митхад паша, а в Турция- 1883 г., 7 год. по-късно.

Toва, какво общо има с кланетата и робството?

Няма нищо общо, просто "робите" са си имали вестник, и то в сърцето на "робовладелеца".

Това са глупости. Не може да се преиначава историята. Днес ще пишеш че не е имало кланета, утре ще напишеш че турците са ни рода, после....не знам. Фактите са си факти. Който не се поучи от миналото, ще прави същите грешки в бъдеще. Защо англичаните не купуват "Опел" ? Щото помнят че на "Опел" са се возили германците в две световни войни и са били срещу тях. Защо ние да забравим и да лъжем себе си?
А колко турците са божии синове и колко са изпълнени с любов, нека не го обясняват на мен, нека го обяснят на кюрдите и сирийците.

Ако ти се чустваш потомък на роби и Господ не може да ти помогне. Обясни то на крепостните мужици, дето са се чудели кого освобождават, гледайки къщи на по три ката и дворове от по два декара. И защо в Рашка е имало крепостничество - чисто робство, но възстания няма ? Като "роби" сме имали средна класа и сме пътували из цяла Европа и Близкия изток СВОБОДНО .

Къщи на три ката, а.....и то в българско село по времето на мирното съвместно съжителство, когато и църквата е трябвало да бъде ниска, та минаващ на кон турчин да не я вижда зад зида?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 31 яну 2016 17:47

Не виждам смисъл да се живее с омраза, заради миналото..

Нормалните хора а.к.а "русофобите" отлично осъзнаваме този факт, но за съжаление има и една друга общност, която в интерес на истината, е доста устойчива в своята сляпа вяра(към Россия) и нихилизъм(основно към Запада).
за това трябва да се сърдиме на нашите политици, които не умеят, или не желаят да управляват държавата, както трябва.

Червени вълци в овча кожа, насъсквани през годините под вещото ръководството на Москва и пропагандната й политика.
Представете за какво иде реч - ПП Атака и ДПС са уж антиподи на българската политическа сцена, но всъщност(ако не знаете) и двете са креатури на Кремъл.
Българската политическа действителност е като своебразна игра на сенки, забележете, създадени и контролирани от един и същи източник - Москва.
Правилата са същите, само играчите(понякога и отборите) се сменят(на ротационен принцип) - едни леви станаха "десни", други пък си направиха "собствени" отборчета, червени олигарси(маскирани в най-различни отенъци) също се включиха активно в играта и т.нт.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 31 яну 2016 17:48

ivan56 написа:
sandi74 написа:
damyanov1963 написа:Отново се намери тема, да насажда омраза м/у българите. После, защо сме били роби...

Тези които твърдят че България не е била под турско робство и сме съжителствали мирно,кротко и щастливо с турците 5 века българи ли са :?: :? :shock: :mrgreen:

Това никой не го твърди.Били сме клани, избивани, има Батак, има кръвен данък има всичко.Просто твърдим а и не само ние, че не сме били роби.Нито Левски нито Ботев са били роби.Рая да, но роби не.Робите не вдигат въстания.Всички мислим еднакво, но просто някой много държат да се именуват че дедите им са били роби.

А какво точно е направил Спартак? :?
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Мнениеот irradeum » 31 яну 2016 17:49

Изверг написа:
damyanov1963 написа:Все пак мисля, че излишно се насажда омраза на етническа основа. Сигурен съм, че повечето турци, особено младите, едва ли знаят какво е било преди няколко века. В Турция не съм бил, но съм чувал от хора били там, че се отнасяли с българите, като приятели и ги посрещали с "Оо, комшу".
Не виждам смисъл да се живее с омраза, заради миналото. Ако сега зависиме от турците по някакъв начин, за това трябва да се сърдиме на нашите политици, които не умеят, или не желаят да управляват държавата, както трябва.

Значи се насажда омраза така ли ? А това не е ли истината ? Значи според теб да кажем майната му на миналото и това е.... Така е много лесно. Това само един рязан боклук може да го измисли. :!:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LfmXv44ZaY8[/youtube]

Кланета е имало и ще има. В Батак е клане,в Катин не е , нали , умнико? Княз Светослав опожарява Плиска и избива населението и , ма това не се брои, така ли?Тъп ли си роден , или допълнително взимаш частни уроци?
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Мнениеот irradeum » 31 яну 2016 17:52

Няма нищо общо, просто "робите" са си имали вестник, и то в сърцето на "робовладелеца".[/quote]
Това са глупости. Не може да се преиначава историята. Днес ще пишеш че не е имало кланета, утре ще напишеш че турците са ни рода, после....не знам. Фактите са си факти. Който не се поучи от миналото, ще прави същите грешки в бъдеще. Защо англичаните не купуват "Опел" ? Щото помнят че на "Опел" са се возили германците в две световни войни и са били срещу тях. Защо ние да забравим и да лъжем себе си?
А колко турците са божии синове и колко са изпълнени с любов, нека не го обясняват на мен, нека го обяснят на кюрдите и сирийците.[/quote]

Ако ти се чустваш потомък на роби и Господ не може да ти помогне. Обясни то на крепостните мужици, дето са се чудели кого освобождават, гледайки къщи на по три ката и дворове от по два декара. И защо в Рашка е имало крепостничество - чисто робство, но възстания няма ? Като "роби" сме имали средна класа и сме пътували из цяла Европа и Близкия изток СВОБОДНО .[/quote]

Къщи на три ката, а.....и то в българско село по времето на мирното съвместно съжителство, когато и църквата е трябвало да бъде ниска, та минаващ на кон турчин да не я вижда зад зида?!?[/quote]

В Копривщица, Панагюрище, Тетевен или Клисура турчин на кон не е влизал и кадъна не е раждала. И се питаме тогава какво е накарало хора като Станьо Врабевски от Тетевен – милионер, завършил Роберт колеж, владеещ пет езика, да стане председател на революционния комитет и организира Арабаконашкия обир. Или тежкия търговец Цанко Дюстабанов да поведе чета от 400 души срещу империята.А пловдивския делегат Христо Търнев да остави дюкяна на чаршията и поеме пътя към Оборище. Да не говорим за дядо Стойчо Дамянов от с. Дудене/Черничево/ с неговите 11 деца.
Априлското въстание преди 133 години е демонстрация, взрив на националния идеал и величава защита на Рода. ТОВА РОБ НЕ МОЖЕ ГО НАПРАВИ ...?
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 31 яну 2016 17:55

Индианецо,
объркал си столиците Плиска и Преслав...
А що се отнася за чуждите класици най дебелата книга на единия съм я чел в оригинал (е, само 1-ва и 2-ра част, за трета и четвърта не ми стигнаха силиците и я дочетох на български).

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 31 яну 2016 18:00

irradeum написа:
Изверг написа:
damyanov1963 написа:Все пак мисля, че излишно се насажда омраза на етническа основа. Сигурен съм, че повечето турци, особено младите, едва ли знаят какво е било преди няколко века. В Турция не съм бил, но съм чувал от хора били там, че се отнасяли с българите, като приятели и ги посрещали с "Оо, комшу".
Не виждам смисъл да се живее с омраза, заради миналото. Ако сега зависиме от турците по някакъв начин, за това трябва да се сърдиме на нашите политици, които не умеят, или не желаят да управляват държавата, както трябва.

Значи се насажда омраза така ли ? А това не е ли истината ? Значи според теб да кажем майната му на миналото и това е.... Така е много лесно. Това само един рязан боклук може да го измисли. :!:

Кланета е имало и ще има. В Батак е клане,в Катин не е , нали , умнико? Княз Светослав опожарява Плиска и избива населението и , ма това не се брои, така ли?Тъп ли си роден , или допълнително взимаш частни уроци?

Тоя е от тия майстори, дето като видят дебелия първи се на*ират в гащите, ама тука е голем еркек :!:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
LSFC 1914
Контакти:

Мнениеот LSFC 1914 » 31 яну 2016 18:01

irradeum написа:
Изверг написа:

На амуджи като теб не трябва да се дават обяснения! Отивай и се моли на Аллах, рязан педерaст!
Последна промяна от LSFC 1914 на 31 яну 2016 18:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
teerr
Контакти:

Мнениеот teerr » 31 яну 2016 18:01

irradeum написа:Няма нищо общо, просто "робите" са си имали вестник, и то в сърцето на "робовладелеца".

А колко турците са божии синове и колко са изпълнени с любов, нека не го обясняват на мен, нека го обяснят на кюрдите и сирийците.[/quote]

Ако ти се чустваш потомък на роби и Господ не може да ти помогне. Обясни то на крепостните мужици, дето са се чудели кого освобождават, гледайки къщи на по три ката и дворове от по два декара. И защо в Рашка е имало крепостничество - чисто робство, но възстания няма ? Като "роби" сме имали средна класа и сме пътували из цяла Европа и Близкия изток СВОБОДНО .[/quote]

Къщи на три ката, а.....и то в българско село по времето на мирното съвместно съжителство, когато и църквата е трябвало да бъде ниска, та минаващ на кон турчин да не я вижда зад зида?!?[/quote]

В Копривщица, Панагюрище, Тетевен или Клисура турчин на кон не е влизал и кадъна не е раждала. И се питаме тогава какво е накарало хора като Станьо Врабевски от Тетевен – милионер, завършил Роберт колеж, владеещ пет езика, да стане председател на революционния комитет и организира Арабаконашкия обир. Или тежкия търговец Цанко Дюстабанов да поведе чета от 400 души срещу империята.А пловдивския делегат Христо Търнев да остави дюкяна на чаршията и поеме пътя към Оборище. Да не говорим за дядо Стойчо Дамянов от с. Дудене/Черничево/ с неговите 11 деца.
Априлското въстание преди 133 години е демонстрация, взрив на националния идеал и величава защита на Рода. ТОВА РОБ НЕ МОЖЕ ГО НАПРАВИ ...?[/quote]

Тъй тъй, конкурс са правили да си дават синовете на турска вяра.
Балканджи Йово е литературна измислица....
Драги,дай да набия майка ти и баща ти на КОЛ,да те обложа с кръвен данък и ти взема детето,и тогава да те питам отново, как е съжителството.........
Г.Ганчев:Душата ми е люлякова,сърцето оранжево.......- Никога няма да напусна Литекс......

https://www.youtube.com/watch?v=BLd0kDXPuHI

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 31 яну 2016 18:02

Абе що бягате от въпросите ми и не отговаряте 8-) Пак да питам, какво става с изтритите от картата български градове и села с изколено и поробно население 8-) Някой знае ли къде се намират тези селища :?: Някой знае ли какво се случва с останалите живи жени и деца :?: Давайте смело, чакам 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”