Турските кланета над българското население

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: ТУРСКИТЕ КЛАНЕТА НАД БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ

Мнениеот CTAHKO » 31 яну 2016 13:15

Uncle_Sam написа:
CTAHKO написа:
Uncle_Sam написа:Станко, виждам, че си начетено момче и историята ти е силна страна и ще те помоля да напишеш една тема за руските кланета на Светослав I над българите, за руските кланета на Иван Грозни над българите, за руските кланета между 1944-1949 г. и за насилственото македонизиране на 310 хил. българи.

Хайде, хайде 8-) Не обръщайте темата ЗА или ПРОТИВ матушка Россия ;) Дал съм факти с турските кланета, придържайте се към темата и опитите да бъде пренаписана историята 8-)

Историята е пренаписана между 1944-1989 г. Просто искам да ни занимаеш и с тази част от историята ни, за която питам, защото виждам, че си историк.

Искаш да кажеш, че в този период са си измислили Баташкото и Старозагорските кланета ли 8-) А сега изучават ли се по История 8-) Та кой и кога пренаписва Историята ни 8-)

П.П. И ако забелязваш, не съм намесил и грам "любимата" ви матушка Россия, така че опорните ви точки в тази посока отпадат :lol: Комунистическите също 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 31 яну 2016 13:17

Uncle_Sam написа:
CTAHKO написа:
Uncle_Sam написа:Станко, виждам, че си начетено момче и историята ти е силна страна и ще те помоля да напишеш една тема за руските кланета на Светослав I над българите, за руските кланета на Иван Грозни над българите, за руските кланета между 1944-1949 г. и за насилственото македонизиране на 310 хил. българи.

Хайде, хайде 8-) Не обръщайте темата ЗА или ПРОТИВ матушка Россия ;) Дал съм факти с турските кланета, придържайте се към темата и опитите да бъде пренаписана историята 8-)

Историята е пренаписана между 1944-1989 г. Просто искам да ни занимаеш и с тази част от историята ни, за която питам, защото виждам, че си историк.

Аха и сега министър ТотЮ иска да върне истинските понятия за съвместното съжителство от 1393-а до 1878-а, както сигурно е бил отбелязван този период преди 1944-а :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Uncle_Sam
Контакти:

Мнениеот Uncle_Sam » 31 яну 2016 13:23

Кашчей написа:
Uncle_Sam написа:
CTAHKO написа:

Аха и сега министър ТотЮ иска да върне истинските понятия за съвместното съжителство от 1393-а до 1878-а, както сигурно е бил отбелязван този период преди 1944-а :roll:

Историята между 1944-1949 е пренаписана по начина, по който със Станко пренаписахте последната ми констатация.
След ВСВ Русия отново се опитва да унищожи Европа. Този път съюзник им е ИДИЛ.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 31 яну 2016 13:25

CTAHKO написа:Кептън, дай сега да видим и как започва романът "Време разделно" 8-) И запомни едно! Робството ни не е само 20 години преди или след времето, в което е живял чорбаджи Марко, а цели 5 века :!:

Драги ми Станко, между двата романа "Под игото" и "Време разделно" има една малка, но много съществена разлика. Авторът на първия е бил съвременник на описаните в романа събития. Няма да споря, каква част от втория роман съответства на историческата истина и каква е художествена измислица (знаем кога е писан). ;)
Аз много добре и преди теб съм научил и запомнил българската история, Станко. Преди теб съм прочел "Записките по българските въстания" (пак писана от съвременник на събитията) и други книги, по времето когато ти още не си бил роден. :lol: Знам колко време е продължило османското владичество по нашите земи. Чел съм и знам, какви са били и са човешките взаимоотношения, и колко е струвал човешкият живот в Средновековието, в ХІХ век, в ХХ век и в наши дни - в началото на ХХІ век.
Понеже ти си изкара парите за днес с тази тема, а аз имам още работа, ти предлагам за домашно да направиш сравнение (прилики и разлики) между робството и крепостничеството в твоята любима Русия, което между другото е продължило до средата на ХІХ век. Внимавай, разликите са много тънки. ;)
В литературата има също така интересни анализи и сравнения между съдбата на американските роби и руските крепостни селяни, поинтересувай се. ;)
Хубав ден. :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 31 яну 2016 13:30, променено общо 5 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 31 яну 2016 13:25

Uncle_Sam написа:Историята между 1944-1949 е пренаписана по начина, по който със Станко пренаписахте последната ми констатация.

Фасулска работа 8-) Колко му е ;)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 31 яну 2016 13:26

Някои индивиди за пореден път (ни) демонстрират "блясъка на русофилския(си) ум".

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 31 яну 2016 13:31

Uncle_Sam написа:
Кашчей написа:
Uncle_Sam написа:
CTAHKO написа:

Историята между 1944-1949 е пренаписана по начина, по който със Станко пренаписахте последната ми констатация.

Светослав не беше ли Киевски княз, ерго е украинец, а не руснак.
А понеже ти също се явяваш историк, би ли ни осведомили колко години България е била под владичеството на Светослав и на Иван Грозни? После го сравни с присъствието и съжителството (естествено на напълно равноправна основа) със селджуците.
Относно руските кланета през 1944-1949 съм просто без думи!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 31 яну 2016 13:33

Captain Stottlemeyer написа:
CTAHKO написа:Кептън, дай сега да видим и как започва романът "Време разделно" 8-) И запомни едно! Робството ни не е само 20 години преди или след времето, в което е живял чорбаджи Марко, а цели 5 века :!:

Драги ми Станко, между двата романа "Под игото" и "Време разделно" има една малка, но много съществена разлика. Авторът на първия е бил съвременник на описаните в романа събития. Няма да споря, каква част от втория роман съответства на историческата истина и каква е художествена измислица (знаем кога е писан).
Аз много добре и преди теб съм научил и запомнил българската история, Станко. Преди теб съм прочел "Записките по българските въстания" (пак писана от съвременник на събитията) и други книги, когато ти още не си бил роден. Знам колко време е продължило турското владичество по нашите земи. Чел съм и знам, какви са били и са човешките взаимоотношения и колко е струвал човешкият живот в Средновековието, в ХІХ, в ХХ и началото на ХХІ век.
Понеже ти си изкара парите за днес с тази тема, а аз имам още работа, ти предлагам за домашно да направиш сравнение (прилики и разлики) между робството и крепостничеството в твоята любима Русия, което между другото е продължило до средата на ХІХ век. В литературата има интересни анализи и сравнения между съдбата на американските роби и руските крепостни селяни, поинтересувай се.
Хубав ден. :)

Кептън, пак ми цитираш произведения и автори живели и писани в края на робството ни, когато Османската империя е била вече в залеза си ;) Пак да те питам, хората отведени като роби (цели градове и села) и децата от кръвния данк да не би да са ги водили на санаториум 8-) Защо никой не ми отговаря на този въпрос 8-) И не разбрах, какво значение има кой, кога е чел някоя книга :roll: Като си ги чел преди мен, да не би да са били написани по-различно от времето когато аз съм ги чел :lol:

П.П. Каква работа пък може да имаш в Неделя :? Не се прави на работен! Истинските комунисти не работя в Неделя :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 31 яну 2016 13:36

smoothc написа:Някои индивиди за пореден път (ни) демонстрират "блясъка на русофилския(си) ум".

Казах ви нещо, ама пак се навирате между шамарите 8-) Ти като изявен русофоб, отричаш ли изложените от мен факти и турските кланета над българското население 8-) И не разбрах, защо трябва да си русофил, за да покажеш истината за турското робство 8-)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 31 яну 2016 13:37

И нещо за "родолюбците"(русофили).
В Цариград вестник на български се появява 8 години преди да се появи вестник на турски.
Девическо училище в България се появява през 1876, което открива в Шумен Митхад паша, а в Турция- 1883 г., 7 год. по-късно.

Върни се в “Свободна зона”